prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 skorc
Bolečine v kolenih in kolklih, izrazito zvijanje noge navznoter (ker sem izrazit pronator), žulji... Nekje med 800 in 1300 km.
Če si pronator ali supinator to opaziš z prostim očesom, če je copat nagnjen not ali ven ga takoj zamenjaj drugače bo prej omenjeno postalo še bolj izrazito in s tem si samo uničuješ sklepe ter mišice.
Če pa se ne opazi s prostim očesom (npr pri elixirkah se tega ne da opazit pa sem jih gnal 1500 km pa so ko nove) pa ti predlagam tako kot je skorc napisal ampak jaz ne bi šel do 1300 ampak raje tam do 1100 km, nekaterim je to sezona, drugi morajo to narediti večkrat letno.
Pa raje ne čekaj na to da te začnejo boleti noge ampak zamenjaj copate prej stare pa uporabi kot vsakdanje, za sprehode, ali pa kot "ogrevalne" copate pred tekmami.

Lp
Uporabniški avatar
 stena
Malo za šalo.. Tele so zagotovo za v koš, čeprav se še da teči z njimi, so pa kot kakšen dober ementaler. Opomba: luknje (vidi se največja, ob straneh so nekoliko manjše ampak so :D ) so se zgodile med športno aktivnostjo in ne zaradi kakršnekoli objestnosti ;)
Priponke
DSC00254.JPG
DSC00254.JPG (45.43 KiB) Pogledano 4838 krat
Uporabniški avatar
 vencelj
stena napisal/-a:Malo za šalo.. Tele so zagotovo za v koš, čeprav se še da teči z njimi, so pa kot kakšen dober ementaler. Opomba: luknje (vidi se največja, ob straneh so nekoliko manjše ampak so :D ) so se zgodile med športno aktivnostjo in ne zaradi kakršnekoli objestnosti ;)

Gorenjska vrlina: šparanje :wink: :lol:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 zigzag
Uroš Sobočan napisal/-a:Če pa se ne opazi s prostim očesom (npr pri elixirkah se tega ne da opazit pa sem jih gnal 1500 km pa so ko nove)...

:shock: :shock: :shock: Jaz moram elixirke menjati na 600-650 km, ker začenjam čutiti kolena, ki jih sicer ne.

Malo off: Glede na cilje v letu 2010 to pomeni cca. 5-6 parov :cry: Bom moral Mizuno zaprositi za sponzorstvo... :lol:

Vseeno bom verjetno prej izgubil teh 8-10 kg in s tem podaljšal življenjsko dobo copat, kot pa dobil kakšen bolj konkreten popust :wink:
haha, noro! pri meni pa niso bile luknje krive, so se bolečine v kolenih prej pokazale :D
Uporabniški avatar
 AVI
stena napisal/-a:
AVI napisal/-a:...s copati tečem dokler gre...ko pa so podobne tistim od stene...pa gredo počasi....na off... :lol: :lol: :lol: ...in trenutno smo v tej fazi... :lol: :lol:

AVI as gorenc :D

..noup..ampak zakaj bi nekaj menjal ko je že utečeno.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Arif
Jaz prisegam na nike elite s katerimi sem odtekel kar nekaj kilometrov. Zdržijo mi tudi do 1600 km. So dobro blažene in lahke za hitre teke.
Asics gel kayano pa so mi zdržale okrog 1100-1200 km. Podplat je pri njih še vedno kot nov,
vendar me pri teku bolijo kolena, kolki itd.
 robertos
¨Se strinjam z Arifom meni so tudi zelo všeč NIKE AIR ELITEker so zelo lahke.Imam pa problem ,ker mi po 400km poči podplat pri pronaciji.Sicer tečem po mešanih terenih ampak ne vem zakaj mi poči. Mogoče niso za moj način teka ?Sem pa pronator.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
S tekaškimi copati laufam, dokler se še držijo na nogi.
Nisem Gorenc in če bi bil bi ravnal enako, saj imajo Gorenci veliko zdravih navad. No, tudi Dolenci imajo veliko navad za zdravje.
Se pridružujem tistim, ki ne mečejo denarja stran.
Neko posploševanje, da zdržijo copati 800 do 1000 km se mi ne zdi realno.
Imam ene, ki še nimajo 200 km in mi danes ponovno niso ustrezale, zato bodo morale od doma, kot deseti brat. Imam tudi nekaj parov, s katerimi ne bi rad, da me srečate :--
Verjamem, da so nekateri tekači bolj občutljivi na obrabljene copate in jih morajo menjati prej, drugi pozneje. Kdor teče po asfaltu, mora menjati prej, kot tisti, ki teče po gozdnih poteh.

V vsakih pa vam želim srečno 2010 :toast:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA