Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Belluno "tutto roso". Odtekli smo zelo zahtevni polmaraton v tipično nezimskem vremenu za zimski čas. V hribih nad nami je bilo belo, ob progiso bili še vidni ostanki snega izpred parih dni, proga je bila speljana od mestnega jedra po vshe okoliških vaseh, mislim, da smo bili prav v vseh na eni strani mesta. Tudi če bi koga poznal, ga v tej druščini, oblečenih v rdeče nebi tako hitro našel. Start teka je bil v centru mesta, kaj hitro smo zamenjali nekaj podlag. Od granitnih kock, do tlaka iz proda, slabega in dobrega asfalta, pranih plošć, kamnitih škrilj, tlakavcev, makadama, tri vrste blata (navadno iz zemlje, travnato in listnato) luže, morda sem še kaj pozabil. V suhem vremenu bi bila proga zelo lepa, neglede na zahtevnost. Po teku smo se še malo razgledali, sprehodili smo se do športne dvorane, se malo okrepčali in se malo vozili po tekočih stopnicah (za trening) :D
Ugotovili smo, da smo kjub vsemu imeli še srečo z vremenom, tek je minil brez dežja, ki nas je spremljal skoraj celo pot tja in nazaj.

NEKAJ FOTK, PREJ IN PO:

http://picasaweb.google.si/romano964/2S ... gBellunoI#

REZULTATI:

http://www.nevegalgo.it/classifiche-san ... nning.html
Menim, da spada ta tek med zahtevnejšimi malimi maratoni, ki sem se jih udeležil.

Tako kot je omenil Roko je bila podlaga res raznolika. A predvsem profil proge je tudi "razgiban". Stalno smo tekli gor in dol in gor in gor in dol in spet gor, gor, gor in dol. Prvi dve tretjini proge se dvigata, tam okoli 16. km pa se prične spuščati (predvsem sta dva kratka a strma spusta. Pred ciljem med 19. in 20. km pa je spet zahtevnejši klanec, ki ga je bilo težko "speljati", saj je bil res blaten in drseč.

Prvih nekaj km smo tekli po starem mestnem jedru in že tu je bilo vsega po malo (razen blata in trave), dosti je bilo tudi ostrih zavojev.

Na splošno je bilo zaradi blata in luž potrebna pozornost pri teku, kar se je na koncu tudi poznalo na rezultatu oziroma času.

Kot je tudi že omenil Roko, je proga verjetno zelo lepa, če ni mokra. Zelo dober trening!

Drugače pa je bilo res lepo videti vso to rdečo barvo v takem "sivem" oblačnem in deževnem vremenu. Kot vsa starejša italijanska mesta, je tudi Belluno vreden ogleda.
Kot sta že opisala moja "sotrpina"...proga je bila zelo zahtevna...gor-dol...levo-desno.

Polmaraton v takem profilu še nikoli tekel...kot tek Hotedršica (če je kdo bil).
No vseeno je bilo lepo...+3°C...veliko Božičkov...vse dobro organizirano.

Včeraj je v nekaterih državah zahodne Evrope bil državni praznik (Marija Neomadeževana ali nekaj takega)...mi pa smo si zrihtali dopust...in se imeli lepo.

Slika
Proga je bila taka kot sta jo dobro opisala Roko in Arabo, po mojem bolj primerna za kros 21 km kot za pol maraton.
Ker nisem pristaš tekanja v klanec, me je že prva strmina pošteno zdelala tako, da ostale »zgurance« sem prepešačil. Kako mi je uspelo priti do cilja, še sam ne vem, vendar sem bil zelo zadovoljen.
Svoje posebne čare je imel sam start, vsi v rdečih majicah,oblekah in kapah, pa tudi belih brad ni manjkalo.
No ,če bi ta dan namesto dežja snežilo, bi to bil pravi pravljični praznik.
Drugo leto v kolikor je tek tradicionalen spet pridem.
Na naslednji tek grem v Istro Grožnjan-Novigrad 21 km v nedeljo 20 . 12. 09
Mogoče bom tekel enako oblečen kot v Bellunu, odločil bom na tekmovalni dan.
lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA