Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Urška Sonček napisal/-a:
kustus napisal/-a:
Urška Sonček napisal/-a:So se pa zmotili pri tiskanju številk. Verjetno je organizator naročil, naj bo za eno št. več kot prejšnja... tako smo vsi dobili št. 2010. :mrgreen:

Ni bilo pomote pri tiskanju številk ampak je to letnica prihajajočega leta.

Hihi. Vem, vem. :D
Mi je še zelo dobra ideja, ker zbiram štartne št. (od svojega prvega polmaratona naprej). :mrgreen:

Hehe, jaz jih imam tudi zaenkrat še na kupu. Sicer so samo 4, upam pa, da se bo v letu 2010 število vsaj podvojilo 8)
luzr napisal/-a:Hvala vsem udeležencem prireditve. Zahvala velja tudi izvajalcem. Brez obojih ne bi bilo te prireditve.
Zaenkrat toliko. ;)

Mi je kar nekoliko žal, da naju ni bilo. Je pa bilo toliko bolje v Rdeči dvorani.
Torej - dejansko kriv ali ne: na koncu sem vendarle jaz krivec, da ste se nekateri izgubili.

Zašli ste na delu, kjer nisem pričakoval, da se bo dalo zgrešiti (no za drugo leto že vem, da bom tudi na tisto mesto dali enega usmerjevalca). Pot ste zgrešili v dodatnem krogu okoli Šišenskega hriba. Tam, ko vas je usmerjevalec usmeril desno in je bil le dodatni krog. Morali bi narediti cel krog (spet priti do prvega usmerjevalca) in potem naprej do Rožnika.
Ta krog je že od samega začetka v poti in je namenjen tistim, ki bi radi pretekli 8 km (brez kroga je pa 6,5 km).

Na žalost pa so nekateri sredi tega kroga zavili ostro levo v Mostec, namesto, da bi se držali naravnost (enostavno si nisem mislil, da bi kdo zavil ostro levo, če ima možnost tudi naravnost in če ni usmerjevalca).
Potem je pa jasni, da če ste krenili po tisti poti je pa zmeda popolna. Lahko bi šli tako desno po sedmerih mostičkih spet v Tivoli, lahko ste prišli do Mosteca in potem po Vodnikovi v Tivoli ali mimo živalskega vrta po malo daljši poti nazaj.

Vsem se iskreno opravičujem . Malo me tolaži to, da je večina vseeno to vzela v dobrem tonu in je veselo tekala naprej.
Na žalost pa je nekaterim to dvignilo malo pritiska in tistim se še posebej opravičujem.

Mogoče pa na tem mestu vseeno pa še malo apeliram, da se nam v prihodnjih tekih pridruži še kakšen prostovoljec več za usmerjanje. Če bi namreč želeli res zanesljivo pokriti vse dele steze, bi jih potrebovali kar 20 ali pa še kakšnega več. Za tiste, ki pa ste spremljali napoved teka, pa ste lahko videli, da se jih iz foruma ni javilo več kot 5 + 2 dodatno, od tega so bili 4 spremljevalci na pohodu.
Mogoče bo pa letošnja izkušnja še koga prepričala, da pride drugo leto pomagati in s tem drugim tekačem omogočiti nemoten tek.
Konec koncev lahko tudi usmerjevalci pretečejo progo, potem ko gre mimo njih "metla" in na ta način niso v ničemer prikrajšani.

Če pa ima še kakšno odkrito kritiko oz. če bi rad spustil svojo jezo, ker je zgrešil pot pa sem vam na voljo, da se spravite name, pa bom potem naslednje leto poskrbel, da se to ne bo ponovilo.
pajo napisal/-a:Če pa ima še kakšno odkrito kritiko oz. če bi rad spustil svojo jezo, ker je zgrešil pot pa sem vam na voljo, da se spravite name, pa bom potem naslednje leto poskrbel, da se to ne bo ponovilo.
Milkec ne sekiraj se - važno je, da smo se vsi srečno vrnili na izhodišče. Mene je čredni nagon :D nezadržno klical v Mostec, od tam pa s približno 100 malce zbeganimi Božički nazaj v Tivoli. Se vidimo drugo leto... LP :clap:
milkec napisal/-a:Torej - dejansko kriv ali ne: na koncu sem vendarle jaz krivec, da ste se nekateri izgubili.

Zašli ste na delu, kjer nisem pričakoval, da se bo dalo zgrešiti (no za drugo leto že vem, da bom tudi na tisto mesto dali enega usmerjevalca). Pot ste zgrešili v dodatnem krogu okoli Šišenskega hriba. Tam, ko vas je usmerjevalec usmeril desno in je bil le dodatni krog. Morali bi narediti cel krog (spet priti do prvega usmerjevalca) in potem naprej do Rožnika.
Ta krog je že od samega začetka v poti in je namenjen tistim, ki bi radi pretekli 8 km (brez kroga je pa 6,5 km).

Milkec - vzami to kot pozitivno. Napovedovalec je pred tekom rekel, da je v igri pohod ali tek na 6 km. Daljše varianti ni omenjal. Potem pa na razcepu za 6 ali 8 km ni bilo opcije - usmerjevalec je vse usmeril okoli Šišenskega hriba. Jaz sem npr. imel v glavi zemljevid iz te teme, ampak ko smo dobili obvezno smer desno, sem sklepal, da je proga spremenjena. Za drugo leto bi bilo bolje, da ni toliko opcij, če pa že so naj se napiše 6 in 8 pa dve bakle, daš spredaj. Glede na malo število prostovoljcev (ej, vsi bi radi tekli) pa je bolje, da pokriješ eno progo v celoti. Meni osebno je bilo vseeno, kje smo tekli oz. sem užival. Sem pa videl kar nekaj ljudi, ki so begali proti zbiralniku nad mostecom, pa potem proti belviju - obakrat so morali nazaj, ker se ni dalo naprej. Glede na to, da se čas ne meri, bi morda res lahko ubrali tudi freerun varianto, tako da bi se božički raztepli po celem gozdu, ampak to se mi zdi rahlo nevarno, ker so udeleženci tudi neljubljančani in ne poznajo poti.
Biz napisal/-a:Milkec - vzami to kot pozitivno. Napovedovalec je pred tekom rekel, da je v igri pohod ali tek na 6 km.

Vzamem kot pozitivno! Naš Žiga, ki je tu opravljal vlogo napovedovalca, je pa žal letos še najbolj zgrešil pot. Pa je pot in tudi Žiga že od samega začetka enaka.

Bomo drugo leto to rešili in bolj jasno pokazali, kje so poti in tudi usmerjevalca na tisti točki, kjer greš lahko naravno ali zaviješ v še en krog še bolj usposobili!

Priznam, da sem o "free runu" tudi sam razmišljal. Vendar je to le prireditev, kjer moramo za določeno varnost poskrbeti in v tem primeru je to težje. Ampak idejo vseeno ne bi čisto pokopal!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA