Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Klical me je Barack Obama(44 ameriški presednik), ne more se spomniti imena enega od
kraterjev na luni,z zanimanjem spremlja forum(njegov kabinet tudi),prosi,če mu lahko kdo pomaga.
7.km Eden izmed kraterjev na luni nosi ime po slovencu,katerem?
to me pa res zanima odgovor!! čeprav je zabavno vprašanje, bi se ga jaz lotil analitično. vseeno je ali je levi ali desni, ker je enaka izbira tako da tedva odpadeta. tisti ki je v senci je očiten, a takšne rešitve ponavadi niso prave. zato se odločim za srednjega, čeprav ne vem zakaj.. niti zabavni odgovor nimam na to vprašanje :?. upam sam, da misliš da je največji eden izmed teh štirih v zgodbi :) . si bom pa sam kupil čokolado, samo da izvem foro... :)
Zanimiva uganka. :mrgreen:

Če so osli štirje, potem je s tem razporedom nekaj narobe, ker ne more biti na sredini en sam osel, ampak dva, eden za drugim ali celo eden pod drugim, če je tisti tretji osel res velikanski oziroma četrti palček. :mrgreen:
Skratka, največji je tisti "na sredini", ki ni v senci.

Ali pa čisto nekaj drugega ... :roll:
Pravilen odgovor: Največji osel je tisti, ki se že ves dan ukvarja s to uganko. :-- :wink:

Morda pa tudi: Oslova senca je po pregovorih sodeč tako velika, da se jih lahko kar precej skrije za njo. :twisted: Torej, če je senca tako velika, je (logično) tudi osel, ki jo dela, velik, morda celo največji. :)
Odgovor na prejšnje vprašanje,je zelo enostaven,vprašanje je še v igri.
9.km Kaj je ena desetmilijoninka razdalje na površini Zemlje med njenim polom in ekvatorjem,na poldnevniku,ki poteka skozi Paris.
bojanm napisal/-a:Odgovor na prejšnje vprašanje je zelo enostaven,vprašanje je še v igri.
9.km Kaj je ena desetmilijoninka razdalje na površini Zemlje med njenim polom in ekvatorjem,na poldnevniku,ki poteka skozi Paris.

Glede na retoriko vprašanja, kjer se sprašuje kaj in ne koliko je ena deset milijoninka razdalje, je odgovor: ena deset milijoninka razdalje
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA