No da se po dolgem času spet javim (šola in obveznosti mi včasih ne pustijo časa še za pisanje). Vidim, da mi pomagate in mi svetujete in to mi veliko pomeni

.
Zavedam se da hodim po tankem robu, da lahko zabredem še globje v težave (kot sem že). Vsak dan se jokam, ker več res ne zmorem. Moja psiha mi pač dela sto na uro in kontrolira moje telo. Se vrtim v tem začaranem krogu. Mogoče se nekomu zdi, da je to lahko premagati, ampak je težko. Trudim se, jem več, toda želim si tudi več vaditi, ampak so mi domači omejili čas na 30 min dnevno. Meni se to zdi premalo. Koliko sem lahko dejavna, ker res brez tega ne vem kak mi bo. Bojim se, da bi izgubila pozneje to voljo do športa, do miganja, do aktivnosti in bi se potem preveč zredila
. V teh dveh dneh smo se doma že neštetokrat pogovarjali o tem, z mamo sva jokali(atije pač ne jočejo ali pa nočejo tega pokazati). Pomaga mi pogovor, ker sem bila precej časa zaprta vase in nisem nikomur zaupala (ker sem misila, zakaj bi druge obremenjevala s tem, saj ni vredno).
No kot ste že nekateri omenili, da naj grem k osebnemu zdravniku. Ko sem se prvič spopadala s to težavo, me je že takrat hotel poslati k psihiatru, ampak je raje počakal. Takrat sem se res pobrala, začela jest, ubogala (res pa je da se takrat nisem ukvarjala s športom v tolikšni meri oz. se skoraj nisem). Vsak teden oz vse na dva tedna sem se morala hoditi v njegovo ordinacijo tehtat. Bila sem tudi mlajša (14let). Sedaj pa se neprestano kontroliram, kontroliram okolico in sem ves čas zamišljena, premlevam to in ono, koliko kalorij sem pojedla, morala bi vzeti manj in takšne nepotrebne stvari (čist brez veze). Starša sta me že hotela peljati k zdravniku, toda jaz nočem. A naj grem vseeno? Kaj mi bo povedal? Kaj bo z mano naredil? Me bo poslal k psihologu? Ker tega nočem.
Zaradi vseh teh težav z mojo psiho velikokrat ne morem spati, včasih se mi zdi da sem čist odveč, se ne znam več vključit v družbo (nekdaj je bilo drugače). Tudi koncentracija in motivacija za učenje mi padata in bojim se da bo to posledično vplivalo na moj uspeh (ki pa mora biti prav dober, za nadaljnji študij).
Tudi zebe me neprestano, imam mrzle roke, bledo kožo in suho kožo na rokah, vrti se mi. A je to posledica padca sladkorja? Ali česa drugega? daje me tudi zaprtost (posledica hrane?)
Včasih ko se najem čutim da je poln želodec. Res je da se ne najem čist do sitega ampak normalno. A za eno uro občutim kot da bi bil prazen in čutim malo lakote. Zakaj je tako, če sem pred eno uro imela obrok? Kako je mogoče da čutim spet lakoto. A je to normalno?
Zanima me tudi, koliko je priporočljivo da grem gor s kg v enem tednu? (trenutno imam 44.5 kg) a starši od mene zahtevajo, da naj imam naslednji teden 46 kg. A je to še normalno? 1,5 kg na teden? Ali raje naj počasi?
Saj je v redu, če se med tem ko se pač »redim« in zdravim, še gibam? Koliko krat? 4-5 krat po 45 min? ali lahko več? To me pač veseli (čeprav sem včasih popolnoma brez energije), mogoče želim tudi na nek način skuriti kcal, da bi se boljše počutila, se znebila vsaj delčka tistega občutka, ki me grize in mi daje slabo vest, toda če se ne bom gibala, bom imela spet slabo vest? Kaj vi menite, se sedaj ne bi smela gibat?
No veliko vprašanj imam in upam da se vam ne zdijo neumna. Res bi rada prišla iz tega kroga, ker več ne zmorem, nimam več moči. Toda spet me kmalu najde tisti strah, ki noče in noče izginiti. Rada bi bila normalno dekle, z do 50 kg (upam, da mi ne bi ušli kg više navzgor- to se vedno znova in znova sekiram in mogoče to tudi zaustavlja moj napredek in kontrolira mojo psiho in telo), rada bi bila vsak dan aktivna z istimi treningi kot sem jih imela do zdaj se pravi zjutraj 30min in popoldne 1,5 h (sedaj imam omejen čas, kar se mi zdi izredno krivično) rada bi bila odlična tekačica, ki bi na teden pretekla 40 km ali pa še več, rada bi jedla vse po vrsti in ob tem uživala (polek tega pa se ne bi sekirala koliko kalorij sem zaužila, da se ne bi sekirala ko bi pojedla kakšno čokolado, puding- a je puding zelo nezdrav?) rada bi živela športno, zdravo življenje, rada bi bila nasmejano dekle, polno energije, optimizma, veselja do življenja, ki bi prekipevalo od zdravja in zadovoljstva.
To so moje sanje. Upam da bodo resničnost.