Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

giorgio
V nedeljo 15.11.2009 je potekal en zelo zanimiv tek-kronometer nedaleč od slovenske meje v Italiji. Vse se je dogajalo v Briščkih. V tej mali zamejski vasici imajo največjo jamo na svetu,ki je odprta za oglede. Jama je v obliki enega prostora. V ta prostor bi lahko spravili baziliko svetega petra iz Vatikana. Ta cerkev pa ni majhna,saj meri v višino 140 metrov in v dolžino 450 metrov.Torej jama je ogromna.Tatek je bil kronometer in tekmovalce so spuščali na 30 sekund.Tekmovanje je potekalo brez zapletov. Startali smo pred stavbo kjer smo se prijavili. Tekli smo 1 kilometer po Briščkih.Malo ceste,malo makadama in malo tavnika. Zatem pa se je začel tisti najlepši del. Tek skozi jamo.Premagati je bilo še treba 500 stopnic in 600 metrov poti po jami. Mislim da je bilo stopnic manj kot polovica navzdol in veliko za navzgor. Noge so po vzpenjanju po njih pošteno pekle. Jama je fantastična,Kraj tudi. Tekma pa nepozabna. Drugo leto spet gremo na ta čudovit in edinstven tek.
Lp!

Ja, enkratna dogodivščina, ki pa je bila ko sem jaz nazadnje sodeloval (2002) v začetku leta-februarja. Naslednje ali drugo leto po tem pa naj bi "usahnila" in ni bilo več slišati za njo, saj takšne informacije sem dobil. Škoda, ker nisem nikjer zaznal, da je tek spet zaživel oz. da je tek bil pred kratkim, ker bi se ga z veseljem udeležil.
"Giorgio" je že kaj znano, da bo tek tudi drugo leto in kdaj? Vesel bi bil vsakršne informacije o tem.
 giorgio
Te tekme ni bilo od 2002,ker so popravljali poti v jami,ograje,stopnice in delali na rasvetljavi.Tekma bo verjetno zdaj vsako leto,če bo le denar za organizacijo.Če jim uspe organizirat tekmo,bom jaz vsekakor prisoten. LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA