Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Loni
Tekla, hodila, kolesarila, smučala, hribolazila, celo v bazen so me spravili. Dokončno uničila svoja prva ta prava para tekaških superg. In to je to.
Uporabniški avatar
 nada
Ja no kar nekaj smo pretekli :oops: , pa prekolesarili, pa še v hribe šli....ma sej je vsako leto isto :ignore: ....pa še kar se ne držim planov :lol: ....pa sem vseeno zadovoljna....no razen ene 2x letno, ko mi tetive ne dajo miru :twisted:

sem v službi,mi je doooolgčas, pa se malo igram
Od navedenih številk se ti kar zvrti. Se sprašujem, od kod vam toliko časa za take podvige.
Moji plani so zastavljeni mnogo, mnogo niže, vendar sem jih dosegla: pravkar pretečenih 1000 km in 2500 km kolesarjenja. Morda pa drugo leto kaj boljše, saj iz leta v leta napreduje, to se pa moram pohvaliti.
Nekateri imate res take stevilke, da je kar malce nerodno pisat mi v to temo. Ampak kljub vsemu sem na to, kar sem dosegla, ponosna. Prekolesarila sem 1500 km (od tega skoraj vse zastavljene vzpone: Partizanski vrh, Mrzlica, Kum, Vrsic in Mangart) in pretekla nekaj cez 250 km (s tem, da sem zacela sele oktobra). Plavati pa ne znam, tako da tega nisem pocela. :oops:
Uporabniški avatar
 Loni
nana napisal/-a:
Loni napisal/-a:... celo v bazen so me spravili.

Sem te spravila, bi rekla. In ej ga, če nisem jaz čisto tapravo lokacijo izbrala :)

Le kaj bi jaz brez nane :laola
Radolca napisal/-a:jaz sem bil pa po gostilnah za polovico manj kot lani.
tako da nisem imel časa za analizo :clap:

Včeraj sem bil v gostilni in delal analizo. Analiziral nisem teka, ampak več ali manj sestavo, temperaturo, okus, količino, barvo,..... piva. Kozarci so bili vsi enaki, pivo pa je iz decilitra v deciliter dobivalo drugačen okus. Na koncu pa, četudi sem s tem namenom okušal pivo,nisem mogel podati končne ocene o tem, ali je prvo pivo boljše kot zadnje ali ravno obratno ali pa ima tisto srednje najboljši okus, mislim da je tretje najbolj "pitko". O tem bom moral še veliko prediskutirati sam s sabo :beer:

No, zdaj pa k resnim stvarem:
* Imel sem namen v letošnjem letu preteči dve 42-ki.
* Prvo sem si zadal na Dunaju, kjer sem po prvem krogu zavil v cilj
* Popravni izpit sem čez dva tedna z dvojko (ali šestko) opravil oz končal v Trstu
* Naslednji cilj je bil Ljubljanski maraton.
* Štartal sem na rekord, postavil pa skoraj rekord v najpočasnejšem osebnem rezultatu
* Zakaj tako sem "analiziral" že v poročilu o maratonu. Mimogrede, kolega me je vprašal, če sem bil pijan, ko sem pisal poročilo :?: :?: :?:
* Pretekel sem 7 polmaratonov, 31. Posoški maraton (Gorica), 9.Kraški maraton (Sežana), polovico Dunajskega maratona, Maraton Treh Src (Radenci), olimpijski tek na Jesenicah (20 km), 8. polmaraton ob Vrbskem jezeru (Celovec - Velden/Wörthersee), 6. POLMARATON PALMANOVA (PALMANOVA (I))
* Postavil sem PB na 10 kilometrov, s tem sem izpolnil vsaj en letošnji cilj
* Pretekel sem več kilometrov kot v letu 2008

Kar je pa najpomembneje je pa to, da sem spoznal veliko novih in dobrih ljudi, med vami, TF-jevci
Radolca napisal/-a:
Radolca napisal/-a:jaz sem bil pa po gostilnah za polovico manj kot lani.
tako da nisem imel časa za analizo :clap:

Včeraj sem bil v gostilni in delal analizo. Analiziral nisem teka, ampak več ali manj sestavo, temperaturo, okus, količino, barvo,..... piva. Kozarci so bili vsi enaki, pivo pa je iz decilitra v deciliter dobivalo drugačen okus. Na koncu pa, četudi sem s tem namenom okušal pivo,nisem mogel podati končne ocene o tem, ali je prvo pivo boljše kot zadnje ali ravno obratno ali pa ima tisto srednje najboljši okus, mislim da je tretje najbolj "pitko". O tem bom moral še veliko prediskutirati sam s sabo :beer:

No, zdaj pa k resnim stvarem:
* Imel sem namen v letošnjem letu preteči dve 42-ki.
* Prvo sem si zadal na Dunaju, kjer sem po prvem krogu zavil v cilj
* Popravni izpit sem čez dva tedna z dvojko (ali šestko) opravil oz končal v Trstu
* Naslednji cilj je bil Ljubljanski maraton.
* Štartal sem na rekord, postavil pa skoraj rekord v najpočasnejšem osebnem rezultatu
* Zakaj tako sem "analiziral" že v poročilu o maratonu. Mimogrede, kolega me je vprašal, če sem bil pijan, ko sem pisal poročilo :?: :?: :?:
* Pretekel sem 7 polmaratonov, 31. Posoški maraton (Gorica), 9.Kraški maraton (Sežana), polovico Dunajskega maratona, Maraton Treh Src (Radenci), olimpijski tek na Jesenicah (20 km), 8. polmaraton ob Vrbskem jezeru (Celovec - Velden/Wörthersee), 6. POLMARATON PALMANOVA (PALMANOVA (I))
* Postavil sem PB na 10 kilometrov, s tem sem izpolnil vsaj en letošnji cilj
* Pretekel sem več kilometrov kot v letu 2008

Kar je pa najpomembneje je pa to, da sem spoznal veliko novih in dobrih ljudi, med vami, TF-jevci

sej res, pa premagal sem prvi uradni triatlonček v Novem Gradu, bravo jaz :clap:
Ker nisem tako vesten pri beleženju svoje rekreacije kot vi, bom navedel približke (obljubim, da bom zaokroževal navzdol ;) ).

Torej:

Tekel sem cca. 50ur kar znese +- 500 km-matr sliši se veliko pa je proti nekaterim zelo malo :oops:

Prekolesaril sem nekje 1500km (50ur).

Preplaval sem nekje 60km (20ur)

Pozimi se je nabralo 25ur turnega smučanja, 30ur teka na smučeh.

S čolnom po rekah in jezerih sem preživel cca 50ur.

Odigral sem okrog 20 inline hokejskih tekem + okrog 30 treningov (50ur)

Gorništvo poleti (Triglav, Stol, Golica 3x) (20h)

Bil sem na 11 tekmovanjih, če ne štejem hokejskih: maraton Ferrara, Gorjanski kros, 18km tek na morju, dolge Trojke, Franja, akvatlon Jesenice, sprint triatlon Novigrad, spritn triatlon Velenje, nočna 10ka, VN HiFi Color, UNI prvenstvo v plavanju.

Najbolj pa sem ponosen na izgubljenih 16kg od katerih sem jih nekje 4 pridobil nazaj ampak od 4 glava ne boli? :D

Po tej analizi sem bil skupaj aktiven okrog 300 ur, številka pa lahko močno variira v + saj sem milo rečeno športni odvisnik :lol:
Glede na to,da sem danes opravil z letošnjim zadnjim tekom, lahko tudi jaz naredim črto pod letošnjim letom:

1642.9 km oz. 134x sem obul superge za treninge
259.2 km oz. 9x sem obul superge na tekmovanjih
kar je v celem letu naneslo 1902.1 km oz. 143 tekov

Tekmovanja:
:arrow: 6.12.2009 5. štafetni tek sv. Barbare (Velenje) 3.2 km
:arrow: 07.11.2009 Sladkih6 (Sladki Vrh) 46.4 km
:arrow: 25.10.2009 14. Ljubljanski maraton (Ljubljana) 42.2 km
:arrow: 27.09.2009 Lakegardamarathon (Limone - Malcesine) 42.2 km
:arrow: 22.08.2009 TF10tka (Atletski stadion Domžale) 10 km
:arrow: 25.07.2009 Römerlauf 2009 (Grotendorf) 21.6 km
:arrow: 16.05.2009 Maraton Treh Src (Radenci) 21.1 km
:arrow: 18.04.2009 Formaraton 8.urni dobrodelni tek(Mestni park Tivoli, Ljubljana ) 51.5 km
:arrow: 22.03.2009 9.Kraški maraton (Sežana) 21 km
:arrow: Pohorje - zimska liga 8X

Glavni cilj sezone je najprej bila seveda Šentiljska pot, na koncu leta se je izkazalo,da je nisem osvojil samo 1x kot sem planiral, ampak kar 3x. Po polmaratonu v Radencih se je začela rojevati počasi ideja o mojem drugem maratonu. Lakegardamarathon je bil tisti, katerega sem pretekel, kot drugega, prvi je namreč bil pred petnajstimi leti v Mariboru. Ljubljanski maraton pa se je izkazal kot višek jesenske sezone saj sem uspel priteči moj rekord na maratonski razdalji! Ne smem pozabiti tudi na TF10tko kjer je padel moj rekord na 10 km razdalji, sploh pa ne smem pozabiti na Pohorje zimsko ligo, kjer je tudi padel moj rekord. A kot sem že veliko krat rekel ne tečem zaradi rezultatov, ampak preprosto zaradi veselja do teka, če pa pade kdaj kakšen rekord pa tudi nimam nič proti :wink:

Skratka več kot zadovoljen, se mi zdi,da bo kar težko v naslednjem letu preseči te številke, a z vami je vse mogoče! :clap:
Moja letošnja tekaška sezona se je zaključila pred desetimi dnevi nekje pod Barjansko cesto v Ljubljani. Nerodno padel, se pobral, tekel dalje...in se na koncu odločil, da do Novega leta izklopim. Sem pa s sezono zadovoljen. Pretečenih je bilo dobrih 1427 kilometrov, rezultate iz prireditev v letu 2008 sem popravljal ''za hec'', pretekel prvi uradni polmaraton (LM), prvikrat sem približno na blizu ''povohal'' maratonsko razdaljo (Formaraton)...skratka...zadovoljen. Sicer pa...važno da tečem, da migam in se držim napisanega v svojem podpisu. Le sanje se spreminjajo.

LP
Matjaž
Vseeno na kratko tudi jaz. Očitno je tudi mene prijelo, da naredim analizo, inventuro ali kar koli že. Se pa to tudi spodobi, glede na to, da sem lani jaz odprla temo o letošnjih planih. :D
:arrow: viewtopic.php?f=14&t=10504

Da vidim, kaj zanimivega sem zapisala v tisti temi in kaj od tega sem izpolnila.

Želja za prihodnje leto: polmaraton preteči v času okrog 1:50, kar upam, da ni preveč ambiciozno zame.

To se je izkazal kot preveč ambiciozen cilj - a kar ni letos, bo morda drugo leto. Kljub temu pa sem, s pomočjo sistematičnih treningov (in NE s pomočjo kakšnih napitkov :twisted: :D ) dosegla osebni rekord in starega izboljšala za skoraj 4 minute. Novi znaša 1:52:44. Zadovoljna. :D

Bi pa seveda rada izboljšala rekord tudi na desetki

DA. Letos sem na štirih desetkah tekla hitreje od lanskega rekorda. :D

Svojim planom dodajam še: premagati luzrja na TF 10ki in/ali na Ljubljanskem maratonu. Tu mi bo bobr pomagal, a ne?

Uspelo oboje, brez bobrove pomoči, čeprav sta bila tako TF 10ka kot LM moji najslabši tekaški "predstavi" v tem letu.

Jaz pa ne verjamem, da sem lahko izboljšam rekord na 5 km. Razen, če ... očitno se bo treba udeležiti drugega grajskega teka na Otočcu.

Ker tega nisem verjela, se tega niti nisem lotila, se pa bom v letu 2010. Na Otočec pa tudi nisem mogla priti, ker sem bila takrat na Irskem.

Raf, od ptujskega maratona naprej nekako tekmujem s tabo.

Letos me je Raf precej prehitel. :clap: Korak z njim pa sem držala le v Palmanovi, kjer je prijazno igral vlogo zajčka. :D

Med svoje načrte za letos dodajam tisto, kar sem sicer tudi imela v mislih, a pozabila: preteči K-Rožnik in Golado v času manj kot 54 minut, morda še malo hitreje.

Tega nisem izpolnila zaradi "objektivnih okoliščin": k-Rožnik sem malo zanemarila, ker sem ponavadi imela solo treninge drugje (če pa že k-Rožnik, pa je to velikokrat pomenilo dva kroga, kar ni primerno za rekorde), za Golado pa sploh ne vem, če še obstaja. :roll:

Poleg 10ke in 21ke sem izboljšala tudi čas na Cooperjevem testu. :D

Če odštejem Cooperja, sem se udeležila 31 tekaških prireditev (niso bile vse tekmovalne).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA