Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pozdravljeni ljubitelji kač, khm, torej ljubitelji teka!
Danes se je v Rakovem Škocjanu zbralo zbralo takole na oko dobrih petdeset tekačev.
Jutro je bilo hladno, vendar je bilo vreme za tek idealno.
Razdalji sta bili dve oz. ena proga, ki smo jo mnogi pretekli dvakrat.
Še pred štartom sem se razveselil Staše in njenega Simona, spoznal sem tudi Panta Rheia in njegovo družinico, pa Bosina tudi, Žulja nisem lociral, z Ahilesom pa sva že stara znanca.
Od navedenih smo tekli Bosin, Ahiles, PantaRheieva žena (a si Karmen? mi je ušlo iz glave :oops: :oops: :oops: ) in nous de modestie.
Trasa proge je prisrčna, bolj ravninska kot ne, vsebuje le en omembe vreden cca 600 meterski klanec, ostalo pa je ravnina oz. blagi vzponi ali spusti. Pripombe so letele le na ovinek, ki so ga organizatorji speljali s ceste v gozd, da so pridobili dodatno metražo proge. Na tistem odseku je bilo malo tekačev, ki so dejansko tekli, saj je bilo veliko kamenja in drevesnih korenin, proti katerim je trasa krosa v Poviru kot kak balinplac.
Je pa res, da smo tako tekli tudi čez mali naravni most.
Imam še eno kritiko in sicer na račun razdalje. Mnogi so menili, da bi bilo bolje, če bi bil tek naprej po gozdni poti in bi bil deklariran na 5 in 10 km, kot pa da so lovili tiste metre za 6 in 12 km, ki jih tako ali tako niso ujeli.
Tekel sem 49:40, torej tempo 4:08, ki ga niti slučajno nisem sposoben teči :wink: , bolj realna je ocena, da je bila celotna proga (dva kroga) dolga takole med brati maksimalno 11 km (tempo 4:30 bi bilo realno :roll:), kar smo soglasno izmodrovali domačini na analizi po tekmi.
Začudile so me tudi kategorije tekačev in tekačic - le dve: pod in nad 30 let. Medalj pa niso dobili le zmagovalci po kategorijah pač pa tudi vsak tekač.
Po teku so nas pogostili z divjačinskim golažem in poskrbeli za živo glasbo.
Opazil sem, da PanthaRei dobro poje :!: :D :lol:

Kmalu po podelitvi pa smo "morali" domov na nedeljska kosila :wink:
Če potegnem črto je bil to prijeten tek, na katerega se splača priti tudi drugo leto.
Uporabniški avatar
 Matej
Čeprav sem bil včeraj samo šofer :driver: in varuška :drink :drink :drink in bi morala Carmen (žure, prav si si zapomnil), moja boljša polovica, ki se je aktivno spopadla s progo, sama pristopiti k pisanju poročila, bom vseeno jaz nekaj napisal.

Ona je rekla, da je bilo fajn in naj kar jaz poročam. :roll:

Prireditev je bila prijetna, v prečudovitem okolju na lep sončen dan. No, v senci je bilo zjutraj kar hladno :cry: , tako da smo morala tudi navijači dobro sežti v roke :clap: , da smo si segreli dlani. :P

S Stašo in Simonom smo med tem, ko smo čakali zasople tekače, malo poklepetali, tako da je urica kar hitro minila. Po teku smo se preselili za mize, kjer smo v širši družbi s klepetom nadaljevali, le da smo dodali še analitične substance. Naše tri ta male so prijele pridne, nežne roke, tako da sva si s kozlom lahko v miru pogledala iz oči v oči. :beer:

Mimogrede, Eva je polula Stašo :shock: in glede na njeno mirno reakcijo 8) lahko rečem: punca je pripravljena... :wink:

Nekateri člani TF smo se na novo spoznali in kot neštetokrat doslej, spet lahko rečemo: tek druži same fajn ljudi.

Skratka, prijeten dan.
Uporabniški avatar
 bosin
Meni se je zdel tek malo hecen,a prisrčen.Štarter nas je poklical na štart kar z žvižgom, na ovinku, kjer bi lahko kdo krajšal, nam je stric za kontrolo naredil črto s flomastrom na štartno številko,golaž smo dobili brezplačno vsi, ki smo izjavili, da smo tekli, brez kontrolnih kupončkov, na razglasitvi sta veljali le dve kategoriji (do 30 in nad 30) :) ...Trasa tekaje pa res lepa,gladka makadamska cesta skozi gozd, le ovinek po skalah in koreninah je pokvaril vtis; res nevarna zadeva za gležnje..
Rezultatov niti ne vem, tokrat mi niso bili pomembni, tekmo sem vzel le kot trening z več motivacije in malo hitrejšim tempom...
Po teku sedeti na sončku in klepetati ,je bilo pa res prijetno.Kar malo bi še ostal...
Uporabniški avatar
 Staša
Skok na jutranjo kavico v hotelček v Rakovem Škocjanu je bila podprta ideja v nedeljo dopoldne in po dolgem času sem na enem teku imela družbo že od doma.

A nato sem se komaj zadržala, da nisem šla še mal tekat. Tak sonček, modro nebo, zelena barva krošenj, sveže jutro... sem jih slišala od :evil: :"Ja kar igraj se!" :D :D :D

No, tudi klepet z Evo, Aljažem, Domnom in Matejem je bil prijeten in bili smo hkrati najglasnejši navijači. Prav zanimivo je opazovati tekače - eni izgledajo, kot da nikamor ne gre, pa so v prvi liniji, spet drug šiba 100 na uro, pa je šele proti koncu... Za eno deklico, ki je bila na koncu prva, smo mislili, da se bo zlomila med tekom. :wink: Ampak je kar šibala!!!

P'jačka in klepet v družbi zgoraj omenjenih itak super, samo malo mi je žal, da z Ahilesom nisva še kakšne rekla o Škotski, saj sva bila tam letos istočasno. Pa v sredo. Smo te pa pozabili, da bi ti prvi napisal poročilo - da se kvalificiraš!...

Kaj še... aja, Žure je bil res hiter!!! Pa kaj še? Divjačinski golaž je bil še kar, edino mal belega je bilo na mesu, so potem ose pojedle. Pa kaj še? Matej Panta je nekaj omenjal sekcijo za triatlon (sam še plavat pa biciklirat bi mogla rada). Pa kaj še? Carmen je malo zmanjkalo za stopničke - ampak ima pa neverjetno kondicijo: je mimogrede nahranila 3 otročke, pa še previla Evo, pa še Matej jo je hecal... Medtem ko se je Bosin samo sladko smehljal, nas malo nagradil, sem ter tja pa še nežno pobožal Aljaža. Ja, je bil res čisti užitek! Ja, pa seveda - sta Žure in Ahiles rekla, ma kaj rekla, obljubila, če bi bil Aleš tam, bi se že podpisala, da bosta v zelo kratkem organizirala en trening tam... :roll:

Pantha Rei napisal/-a:
Mimogrede, Eva je polula Stašo :shock: in glede na njeno mirno reakcijo 8) lahko rečem: punca je pripravljena... :wink:

Ma ja, zadnja dva otročka, ki sem jih pestvala, sta me pobruhala. Eva je še uvidevna. Enkrat sem na mesto, kjer me je en otroček pobruhal, dobila 9 klopov (stegno) in to klub dolgim hlačam. Brez heca!!!

Aja, tole sicer ni poročilo s teka,, je pa mal v kontekstu napisanega - zvečer sem kadila cigaro za enega Gašperja, ki se je rodil (un, ki je prišel še v trebuhu na grosupeljski tek pogledat tetko stašo, kako teka v ringu).

Skratka, CERKNIČANI- ORGANIZIRAT TRENING NA TEM KONCU!!!

PS: Simonu je bilo pa tako všeč, da se je brž po prihodu domov preoblekel in naredil krog še s kolesom. Iz Logatca 40 km.
Uporabniški avatar
 žure
Bosin napisal/-a:golaž smo dobili brezplačno vsi, ki smo izjavili, da smo tekli, brez kontrolnih kupončkov

Bo naslednje leto gotovo kdo pazil :lol: :lol:

Pantha Rei napisal/-a:Nekateri člani TF smo se na novo spoznali in kot neštetokrat doslej, spet lahko rečemo: tek druži same fajn ljudi.

Tudi sam sem tega mnenja...
Staša napisal/-a:Ahilesom nisva še kakšne rekla o Škotski, saj sva bila tam letos istočasno. Pa v sredo. Smo te pa pozabili, da bi ti prvi napisal poročilo - da se kvalificiraš!...

Žal mi je, res mi je žal, sem bil tako navdušen, da sem lahko potrpel le do poznega popldneva, ker ni bilo nič, sem kar planil na računalnik...

Staša napisal/-a:Kaj še... aja, Žure je bil res hiter!!!

Sem si izbral dobro taktiko. Rekel sem si, da bom sledil ta rumenega, ker vem, da je na 21 tekel tempo pod 4:50 in sem si mislil, da bo tu tekel vsaj 4:40, kar je bil nekako moj ohlapni cilj. Nekajkrat sem imel kar težave, da sem se ga držal, ampak se je do konca izšlo. Izkazalo se je, da sva bila še hitrejša - po včerajšnji utrujenosti sodeč pa že razmišljam da je bila proga mogoče tudi daljša od 11 km (ampak vseeno ne deklariranih 12)

Staša napisal/-a:Ja, pa seveda - sta Žure in Ahiles rekla, ma kaj rekla, obljubila, če bi bil Aleš tam, bi se že podpisala, da bosta v zelo kratkem organizirala en trening tam...

Najbrž sem jih fasal od kozla, da se tega ne spominjam, sicer pa: Ahiles, vrgla nama je rokavico. Ampak, Staša, če se prav spomnim je bilo nekaj govora, da boš ti organizirala en trening tam v Logatcu, a ne Aleš :twisted:
Staša napisal/-a:Skratka, CERKNIČANI- ORGANIZIRAT TRENING NA TEM KONCU!!!

Ni blema, sam za zment se je, pa na par drugih treningov prit, da vidimo, kako stvar izgleda, da ne usekamo preveč mimo :lol: :lol: :wink:
 ŽULJ
Žulj je bil na tem teku, vendar pa sem člane TF opazoval na skrivaj in med tekom sem vam 12km gledal v hrbet...

Hvala pa Staši za Hervisov bon in prijazen nasmeh :P
Uporabniški avatar
 Staša
ŽULJ napisal/-a:Žulj je bil na tem teku, vendar pa sem člane TF opazoval na skrivaj in med tekom sem vam 12km gledal v hrbet...

Hvala pa Staši za Hervisov bon in prijazen nasmeh :P

HMM??? :shock: Bon sem ti dala, pa se nisi izdal??? Tole te stane runde ob prvem disclosure-u!!! Za vse!!!
Ne morem verjet, seveda se ne spomnim, kdo vse mi je bon strgal z rok, ampak vem, da je bila tam ena družba enih luštnih :wink: fantov. Zahvala gre pa Bosinu!
Uporabniški avatar
 žure
Žulj!
Zahtevam, da prideš na plan in e predstaviš! :D :D
Da nisi baj eni čens iz Cerknice, a :?: :?: :?:

Ahiles, tvoj raport tudi čakam, upam, da ne kuhaš mule :? , ker sem ti speljal prvo reportažo :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 žure
Če slučajno koga zanima , so rezultati na temle linku
http://www.h-rakovskocjan.com/index2.htm

So pa malce čudni, ne vem, kam so časomerilci gledali, ampak na uro gotovo ne!
Meni je moj Polar nameril 49:40, uradno pa je 50:50 :shock: , tudi drugi so imeli podobne pripombe :!: :!: :!: razlike tja do dveh minut :shock: :shock:

Žulj, Bosin, Carmen koliko ste pa vi tekli, oz. za koliko se razlikujejo rezultati pri vas?
 carmen
Jaz sem tekla po moji uri 59:16, rezultat pa je 1:01:45. Najbrž so pozabili vklopiti štoparico na štartu. :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA