klopotec napisal/-a:
Moram te pa malo okarat. Na podlagi napisanega Tulčko obsojat da je vernik nekega prehranjevanja in da ne da miru drugače jedočim je pa neprimerno. Bolj se mi zdi da se ti trudiš presnojedcem dopovedati kako ga serjejo. Tako kot pravi Tulček, vsak naj je kot mu paše.
No klopotec, lepo po vrsti. Okaraš me sicer lahko, vendar ne bo zaleglo

.
Ne gre za drugače jedoče, ampak drugače razmišljajoče.To je bistvo.
Nikakor ne moreš razbrati iz mojih postov o presnojedcih mišljenja, ki bi podprlo tvojo trditev. Nisem nestrpen, in vsakemu privoščim svojo pašo, o tem sva midva že v eni temi.
Vedeti moraš, da sem že nakaj časa na tej prelepi zemljici in zame žal ni dovolj, če nekdo napiše kako super se počuti, ker je jedel korenje. Tudi sam se super počutim, ko pojem golaž.
Mene zanimajo učinki na telo in psiho po zaužitju, ki niso subjektivne narave nekaj posameznikov, ampak imajo objektivno osnovo. Če se nekdo slabo počuti ker je konja, drugi ker je psa in tretji ker je bambusove vršičke, bi ga na določenih območjih našega planeta gledali začudeno.
In ker si želim objektivne debate, vrtam in bezam, da bi izvrtal tisto, kar bi mi dalo vpogled v novo razsežnost.
Tema me bolj spominja na tisto kozmetično trditev, da je izdelek pomagal 80% testiranih žensk, vendar se moraš pošteno potruditi, da v drobnem tisku prebereš, da je bilo število testiranih le 12.
Snežni se je stvari lotil s pravega pristopa. Hranjenje, pa naj si bo kakršnokoli že mora biti povezano z običajem in načinom življenja tudi z religijo. Nikakor pa ni dobro, če smo prepričani, da je edino prav. Ko je prvi revež trdil, da se zemlja vrti okrog sonca, so ga skurili.
Sam se svojemu načinu prehranjevanja ne oddaljujem, ker me povezuje z okoljem v katerem bivam in načinom mojega življenja, predvsem pa mi alternative ne nudijo nobenih prednosti,ne časovno, ne miselno, ne kulturno, ne finančno.Počutim se dobro, in telesna pripravljenost je nad povprečjem mojih vrstnikov, v mojem okolju.
Če pa bodo "drugače" jedci kdaj sposobni predstaviti prednosti in pridobitve z drugačnim hranjenjem, sem takoj za, vendar ne zato ker Tulček ali klopotec ali ...... tako misli, ampak ker bom na podlagi objektivnih argumentov mislil tako sam.
Je pa res, da je debata sedaj ušla iz vajeti, in nima veliko veze z presno prehrano,bolj je postala tema načina prehranjevanja in razmišljanja, kar je škoda, in se avtorici teme opravičujem in obljubljam da ne bom več smetil.