vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Pjotr
Meni pa se zadnje čase pojavlja pekoča bolečina v celih stopalih tako spodaj kot zgoraj. Bolečina se pojavi po približno slabih desetih minutah teka in traja prib. 10 do 15 minut. Bolečine so včasih tako hude da se moram vmes tudi ustavljati, dostikrat je že tako boleče da pride bolečina tudi do gležnja, vendar pa po 15 minutah neprekinjenega trajanja to popusti vendar kaj ko so potem nogge čisto mlahave in se prav čuti, kako noge zajema toplota od sproščene mlečne kisline. Skratka nadležno tako da mi šel zadnjih 10 minut teka uspe spet normalno teči. :(
Ima morda kdo še kak nasvet kako to odpraviti oziroma če se še komu pojabvljajo te težave (uporabljam nogavice za tek in Pegasuske)

Lep pozdrav Pjotr
Uporabniški avatar
 Z*
Na srečo ne poznam, je pa zelo čudno :shock: . Človek bi si mislil, da si staknil eno od tekaških poškodb - vnetje živca (pekoč občutek), ali kak stresni zlom ipd., toda potem bi bolečina verjetno trajala, ne bi čez čas popustila, predvsem bi pa bila omejena samo na eno nogo. Te boli tudi sicer, pri hoji, v drugi obutvi, te boli na dotik, ko zviješ stopalo, mogoče tečeš preveč (vsak dan), rabiš več ogrevanja, tečeš po trdi podlagi, mogoče ti Pegasus copati ne ustrezajo...??? Vse to se da spremeniti, poskušaj, mogoče se bo izboljšalo. Mogoče ti bodo koristile tudi vaje za jačanje stopala. Toda, najprej je treba vedeti, kaj ti sploh je in takole na daljavo je zelo težko. Vsakdo z nasveti na daljavo bolj ugiba kot ne, jaz pa tako žal nimam pojma o medicini, samo knjige malo listam.
 Lučko
Pjotr živ,
pogledal sem v knjigo Šport in medicina (Peter N.Sperryn), kjer ti veliko piše o poškodbah na stopalih. Začudilo me je, da je poškodb na stopalih skoraj največ od ostalih poškodb nog. Nekaj se mi zdi, kaj je narobe s tvojimi podplati ampak.. :arrow: nisem jaz za to. :roll:
PS
Priporočam obisk v knjižnici :wink:
 Grega
Mene pa stopalo ne peče, marveč me pri hoji zaboli. To se mi je ze enkrat zgodilo in je po kaksnem tednu ponehalo. Stvar pa je taka, da me boli, po mojem mnenju nekaksna kita na stopalu,ko stopim. Tako, da moram sedaj mal prenehat s tekom. Imate kaksne podobne izkusnje?
 sempja
Jaz mam pa resen problem s temi podplati (če pustimo kolena pr stran). Bolečine pa ne čutim na površini in zdi se mi da ni mehanske narave. Čutim jo vzolž podplata na prednji strani, kot da bi se mi vsakič, ko tečem kako uro in pol vnel ali otekel kak živec. Včasih pomaga, če si razrahljam copate.... a kdo ve kaj bi to blo?
Uporabniški avatar
 Tjaša
JD, jaz se ti pridružujem z enako težavo, ki je boleča ko hudič. Bolečina, ki se navadno s podplata osredotoči na prst je tako huda, da ne morem zdržat. Pojavi se na daljših tekih in ko nastopi, moram enostavno sezut copat in štumf in migat s prsti, potem pa mine. Nato se obujem in nadaljujem tek, kot da ni bilo nič.

Lepa reč :twisted: :twisted: :twisted:
 sempja
No, zadne cajte je mal bolš, tko da sumim, da je bil vzrok neutečenost copatov.... Nisem pa siguren, ker se zna ponoviti kadarkoli. No, upam da me ne prime na maratonu... Mam že s koleni dost problemov. :(

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA