Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Jao, nič nista razumela. (minus 1 čokolada) Tole z blagom za kapce je čisto narobe in na trgovski šoli jih dobro podučijo kako s takimi. Prav je, da stopiš v trgovino in rečeš, da hočeš blaga, do koder ti pogled seže, ampak v 1/133,331,224 sekunde.

Se je pa meni čisto zares zgodilo, da sem v eni trgovini v ameriki hotel pol kilograma kruha, pa so me samo debelo gledali (I have no idea about bloody metrics). Še huje je bilo pri nakupu vezalk, kjer mi tudi znanje inchev ni pomagalo. Vezalke namreč prodajajo na število lukenj.
froyd napisal/-a:Liberty Island, New York City, New York state
Sem malo preveril, ker nisem bil prepričan v to. Najbrž imaš celo prav, ampak nekateri viri pravijo tudi drugače. Otok leži v vodah New Jerseya, ki si eksplicitno lasti tudi obalo (še huje kot za savudrijo), kip svobode pa ima za državni simbol. Kopno je brez dvoma v lasti zvezne države. Pred kratim je bi v korist New Jerseya končan sodni spor med državama glede sosednjega Ellis Islanda.

Aja, da bo Teka Teka vedela o čem govorimo. Oni so najbrž v šoli govorili o Bedloe's island, ki je bil pred 50 leti preimenovan v Liberty island. :lol:
mare napisal/-a:
Sem malo preveril, ker nisem bil prepričan v to. Najbrž imaš celo prav, ampak nekateri viri pravijo tudi drugače. Otok leži v vodah New Jerseya, ki si eksplicitno lasti tudi obalo (še huje kot za savudrijo), kip svobode pa ima za državni simbol. Kopno je brez dvoma v lasti zvezne države. Pred kratim je bi v korist New Jerseya končan sodni spor med državama glede sosednjega Ellis Islanda.

Ja, ampak tukaj to ni problematično : Located in New Jersey waters, the land of Liberty Island is within the territorial jurisdiction of the State of New York, a status that was established in 1664, reaffirmed in 1834, and which has never been officially disputed. The island has been owned by the federal government since 1800. According to the USGS, Liberty Island falls within the boundaries of New York's 8th Congressional District
froyd napisal/-a:
mare napisal/-a:

Ja, ampak tukaj to ni problematično : Located in New Jersey waters, the land of Liberty Island is within the territorial jurisdiction of the State of New York, a status that was established in 1664, reaffirmed in 1834, and which has never been officially disputed. The island has been owned by the federal government since 1800. According to the USGS, Liberty Island falls within the boundaries of New York's 8th Congressional District

Tako pravijo newyorške barabe, ki si prisvajajo sveto zemljo newjerseysko. Pa hoteli bodo še dostop do odprtega morja, loviti crknjene ribe, ki plavajo po Hudsonu, graditi pomol...Po moje jim moramo poslati kakšnega svetovalca.
AVI napisal/-a:...eno tehnično vprašanje...ni nagradno :lol: ....kdaj okvirno naj bi bil prihod v Lj. :?: ...

LP

Odvisno od teranovih ovinkaij po Krasu! :toast:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA