prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 BoF
Pred dnevi sem naletel na tole aplikacijo, ki deluje skupaj z mobilnikom, pa me zanima, če še kdo uporablja to zadevo in kakšne so izkušnje s tem. Meni osebno se na prvi pogled zdi precej preprosto za uporabo in ravno dovolj za tekače rekreativnega kalibra.

http://www.endomondo.com/home
Uporabniški avatar
 Wega
Nekaj podobnega sem pa že dolgo iskal. Danes, če me ne bo zasnežilo grem preizkusit kombinacijo s telefonom, pa sporočim.
 avion
Sem tole pogledal, in se mi na prvi pogled zdi dokaj podobno Sportypalu, ki ga sam uporabljam. Prvi resni produkt pa je verjetno Nokia SportsTracker.
Tisti, ki uporabljate EndoMondo, lahko poročate, v čem se ta aplikacija razlikuje od omenjenih? Bom verjetno tudi sam preizkusil.
 avion
Pozdravljeni,
Sem sprobal tudi endomondo aplikacijo. Sicer je zelo podobna Sportypal aplikaciji, ki sem jo že omenil, vendar sam preferiram sportypal. Glavna razlika med obema je v tem, da endomondo nima kaj dosti možnosti na sami napravi. Na vašem mobilniku ali gps napravi lahko samo vklopite izklopite in zbererete šport, potem pa se vse prenaša na internet. Pri sportypalu lahko veliko več vidiš in upravljaš že na sami napravi. Predvsem se mi to zdi pomanjklivost v primeru, ko sem v tujini...saj bi to pomenilo veliko stroškov, saj kadarkoli bi to uporabljal v tujini bi se izvajal prenos podatkov, kar pa je v tujini zelo drago.
Sam bom tako še naprej uporabljal Sportypal. Pri obeh pa še vedno pogrešam funkcionalnost, ki jo ima Nokiin Sporttracker, se pravi to, da medtem, ko recimo hodim in slikam nekaj, se mi to takoj prenese v ustvarjeno pot.
Uporabniški avatar
 Wega
Tudi sam sem jo preizkusil. Uporabljam telefon in zunanjo GPS napravo, tako da je zadeva malo štorasta. Zadeva mi je všeč, res pa je da nisem poizkusil ostalih stvari, ki ju omenja avion. Tudi meni se zdi, da je zadeva še bolj špartanska, tako na napravi kot na sami spletni strani. Morda je to prednost saj jevšečna in enostavna za uporabo, predvidevam pa tudi da se bo še razvijala. Zaenkrat toliko
 hilly_the_kid
Živjo!

Jaz pa na androidu uporabljam tudi "SportsTrackLive", se mi pole SportyPala zdi prav dobra aplikacija.

Me pa zanima kakšne torbice za telefon uporabljate med tekom. V Intersportu imajo Asicsove, pa je premajhna za moj telefon. Ideje?
Uporabniški avatar
 bush81
Sam sem preizkusil aplikacijo in se mi zdi uporabna. Uporabljam na SE telefonu. Lepo si je tudi na internetni strani ogledati zemljevide kjer si laufal, kolesaril,....
Edina stvar, ki tudi mene moti je, da aplikacija na telefonu omogoča malo nastavitev.
Zaenkrat redno uporabljam to stvar, sicer komaj slaba 2 tedna.
Uporabniški avatar
 bush81
Sem včeraj na hitro stestiral še SportyPal in ugotovu, da je res bolj prijazen kot endomondo.
Poleg tega se da izključiti prenos podatkov na internet, oziroma poslati podatke, ko sam hočeš. Za kaj več napisat, pa moram še mal bolj preizkusiti.
 _Bojan_
Sam uporabljam Runkeeper.

Po mojih izkušnjah ima od vseh naprav najbolj točen gps.Edini tudi prikazuje točne višince.
Povezava na net ni potrebna, podatke uploadaš takrat ko želiš.
Statistika in uporabniški vmesnik na strani sta na nivoju.

Velika prednost so t.i. Fitness classes.
Recimo, da ti je cilj, da pretečeš polmaraton pod določenim časom. Oni ti potem na strani ponujajo od profijev sestavljen trening režim, ki se avtomatsko prenese na telefon in te potem glasovno vodi med tekom v takem ritmu, ki ustreza režimu na tisti dan.

Slika

To je sicer plačljivo, imaš pa vse podatke režima objavljene in si lahko v nekaj minutah sam ustvariš ustrezno ruto. Zelo uporabna zadeva.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA