Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Če skupinska prijava šteje 25 (ali več) tekačev in je odposlana do 05.11...organizator povrne 2 Eur po osebi.To se uredi pri dvigu štartnih številk oz. se lista prijavljenih pokaže organizatorju.

-> Alle società con 25 o più iscritti, che faranno pervenire le iscrizioni entro il 5 novembre 2009 con lista unica di società (modulo scaricabile dal sito), verranno rimborsati 2 euro per ogni iscritto. Il rimborso sarà effettuato al ritiro dei pettorali al responsabile di squadra (per informazioni contattare l'organizzazione)
Matr, ampak tale Palmanova pa res raste. Sem bil na 1. tekmi, pa nas je blo kakšnih 200, zdej pa že prek 1700. Pa še zajčki bojo.

Z vremenom pa na nobeni letošnji dirki nimam sreče. Spet bo vroče :--(

Se vidimo!

Matjaž
Pogled Prešerna je usmerjen v hišo v kateri je živela njegova velika,neuslišana,ljubezen,
Julija Primic,tudi ona ga gleda z okna,prvič jo je videl v trnovski cerkvi,ljubezen na prvi pogled.Šolati se je začel na Kopanju pri Grosupljem(zigzag dobiš nagrado).
Spomenik je naredil kipar Ivan Zajec,osnutek za podtavek pa Maks Fabiani,na kamnu sta upodobljena prizora s krsta pri savici in ribiča.Na kamnu je Muza,ki je v tistih časih vzdigala veliko prahu zaradi izgleda.Nekdo je napisal tudi pesmico
Škof:
Oj muza gola ti nesramna,
kaj delaš bosa vrhu kamna?
Muza:
Pri miru pusti tujo stvar,
ki tebi čisto nič ni mar!
Škof:
Oj naga in nesramna muza,
povej mi, kje je tvoja bluza?
Muza:
Le čevlje naj kopitar sodi,
nosu ne vtikaj vsepovsodi!
15km Koliko ju Muz?
Ja,devet muz
Erato, muza ljubezenske poezije
Evterpa, muza glasbe
Kaliopa, muza epike
Klio, muza zgodovine
Melpomena, muza tragedije
Polihimnija, muza resne glasbe
Talija, muza komedije
Terpsihora, muza plesa
Uranija, muza zvezdoslovja (astronomije)
Kar se oslov tiče še ni odgovora,pa tok lahk je.
16km Ali živijo kje v Evropi opice?
A niso bile ene afne nekoč tudi v slovenskem parlamentu? Ali so še vedno? :D

Pingvin in severni medved se (vsaj v naravnem okolju) zaenkrat še ne moreta srečati, ker živita v različnih okoljih. Eden na severu, kot pove že ime, drugi na jugu. Čeprav ni izključeno, da ne bo čez nekaj deset let zaradi segrevanja ozračja že vse drugače in ne bo kakšnega severnega medveda na kosu ledu prineslo na obisk k pingvinom. :?

Očitno jaz ravno na živalske uganke naletim. :D

Nagrado odstopim tistemu, ki reši uganko z oslom. :D
Nazadnje spremenil spela*, dne 17 Nov 2009, 17:45, skupaj popravljeno 1 krat.
teka-teka napisal/-a:Khm, a moj odgovor ni ... Meter?

Še citiram po Wikipediji, itak pa je vprašanje stvar splošne izobrazbe oz. sistema usmerjenega izobraževanja, katerega sem bila deležna.
Citat: Meter je leta 1791 določila Francoska akademija znanosti (Académie des sciences) kot eno desetmilijoninko razdalje na površini Zemlje med njenim polom in ekvatorjem, potegnjene po poldnevniku skozi Pariz. 7. aprila 1795 je Francija sprejela meter kot uradno dolžinsko mero. Ta prvi prototipni meter pa je bil za približno 0,2 milimetra prekratek, ker znanstveniki niso upoštevali sploščenosti Zemlje zaradi njenega vrtenja, vseeno pa je postal standard.

Uf če ste se tako učili v šoli, si morala pa hoditi v šolo pred zelo veliko leti (vsaj 50). Ampak kakor vem, takrat ni bilo še usmerjenega izobraževanja. Zato se mi bolj zdi, da te le daje pozabljivost. V resnici pa na slovenski Wikipedii sploh ni pravilne definicije. Prameter ne velja več od leta 1960. Takole piše na ang. Wikipedii in jaz se spomnim, da smo se mi na gimnaziji učili definicijo s kriptonom, definicija s svetlobo pa je prišla pozneje:
"the International Prototype Metre remained the standard until 1960, when the eleventh CGPM defined the metre in the new SI system as equal to 1,650,763.73 wavelengths of the orange-red emission line in the electromagnetic spectrum of the krypton-86 atom in a vacuum.

in 1983 replaced the definition of the metre with its current definition, thus fixing the length of the metre in terms of time and the speed of light: the metre is the length of the path travelled by light in vacuum during a time interval of 1⁄299 792 458 of a second"

Za tiste brez znanja angleščine in fizike. Do leta 1960 je bil meter definiran s prametrom (štanga iz aluminijeve zlitine), takrat je očitno teka teka hodila v šolo, nato do leta 1983 z valovno dolžino kriptona, takrat sem jaz hodil v šolo in po letu 1983 s opravljeno potjo svetlobe v skoraj nič času, takrat očitno nihče od forumovcev ni hodil v šolo, ali pa se niso dovolj učili.
Mednarodni sistem enot predpisuje za dolžino osnovno enoto meter.
Meter (označba m) je osnovna enota SI za merjenje dolžine, ki jo svetloba prepotuje v vakuumu v 1/299.792.458 sekunde.
Leta 1960 so meter določili na osnovi sevanja kriptona 86Kr, leta 1983 pa je 11. mednarodna konferenca za uteži in mere (CPGM - Conférence Générale des Poids et Mesures) sprejela zgornjo določitev.
Krípton je kemični element, ki ima v periodnem sistemu simbol Kr in atomsko število 36. Ta brezbarvni žlahtni plin se v sledovih pojavlja v atmosferi, izolirati pa ga je mogoče s frakcioniranjem tekočega zraka. Skupaj z drugimi redkimi plini se pogosto uporablja v fluorescentnih svetilkah. Kripton je inerten za večino praktičnih namenov, vendar je znano, da tvori spojine s fluorjem. Kripton lahko tudi tvori klatrat z vodo, ko se njegovi atomi ujamejo v mrežo vodnih molekul.

Smo zadovoljni ?
bojanm napisal/-a:Mednarodni sistem enot predpisuje za dolžino osnovno enoto meter.
Meter (označba m) je osnovna enota SI za merjenje dolžine, ki jo svetloba prepotuje v vakuumu v 1/299.792.458 sekunde.
Leta 1960 so meter določili na osnovi sevanja kriptona 86Kr, leta 1983 pa je 11. mednarodna konferenca za uteži in mere (CPGM - Conférence Générale des Poids et Mesures) sprejela zgornjo določitev.
Krípton je kemični element, ki ima v periodnem sistemu simbol Kr in atomsko število 36. Ta brezbarvni žlahtni plin se v sledovih pojavlja v atmosferi, izolirati pa ga je mogoče s frakcioniranjem tekočega zraka. Skupaj z drugimi redkimi plini se pogosto uporablja v fluorescentnih svetilkah. Kripton je inerten za večino praktičnih namenov, vendar je znano, da tvori spojine s fluorjem. Kripton lahko tudi tvori klatrat z vodo, ko se njegovi atomi ujamejo v mrežo vodnih molekul.

Smo zadovoljni ?

uffff, :roll: o čemu vi to :shock:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA