Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
BOM KRATEK....

TEK:
Treningi:
V letu 2009 sem opravil 125 treningov v skupni dolžini 1.623,6 km. Povprečen trening je bil tako dolg 12,9 km.

Tekme:
V letu 2009 sem bil na 57 tekaških prireditvah (tekme in drugi organizirani teki kot npr: Povežimo soline, tek "Misli na srce", tek božičkov,....), kar je več kot ena tekaška prireditev na teden (sicer pa sem odtekel tudi po tri na dan...)!!!. Na tekih sem pretekel skupno 827,8 km. Povprečje je to 14,5 km na tek.

Skupaj teki:
V letu 2009 sem tekel 182 krat, skupaj pretečenih km 2.451,4; povprečno 13,5 km. Pri tem naj bi pokuril 166.497 kcal. Za vse teke (brez ogrevanj, ohlajevanj, poti, torej samo "neto" časi) sem porabil 220 ur in nekaj več kot 21 minut, kar pomeni nekaj več kot celih devet dni.

Letos sem odtekel svoj prvi in drugi maraton. Odlaufal sem 14 malih maratonov in se udeležil 17-ih tekov od 19-ih pokala Primorskih novic. Udeležil sem se kar nekaj tekov v sosednji Italiji in Avstriji. Dosegel sem vse svoje zastavljene cilje: odteči svoj prvi maraton, preseči svoj lanski PB v malem maratonu in odteči v povprečji 200 km mesečno.

KOLESARJENJE:
V letu 2009 sem tudi nekaj prekolesaril, vendar pa bistveno manj kot v letu 2008. Skupno sem prekolesaril 796,1 km, in sicer v 27 kolesarjenjih, kar pomeni da sem povprečno prekolesaril 29,5 km. Malo!!!

POHODNIŠTVO:
V letu 2009 sem nekaj hodil tudi v hribe, sicer bolj na Primorskem (večkrat Nanos in Slavnik). Skupnega časa nisem štel a sem opravil 52,9 km.

FITTNES:
V januarju in februarju 2009 sem intenzivno treniral v fittnesu zaradi pridobitve večje vzdržljivosti in moči. Fittnes sem obiskal 43-krat in se v njemu zadržal od 1 do 1,5 ure. Po programu sem moral vsakič opraviti najmanj 13 vaj in odteči (za segrevanje in ohladitev) 2x 10 minut v tempu 6 min/km tudi z naklonom, kar ni všteto v prejšnjem poglavju o teku. Povprečno sem na trening "dvignil" okoli 5.300 kg uteži. Pri vseh vajah naj bi porabil več kot 120.000 kcal.

BORILNE VEŠČINE:
V obdobju od januarja do maja 2009 in septembra do oktobra 2009 sem se dvakrat do 3-krat tedensko udeležil tudi treningov borilnih veščin.

BAZEN IN PLAVANJE:
predvsem v začetku leta sem dokaj redno obiskoval bazen (predvsem sem sedel v jacuzziju) pri tem pa tudi nekaj odplaval. Poleti pa sem dokaj pogosto pred ali po teku se malo namakal v morju. Svojih plavalnih dosežkov nisem meril.

Poleg tega mi je uspelo tudi nekaj delati!!!! Da ne omenim raznega "pijančevanja", žuranja, in podobnih dejavnosti (obiski koncertov,...). "Domače naloge" sem opravljal dokaj redno, tako da sem tudi pri tej "dejavnosti" porabil nekaj kcal. To dejavnost moram v prihodnje bistveno popraviti.

Kljub vsemu sem v zadnjih dveh mesecih uspel "naložiti" več kot 3 kg odvečne teže, ker sem v zadnjem času nekoliko popustil v intenzivnosti in kakovosti treninga. Upam, da bom to v kratkem nadoknadil.

Za naslednje letu pričakujem, da bom vsaj nekaj svojih letošnjih dosežkov presegel, in sicer načrtujem odteči vsaj 4 cele maratone (Verona, Trst in še dva jesenska), želim tudi letos popraviti svoj PB na 21 in 42 km razdalji ter seveda odteči v letu 2010 nekoliko več km, to je vsaj 50 km tedensko. Udeležil se bom nekoliko manj tekaških prireditev. Malo sem še neodločen, in sicer sem v dvomu ali več delati na hitrosti in se preusmeriti na cestne teke ali se preusmeriti bolj na gorske in vzdržljivostne teke.

LP, arabo
Uporabniški avatar
 maca
ne vem, če sem plane za letos izpolnila, ker si jih nisem postavila.
upa, izpolnila sem vse nezastavljene plane :--

torej moja statistika:
:arrow: vseh km 1755
:arrow: od tega tekme 970 km

število tekem 53 (eno na vikend, če bi ne bilo bolezni.....)
od tega
:idea: 2 ultra m.
:idea: 2 maratona
:idea: 1 dolge trojke
:idea: 25 pol maratonov
:idea: pa še malo drobiža

Kaj bi šele bilo, če me v decembru ušesa ne bi zeznila, tako pa si ližem rane in čistim gnojčka iz ušeska. Kaj že nisem hotela čuti????? Da sem se skurila, nak, nak, nak, tega pa ne. Če že, me je skurila služba, ne tek.

Ampak drugo leto je pa le drugo leto, začeli bomo silovito, bojte se me. :--
Uporabniški avatar
 ZOKI
Za mano je dokaj uspešno tekaško leto.

Tekaške prireditve:
:arrow: gorski teki: 14 tekem - 70km - 6.910vm
:arrow: ravninski teki: 5 tekem - 43km

Treningi:
:arrow: gorski teki: 102 treningov - 825km - 58.874vm
:arrow: ravninski teki: 63 treningov - 644km

Eden izmed mojih ciljev je bil, da pretečem ali prehodim 50.000vm in to mi je uspelo kar lepo preseči: 72.500vm. Tako da je eden izmed mojih glavnih ciljev za naslednjo leto preteči preko 100.000vm. :rol:
Uporabniški avatar
 tae
Arabo napisal/-a:BOM KRATEK....

Ta je pa dobra. :D
Meni se je pa tale zdela luštkana. Pravi "quote of the day":

Arabo napisal/-a:"Domače naloge" sem opravljal dokaj redno, tako da sem tudi pri tej "dejavnosti" porabil nekaj kcal. To dejavnost moram v prihodnje bistveno popraviti.

Sicer pa čestitke, Arabo, za vse opravljeno, pretečeno, pokurjeno, dvignjeno... Iz statistike je razvidno, da si bil zelo, zelo aktiven :clap: :clap: :clap:
Ja, športni način življenja ti kar zleze pod kožo.

Drugače pa sem nameraval tudi pri drugih dejavnostih (vključene "domače naloge") uporabljati kakšen merilec, GPS, .... tako malo za preverit vse trditve, ki rožijo glede tega. Mogoče pa tudi snemam "tehniko" in vem kaj moram popravit, kako opremo uporabljat, ..... :lol:

Upam, da me ne bo kakšen admnistrator "skinu" s foruma.
Uporabniški avatar
 pajo
L. 2009:
Do maja samo 80km - poškodovana tetiva mi je grenila tek skozi celo leto.
:arrow: nabralo se je kljub temu 1088km - za polža dovolj.
:arrow: bil na 15 tekih
:arrow: če pomislim, da je žena vedno več ali manj hotela, da tečeva skupaj - saj mi paše tudi pri teku njena družba samo če bi čisto malo bolj stopila na gas bi bilo idealno. Pa ji astma na žalost ne dovoli.
:arrow: km trening - tekme čeprav imam zapisano se mi ne da računati.
:arrow: če ne računam še one dejavnosti , ki jih mora popraviti Arabo se nisem ukvarjal z nobeno drugo dodatno rekreacijo. :D
Glede na do sedaj objavljene analize je moja precej bolj skromna...

Tek - 1105km (4 tekme: 21km)
Kolo - 1300 km (od tega 800 v enem tednu v mesecu juniju)
Plavanje - 55 km

Udeležil sem se 4 polmaratonov:
9. Kraški maraton - 22.3.2009 - 1:50:25 (neto)
29. Maraton Radenci - 16.5.2009 - 1:46:55 (neto)
18. Ptujski mali maraton - 6.9.2009 - 1:42:22 (neto)
14. Ljubljanski maraton - 25.10.2009 - 1:39:12 (neto)

Cilji za leto 2010 so veliki... preteči prvi maraton, premagati sprint in olimpik triatlon ter osebni rekord na 21 km...

Lp
Arabo napisal/-a:... sem nameraval tudi pri drugih dejavnostih (vključene "domače naloge") uporabljati kakšen merilec, GPS, .... Mogoče pa tudi snemam "tehniko" in vem kaj moram popravit, kako opremo uporabljat, ..... :lol:

Malo me je strah, da pride kašna tvoja CDjka v javnost kot od Severine :D
ZdravkoC napisal/-a:
Arabo napisal/-a:... sem nameraval tudi pri drugih dejavnostih (vključene "domače naloge") uporabljati kakšen merilec, GPS, .... Mogoče pa tudi snemam "tehniko" in vem kaj moram popravit, kako opremo uporabljat, ..... :lol:

Malo me je strah, da pride kašna tvoja CDjka v javnost kot od Severine :D

Glede na povedano ni možno, se pa mi zdi,da bi lahko Arabo objavil kakšno GPS povezavo :lol:
primus napisal/-a:Kako že gre tisto - cilji morajo tako postavljeni, da so zahtevni in motivirajo, prehudi pa tudi ne smejo bit, je ravno nasprotni učinek. :D

Nekaj mojih želja (ok, ciljev 8) ), ki tudi če se ne uresničijo ne bo panike.
- maraton pod 3h30
- Grintovec (čas nepomemben, recimo v časovnem limitu)
- kakšen tek daljši od 42km
- prit k Nataši na obisk :D .

Za eno leto bode čisto dovolj, sploh ker bo s časom in vsem ostalim približno tako kot do sedaj... :D :D

primus

evo, tole sem napisal na začetku letošnjega leta in bilanca leta pravi, da sem bil (le) polovično uspešen.
pa sem vseeno zadovoljen!
zvin gležnja v avgustu je namreč preprečil, da bi kaj več kot tolko sploh poskušal.
preostala dva cilja (št. 1 in 3) torej prenašam v 2010.

u fajn, si ne bo treba na novo glavo razbijat :D

pa SREČNO vsem skupaj!

primus
Moja statistika 2009

Pohodi: Pohodniško ali tekaško preko 30-krat na Pohorje, Šentiljska planinska pot, Haloška pot, po poti prijateljstva GM 4O …
18 raznih tekov: Murskosoboški zimski kros, Barcelona zajtrklauf, Celje špica, Po ulicah Maribora, Vetrov tek Ruše, Šmartinsko jezero, Tek mestne četrti Brezje, Olimpijski tek Maribor, Tek partnerskih mest Ptuj, Nočna 10ka Bled, TF 10ka Domžale, Ptujski maraton, Pohorski gozdni tek, KAM – Karavanški alpski maraton, Fotrov tek, Kros zares, 4. Peš na Pohorje, Barbarin tek
2 polmaratona: Rokov tek, Palmanova
7 maratonov: Barcelona, Ferrara, Maraton D' Europa Trst, Radenci tri srca, Ljubljanski maraton, Firenze maraton, Reggio Emilia maraton
6 - urni tek: Sladkih 6
8 - urni tek: Formaraton
24 - urni tek: 24 ur Sv. Primoža, 24 urni Tek sreče v Grosupljem
Super in ultra teki: UltraBalaton 212 km, Trans Slovenija 83 km, Ultramaraton Celje – Logarska dolina 75 km, Supermaraton Zagreb – Čazma 61 km,
Trekingi: Unitur treking ultra, Muta treking ultra, Treking okoli Storžiča
Skupaj tekme: 1.460 km
Skupaj treningi: 2.347 km
Vsega skupaj v letu 2009: 3.807 km
Uporabniški avatar
 tae
Po prebranih ultra številkah se sprva tu niti nisem želel javljati glede na to, da forum vedno bolj postaja ULTRA, pa vendar mi je dal primus dobro idejo, da sem tudi sam poiskal svoje napisane želje in cilje na začetku leta. Analiziral bom kar zraven pri posameznih točkah.

tae napisal/-a:Na splošno bi rekel, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji, predno se bom sploh lotil priprav na novo sezono:
:arrow: Splošno zdravje (zadovoljivo bp)
:arrow: Nič poškodb (nekaj malega, vendar ni panike)
:arrow: Urejene razmere doma in v službi (o.k.)
:arrow: Dovolj časa in energije za treninge (ja)

Konkretni časovni plani v številkah (vseeno ali se bo premikalo za sekunde ali minute):

21km = pod 1:26:11 (dejansko 1:23:22)
10km = pod 37:50 (še ni uspelo, ostane za leto 2010)
5km = pod 18:43 (dejansko 18:23)
1km = pod 3:29 (tega že dlje časa nisem izboljšal) (dejansko 3:25)

Plani kilometraže:
- Povprečno mesečno 200km (treningi + tekme skupaj), posledično = 2.400 km letno (leta še ni čisto konec, do sedaj 2.315 km, kar pomeni da mi to ne bo uspelo)
- Postaviti svoj rekord v tedenski kilometraži (uspelo = 80,5 km)
- Postaviti svoj rekord v dnevni kilometraži (uspelo = 32 km)
- Postaviti svoj rekord v ponavljajočem vzdržljivostnem teku (neizpolnjen plan od letos, nek lastni izziv) (ni uspelo, prenos na leto 2010)

Plani tekem:
- Udeležba na 30-ih tekmah (dejanska udeležba na 31-ih tekmah)
- Če mi bo sreča naklonjena se npr. 5x uvrstiti med prve tri v kategoriji (uspelo = 8x uvrstitev med prve 3)
Še nekaj sem se spomnil (26.11.2008, 15:18 )
Stave:
- z Alešem morava izvesti stavno tekmo na 5 km razdalji (že letos sva se menila, pa nisva speljala zadeve) (nisva izvedla)
- z Inotom revanš tekma na eni od razdalj (od 10-21) (sva izedla, 2x zmagal)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA