Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

kr1
Glede na to, da je "po normalni poti" težko pridt na Londonski maraton, me zanima če se je kdo že udeležil Londonskega maratona preko raznih dobrodelnih organizacij? Oz. se kdo namerava udeležiti preko njih?
Uporabniški avatar
 boogle
...ja te dni sem se tudi jaz spotaknil ob reklamo in bil že čisto navdušen ko sem videl da so povratne karte easyjeta za tist vikend po 70€ in da bo to en kul izgovor da obiščem prijatelje ...potem pa ugotovim da je omejeno št tekačev in že vse polno :( ...a to je to, se prav žrebanje je in če si izbran lahko greš če ne ne ...hmmm, a je velik maratonov tako omejenih :|
 borut969
jaz sem se v četrtek prijavil preko dodbrodelne organizacije "whizz-kidz"in včeraj so me poklicali nazaj in mi potrdili prijavo. šel sem na sigurno in se projavil za zagotovljeno mesto, za kar moraš obljubiti, da boš zbral 1.500 GBP in položiti depozit v višini 100 GBP.
 borut969
pa je za mano še drugi od velikih, izkušnje res štejejo :-). najboljša novica je sicer prišla v sredo, ko so sprostili lete in sem opustil rezervni scenarij, da bom moral do londona z avtom. niti predstavljati si nočem, kako bi bilo v nedeljo.

v soboto je bilo sicer brez oblačka in preko 20 stopinj, na dan maratona pa je bilo vreme res idealno, pol ure pred štartom se je po angleško ulilo, kmalu zatem nehalo. večji del smo imeli oblačno, v drugi polovici se je pričelo kazati sonce.

Če ga primerjam z new yorkom, je londonski maraton manj "business" in bolj "charity". vse je veliko bolj v znamenju dobrodelnosti, zanimivo pa je, da v samem centru londona (izven trase) ni ravno opaziti, da se odvija tako velik dogodek.

vzdušje izjemno, gledalci ob progi enkratni, navijajo prav za vsakega (še posebej za tiste, ki imajo na dresih napisana svoje imena). sam sem nekaj časa tekel skupaj z angležem, ki se je vsakemu, ki ga je bodril posebej zahvalil. nekaj stokrat hvala v nekaj kilometrih, pravi anglež :-)

prvotni cilj je bil 3:05, srdi marca sem ga postvil še višje na 2:59:59, nekaj časa je kazalo solidno, polovička po 1.30, vendar se na koncu ni izšlo: 3:02:37 in 1278. mesto med 36.524 "finisherji". Vseeno zelo zadovoljen, 27 min izboljšan PB in čas, s katerim sem kvalificiran v Boston.
Uporabniški avatar
 Arabo
Borut, velike čestitke za uspeh kot edinemu Slovencu na letošnjem londonskem maratonu in osebni PB. Čestitam tudi za tvoj "dobrodelni" vložek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA