prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Polar je v smislu "dodatnih" funkcij malo pred Garminom. Merjenje kalorij pri 405 je po internetni dokumentaciji omejeno na hitrost premikanja, kar pomeni, da pri 4 urnem sopihanju v klanec kljub konkretnemu delu narediš bolj malo, pri lahkoten kolesarjenju pa veliko.
Garmin je celo izdal verzijo 405cx, ki poleg dodatne barve ponuja "iboljšano izračunavanje porabe kalorij".
Uporabniški avatar
 bojani
MihaPR napisal/-a:Polar je v smislu "dodatnih" funkcij malo pred Garminom... ".

To bi še razumel, ampak 50 % ostopanje sodi v razred Lidlovih izdelkov....
lp, BOjan
Uporabniški avatar
 MihaPR
Odvisno kako hitro tečeš in kako hitro kolesariš.
Še enkrat, običajna 405 v svoji formuli za proabo kalorij uporablja samo hitrost, ne pa tudi pulza (če se ti ljubi, lahko pogooglaš formulo in vidiš kako in kaj).
 vlado7
Razmisljam, da bi ga narocil na Amazonu UK. Zanima me ce v skatli dobis USB polnilec, ker v opisu ni najbolje specificirano.

# Forerunner 405
# USB ANT stick
# Heart rate monitor
# AC adapter
# Charging clip
# Owner's manual
# Quick reference guide
Uporabniški avatar
 klatez
Tole je AC adapter: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1255

in tole Charging clip: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=13498

Skratka ta tvoja specifikacija ima vse za polnjenje.
Če ga boš polnil preko računalnika, vtakneš USB konec Charging clipa vanj.
Če pa preko vtičnice, pa USB konec Charging clipa v AC adapter in tega v vtičnico.
Uporabniški avatar
 olem
Jst sem ga naroču preko Amazon UK. Je vse tako kot treba. Vse je vključeno in ni straha da kaj manjka. Sploh pa polnilec - to je neki takega kar bi moralo povsod bit zraven.
Naročil sem ga v ponedleljek, v petek pa že pri meni doma :):)
 genius30m
Vem, da je to že zguljeno vprašanje. Kako je pa z garancijo, če je garmin kupljen v USA ali UK? Vem, da sem imel z uveljavljanem garancije pri Sony-u za fotoaparat kar probleme, pa je imel mednarordno garancijo.
Uporabniški avatar
 Biz
Kalorije pa mene sploh ne zanimajo... sicer se razveselim visoke številke, verjamem pa bolj malo. Tudi višinski razlike ne verjamem, dokler sporttracks ne opravi korekcije.

Zdaj prakticiram počasne teke v določenem območju srčnega utripa in ugotavljam, da kolikor vklopiš ta način naprednega treninga, ni mogoče imeti hkrati odprtega virtualnega partnerja s svojo prejšnjo progo. Eno ali drugo, ne pa oboje skupaj. Škoda.
 Jru
Se Vam je že kdaj zgodilo, da bi se na notranji strani ekrana nabirala vlaga (ali nekaj podobnega).
Dvakrat, pri dolgih tekih, ko se nisem šparal (enkrat 21km, drugič na LJ maratonu -42km) sem opazil, da se na notranji strani Garmina pojavi meglena lisa. Po koncu teka (ko se posuši?) ni o njej ne duha ne sluha, tako da nimam ničesar za pokazati ob npr. uveljavljanju garancije.

Poudarjam, da sem to opazil samo dvakrat, 405ko imam slabo leto dni, pretečenih cca 800km.

Podobne izkušnje, napotki, rešitve zaželjeni!

Lp,

jru
Uporabniški avatar
 bojani
javor-18 napisal/-a:Torej, če laufam 2 uri z 170avg SU ali če kolesarim 2 uri z 170avg SU lahko garmin pokaže 50% razliko v porabi kalorij?

Nisem mislil take primerjave ampak da mi sedaj Garmin na enaki progi pokaže skoraj 50% manj porabljenih kalorij kot Polar.

lp, Bojan
 luzr
Jru, omenjena ura pač ni dovolj dobro zatesnjena, kljub zalitemu ohišju. zato so postavili tudi omejitve pri vodnih športih... Garminova ura pač ni narejena za ekstremne podvige, vseeno pa se stvari, ki jih opisuješ ne bi smele dogajati. Okoliščine na Ljubljanskem maratonu so bile normalne...

Pri uri podobnega cenovnega ranga mi je zaroševalo zaslon pri zelo vlažnem vremenu ob temperaturni razliki. Na primer iz gazenja mokrega snega v avto ali po prihodu v tolo izbo. V mojem primeru je vlaga prihajala skozi barometrske izvritnice na ohišju. V bolj normalnih pogojih pa takega pojava nisem zasledil.

Pr nekem modelu Garmina je nekdo reševal zadevo s prelepljanjem lukenj z lepilnim trakom, ali jih je zalepil z lepilom, ne spomnim se več. Meni se to ne zdi pametno, ker potem voda v kateremkoli agregatnem stanju nima kam...
Klatez bo vedel povedati, kako je videti grobovje, ahm res sem se zatipka - drobovje, omenjene znamke, če se sreča z vodo.

Jru, čeprav je ura namenjena neprofesionalcem, poskusi in jim povej štorijo. Fotografiraj "kondenzirano uro" in dokumentraj parametre. Če imaš uro več kot šest mesecev in manj kot eno leto se boš moral potruditi z dokazovanjem stvarne napake. Seveda pa se lahko nadejaš razumevajočega zastopnika.
Dolgoročno imajo taki kondenzrajoči pojavi lahko uničujoč vpliv na vezje v uri. Ampak, dokler ura dela...
 uros21
Pozdravljeni.

Kje se naredijo smeri (trening - smeri), da bi lahko primerjal teke na isti progi.
nisem našel na garmin connectu...

lp in hvala
uros
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA