trivette napisal/-a:sem še začetnik v rekreativnem teku, pa me zanima, če bi bile primerne copate Adidas Neofortitude?
evo še povezava
http://www.superge.si/html/svn/4699627-AA.shtml
Še ena zavajajoča ponudba. V omenjeni štacuni menda vedo kaj prodajajo, še posebej takrat, ko kaj reklamirajo .
To so kvečjemu sprehajalne šlape, naesto čevljev. Neuporabne kot dvoranski copati, povsem neuporabne za tek. Neprijetno, če se verjame na besedo spletnim stranem...
trivette napisal/-a:malo več podatkov o meni
sem pronator, 90+ kg, na teden naredim nekje od 5 do 15 km, teren je pretežno asfalt, nekaj je utrjnega makadama.
a se da na podlagi tega na grobo določit kater model bi bil zame? seveda bi pred nakupom copate še sprobal.

Kako veš da si pronator?!

Na podlagi napačnih ugibanj lahko dobiš neustrezne copate. Vsaka znamka ima vsaj štiri modele za asfalt, enega kombirniranega in enega terenskega.
Če tečeš po utrjenem makadamu boš čisto zadovoljen z dobrimi copati za asfalt. Le najlažji in najtanjši tekmovalni copati ne smejo biti, zaradi 90 kg, ki si jih omenil. Predvsem zato, ker predvidevam, nimaš izdelane tekaške tehnike.
Zelo dober tekač bi lahko tekel tudi v tistih šlapah iz zgornje povezave. Midva pa rabiva malce bolj blažene copate...
...Vae victis... :E