prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 apolon
Pozdravljeni tekači/ce !
Na forumu sem novinec in s tem post-om začenjam svojo 'kariero' :D
Tekmovalno treniram tek na srednje proge in daljše proge(800-3000m).
Za vas pa imam vprašanje, kako primerni se vam zdijo Nike Air Skytlon za vadbo krosov po naravni podlagi (sicer moja tedenska kilometrina ni pretirana - poleg 3x vadbe na štadionu povp. 3 krosi na teden do 1 ure- okoli 12 km) ??
Moja teža je 66 kg, če je ta podatek pomemben (ker je model lažji je verjetno namenjen lažjim tekačem kamor se nakako prištevam).
Zanimajo me vase izkusnje s tem modelom (stabilnost, blaženje) in koliko časa vam je zdržal?

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor (če seveda bo kakšen :twisted: )
 superga
Pozdravljen;
Najprej glede primernosti za kros. Po lepem in suhem terenu bo o.k., za ostalo pa ravno ne bi svetoval Skylona. Model je bolj primeren za bolj urejene podlage. Po makadamu ali urejenih stezah po gozdu (npr. po Rožniku) bo tudi o.k. Za bolj zahtevne terene pa predlagam kaj drugega (npr. Trail Pegasus). Posebno za teke "v hrib" pa je obstaja še en model in sicer Nike AIR TUPU (zelo lahek in blaženje prirejeno teku navkreber).
Tehnične lastnosti: blaženje odlično (med najmehkejšimi tekaškimi modeli); ker je primeren za bolj urejene podlage je stabilnost dobra na takšnih podlagah, na terenu pa je povprečna. Vzdržljivost; model je ožji, primeren za lažje in hitre tekače; za takšne je vzdržljivost dobra. Za težje tekače z široko nogo je temu primerno življenska doba krajša.
Za morebiten dodaten nasvet se lahko oglasite na moj mail: igor@superge.si.
Lep pozdrav;
Uporabniški avatar
 apolon
Najlepša hvala za nasvet!

Resnici na ljubo so se mi zdeli malo 'prefini' za mojo vadbo krosa, saj se barva mojih superg pred treningom močno razlikuje od barve po njem zaradi blatnega terena kjer ponavadi krosiram. 8)
Opazil pa sem neke druge superge in sicer Mizuno Wave Redhawk, ki so veliko bolj primerne za kakšne tekaške pustolovščine po gozdovih, vsaj, če bi sodil po videzu. :twisted:
Jih kdo pozna oz. jih uporablja???
Za izmenjavo izkušenj se že vnaprej zahvaljujem. :)

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA