Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

6. dobordelni tek rdečih noskov, za klovne zdravnike, 26.XII.2009

Sem lahko napišete vaše vtise, komentarje, pohvale, pripombe in predloge.

Naslov sem nekako prilagodil, ker tako pove več. Šlo je namreč za netekmovalni in dobrodelni tek za klovne zdravnike, ki bodo tudi v prazničnih dneh razveseljevali male bolnike. Tudi zato, ker ste vi z obiskom današnje prireditve in denarno podporo pripomogli k temu.
Nazadnje spremenil luzr, dne 26 Dec 2009, 22:28, skupaj popravljeno 2 krat.
dopoldan bi moral biti v Dolskem, ampak so družinske zadeve preprečile nastop. čeprav se tega Božičnega teka rdečih noskov nisem mislil udeležiti, sem zadnji trenutek prišel na štart in odtekel poštenih 6 km, namesto 8, ker smo se na vrhu rožnika zgubili, oziroma so prvi zavili po potki proti Mostecu namesto, da bi v tistem ovinku sli desno in smo kot v tropu sldili lučkam pred sabo. seveda so prvi kmalu ugotovili, da nekaj ne štima in smo kar ravninski krožnik udarili in šli lepo po vodnikovi in celovški nazaj v tivoli. čeprav smo obdelali svojo progo po svoje nam to ni pokvarilo užitkov, ker smo vedeli, da smo storili dobro delo za rdeče noske in predusem naše malčke,ki rabijo pomoč zdravnikov.
S tem tekom sem tudi zaključil z letošnjimi teki in prišel do svoje prve 1000 v pretečenih km. preizkusil tudi goratex superge in moram rečti, da se zadeva super obnese, predvsem ob stiku z vodo, ker sem kljub lučki dvakrat veselo čofotal po lužah......in še en moment je, da te v teh supergah ne zebe, kar se mi je dogajalo pri navadnih, ki imajo toliko lukenj.....
Torej nismo bili edini, ki so se zgubili!!!!

Tudi sam sem tekel v skupini (kakih 20 tekačev), ki je - ne vem kje - zašla in smo potem odtekli lep kos proge po asfaltu mimo živalskega vrta nazaj v Tivoli (ne vem povedati po kaki ulici ali predelu). Večino poti sem celo sam vodil skupino po spominu na eden od preteklih tekov po Rožniku, potem ko so se nekateri zavedli, kje se nahajamo, prevzeli komando. Moj Garmin je seštel kakih 8,82 km, kar pomeni, da smo svojo progo odtekli dokaj pošteno (mogoče smo spustili kakšen klanec in spust, saj je bila naša proga dokaj ravninska).

Kot je povedal Raf pa smo svoje "opravili" že z našo prijavo na prireditev.

Kolikor sem slišal, se je nabralo okoli 1.800 evrov za Rdeče noske in menim, da je kar solidna cifra ter upam, da jim res lahko kaj pomaga.
Nič se nismo izgubili! Božičkove poti vedno peljejo k cilju!
:laola
Hvala vsem za spet enkratno druženje in če se ne vidimo v Ložu -

:D [b]naj bo leto 2010 srečno, zdravo -
in vsega naj bo le toliko premalo,
da bo vedno še kaj ostalo! [/b] :D
Tokrat je bil freerun = pol proge po programu, potem pa po želji :) Zdaj razumem zakaj so eni rekli, da bo 6, eni da bo 8 km, eni da bo 10... :mrgreen:

Nič ne de, še bolj zabavno je bilo. Sem bil v skupini, ki je zavila proti mostecu, ker ni bilo nikogar na križišču ob stari skakalnici, od tam dalje pa itak ni bilo več usmerjevalcev :--

Rdeči noski so bili super, piškoti in čaj tudi, samo ob tem mrazu si jo moral hitro pobrisati domov. Vreme je bilo idealno za ta čas, en teden prej bi tekli pri -14 in po snegu... Par dni prej bi tekli po plundri, blatu in dežju.
Ojla,

Hvala Matjažu za res lepe slike celotnega dogajanja, da vsaj vem kaj sem zamudil (vsaj na zaključku). :--(

Sam sem bil usmerjevalec malo za gostilno ''Čad'' in lahko rečem da sem vse pravilno usmeril v mračen blaten klanček in ne po lepi osvetljeni avsvaltni cesti :--

Samo, ko smo se usmerjevalci vrnili je bilo ''dogajnje '' žal že mimo :--(

Ampak namen za pomoč rdečim noskom je pa dosežen :clap: :clap: :clap:
Čim sem izvedela za ta tek, sem se odločila, da sem zraven. Staršem sem to povedala vsaj 10x v tem mesecu, pa še vedno včeraj nista dobro vedela na kakšen tek greva z mami. To samo pokaže, koliko me poslušajo. :lol:

Ko sva se peljali proti Tivoliju je izvedela, da greva na dobrodelni tek in bomo dobili božično kapico. Ob prijavi pa dobiva vrečko! Šok! Od kdaj na dobrodelnih tekih dobimo vrečko z darili? :mrgreen: Sponzorji. :clap:
So se pa zmotili pri tiskanju številk. Verjetno je organizator naročil, naj bo za eno št. več kot prejšnja... tako smo vsi dobili št. 2010. :mrgreen:

V prijavnem "šotoru" je bilo nekaj rdečih noskov, ki so s svojo energičnostjo izboljšavali razpoloženje tekačev, pohodnikov in naših najmanjših... otrok in psov. :mrgreen: Ne najdem dovolj dobrih besed za rdeče noske ampak na srečo se večina že strinja z menoj, tako mi ni treba tega opisovati.

Tek je izgledal veličastno. Vse pred in za menoj samo lučke. :heart
Na začetku je nekdo omenil, da bomo kmalu na Rožniku.
"Mami, mami! A to je Rožnik?!?" :mrgreen:
Kljub temu, da sem doma 10 min vožnje iz Lj. (5 min če se zelo potrudim :lol: ) nimam pojma o tekaških poteh v Lj. In moram priznati, da mi je ta zelo všeč. Blata praktično nič, kljub vremenskim razmeram zadnje 3 dni.

Nekje na križišču so nas ločili. Na desno tisti z boljšo kondicijo, naravnost tisti, ki so bili že malce zmatrani. Z mami bi morali iti naravnost... ampak nisva šli. :D Rekla je, da bo zdržala, meni pa ni bilo potrebno dvakrat reči. :mrgreen:

Nekajkrat sva se še ustavili. Uraden razlog: SLIKANJE! Ženske pač. :mrgreen: Neuradno sem želela, da se mami malce nadiha. Ne ji povedati. :wink:

Hvala vsem za slike.
Še posebej pa ne smemo pozabiti na vse, ki so pomagali, da je dogodek uspešno "tekel". Peki palačink, kuharji čaja, usmerjevalci na večini razpotij. Hvala! :clap:

P.S.: Slike. Ni jih ravno veliko. :oops:
Živjo,

Zame je bila to prva udeležba na tem teku. Klovni zdravniki so me ob prihodu sicer "grdo" gledali, ker nisem vedel gesla za vstop na ploščad, a so se me usmilili in me vseeno spustili.

Ne glede na to, da smo šli v drugi polovici teka malo po svoje in se nekajkrat skoraj ustavili, ko je bilo za nami slišati: "Ne tja, sem moramo zaviti", je bil humanitarni namen teka dosežen, pa tudi sicer mi je bil tek (v mojem primeru 6,8 km) všeč.

Posebno doživetje je videti pred seboj in za seboj vse polno lučk v temi, prijetno pa me je presenetilo tudi stanje prog na Rožniku, saj jim vreme ni moglo do živega.

Razen čaja po teku, drugih aktivnosti nisem spremljal, saj sem ob takšni temperaturi raje pohitel na preoblačenje.
Usmerjevalec po drugem kilometru nas je, namesto naravnost proti Rožniku, usmeril desno, potem pa Mostec, tam večina tekačev proti Šiški. Je bilo še prekmalu, da bi šel nazaj v Tivoli, zato sva jo z Dragico in še parimi mahnila nazaj proti Kosezam, mimo živalskega vrta, v Rožno in nazaj v Tivoli. Ravno sva še ujela podelitev čeka. Garmin je nameril 10,38 km. Super je b'lo. :D

lp, Štefan
Zame je bil to 1. Božičkov tek. Kljub precej nizkim temperaturam mi je kmalu postalo toplo. Ni me skrbelo, če slučajno pretečem kakšen kilometer več, me je pa malo skrbelo, da bi se izgubila. Jaz in Ljubljana --> xyz :D No, to se ni zgodilo, zato lahko na koncu samo rečem: se vidimo naslednje leto :wink:
Urška Sonček napisal/-a:So se pa zmotili pri tiskanju številk. Verjetno je organizator naročil, naj bo za eno št. več kot prejšnja... tako smo vsi dobili št. 2010. :mrgreen:

Ni bilo pomote pri tiskanju številk ampak je to letnica prihajajočega leta.
Meni je bilo prav super na mojem 1. božičkovem teku.

Vreme superca, poti po Rožniku pa so nekaj najlepšega, kar lahko tekač doživi v Ljubljani.
Kot marsikdo, se tudi jaz nisem držal načrta teka, ki ga je pripravil organizator. Je pa res, da sta bila start in cilj enaka kot pri mnogih.
Nič hudega, sem pa pretekel malo več, kot je bilo začrtano. Res pa je, da kamorkoli si pritekel, iz vsakega ovinka je prihitela gruča tekačev z lučkami in božičkovimi kapicami.

Tudi druženje z druščino tekaškega foruma na štantih, je bilo fantazija.
Tako da hvala Tae-tu za idejo in da nas je zbobnal skupaj.

LP
kustus napisal/-a:
Urška Sonček napisal/-a:So se pa zmotili pri tiskanju številk. Verjetno je organizator naročil, naj bo za eno št. več kot prejšnja... tako smo vsi dobili št. 2010. :mrgreen:

Ni bilo pomote pri tiskanju številk ampak je to letnica prihajajočega leta.

Hihi. Vem, vem. :D
Mi je še zelo dobra ideja, ker zbiram štartne št. (od svojega prvega polmaratona naprej). :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA