teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 klopotec
ROSI64 napisal/-a:
klopotec napisal/-a:ROSI ne bit nevesta na zrnu graha.
Andreja je uspešna športnica, ki ji zaenkrat vse špila in je čisto normalno da verjame v svoje početje. Drugače tudi ne bi bila uspešna.

A sem jaz slučajno kaj omenil, da Andreja ni uspešna športnica ali da ji kaj ne špila :?: :?: :?:

Ne nisi. Da je uspešna in to, to sem napisal jaz. Tebe samo moti, da Andreja išče slabosti v presnojedstvu. In to se mi zdi čisto prav. Jez sem pretežni presnojedec (kaj to sploh je) pa iščem slabosti v presnojedstvu, tako kot v vsejedstvu. Če nas bodo vsejedci dregali s slabostmi, je to lahko samo dobro. Ker presnojedstvi, če se ga ne lotiš prav, ima slabosti.

Presnojedci (večina) v tej temi ste me malo razočarali. Nestrpni enako kot vsejedci (tudi ne vsi).

Andreja, res bi rad slišal tvoje mnenje o Jureku.

To je zanimivo, če en naš presnojedec uspešno teče in recimo ne pije med maratonom (mimogrede jaz bi pil, tudi če ne bi čutil žeje, ziher je ziher, he,he), potem to nekako težko sprejmemo in rečemo, ah eden pač, to še nič ne pomeni, kje je statistika in tako, če pa Jurek po vrsti zmaguje Špartatlon, potem pa tega nihče noče komentirati.
Uporabniški avatar
 tulček
klopotec napisal/-a:Ker presnojedstvo, če se ga ne lotiš prav, ima slabosti.

To se mi zdi zelo pomembno :!:

Andreja_T napisal/-a:pa ne tega vzet osebno in se takoj počutit hiperužaljenega, kot je navada pri večini "drugačejedcev" (vegijih, frutarijancih, itd.)

Res je, da če si "drugačejedec" predvsem presnojedec postaneš veliko bolj tankočuten, kar pa mislim, da ima več prednosti kot slabosti. Zagotovo težje prenašaš agresivne ljudi (@Andreja ne mislim tebe) in če je le možno se izogneš njihovim zbadanjem. Znano pa je tudi, da imajo prenojedci veliko bolj kvalitetno spolno življenje.
Uporabniški avatar
 lenči
klopotec napisal/-a:Ko si glih omenila mleko in ajdovo kašo. Sam oboje jem presno. Ajdovo kašo namočiš za par ur v vodo (daš malo več vode, ker sicer vso popije. Nato jo po želji samo pogreješ na temperaturo ki ti je všeč in jo uporabiš tako kot kuhano. Jaz jo rad jem tudi v mleku, ki ga surovega tudi pogreješ na željeno temperaturo. Tako da kaša in mleko nista ovira za presnojedce.
Poskusi in poročaj kako se ti zdi.

Tole z ajdovo kašo je pa dobro, pravkar sem jo pojedla v solati z ostalo zelenjavo . Zanima me, kako se bo zadeva obnesla s kvinojo. Kaj pa žitarice kot so pira in kamut ? No, saj vem, bom preizkusila, pa bom videla :D
Uporabniški avatar
 Vlajko
semjul napisal/-a::D
tulček napisal/-a: Znano pa je tudi, da imajo prenojedci veliko bolj kvalitetno spolno življenje.

:lol: :juhuhu: :rol: :juhuhu: :clap: :lol:

Kje je znano :?:

Kako ne veš? ... Zajce je imela v mislih. :-- :wink:
Uporabniški avatar
 Asparagus
Vlajko napisal/-a:
tulček napisal/-a: Znano pa je tudi, da imajo prenojedci veliko bolj kvalitetno spolno življenje.

:lol: :juhuhu: :rol: :juhuhu: :clap: :lol:

Kako ne veš? ... Zajce je imela v mislih. :-- :wink:

:D
Pa da ne rastejo več sivi lasje, je bilo tudi nekje zapisano :wink: .
 klopotec
Moji sivi lasje so ostali sivi.

Sem pa imel na temenu že en krog, ene 3 cm premera veliko plešo. In so lasje zrasli nazaj. Nad tem pa sem bil zelo presenečen. Ne vem če je to poslediva velikih količin žive hrane, ampak kakšne druge spremembe pa nisem naredil. No sem. Tečt sem začel in morda je to posledica obilnega tekanja, he,he.
Uporabniški avatar
 tulček

Pred leti sem o tem brala v eno reviji - zelo obsežen članek, žal se ne spomnim v kateri. :roll:

lenči napisal/-a:
klopotec napisal/-a:Ko si glih omenila mleko in ajdovo kašo. Sam oboje jem presno. Ajdovo kašo namočiš za par ur v vodo (daš malo več vode, ker sicer vso popije. Nato jo po želji samo pogreješ na temperaturo ki ti je všeč in jo uporabiš tako kot kuhano. Jaz jo rad jem tudi v mleku, ki ga surovega tudi pogreješ na željeno temperaturo. Tako da kaša in mleko nista ovira za presnojedce.
Poskusi in poročaj kako se ti zdi.

Tole z ajdovo kašo je pa dobro, pravkar sem jo pojedla v solati z ostalo zelenjavo . Zanima me, kako se bo zadeva obnesla s kvinojo. Kaj pa žitarice kot so pira in kamut ? No, saj vem, bom preizkusila, pa bom videla :D

Za Kvinojo nisem čisto prepričana, če je OK surova. Pira, oves oz. ovseni rižek, ječmen so namočeni zelo okusni. Še bolje pa je če jih po namakanju še malo pustiš, da kalijo. To lahko narediš tudi brez kalilnika. Pred leti sem v Nemčiji v DM-u kupila zelo prepost kalilnik, ki pa si ga komot lahko naredimo sama. Zgleda takole:

Slika
Torej rabiš kozarec za vlaganje in cedilo za spiranje.
Prilagam pa še tabelo kaljenja s prevodom:

Vrsta semena /Čas namakanja v urah/Pogostost spiranja na dan/Čas kaljenja v dnevih
Slika
Alnatura Alfalfa=alfa kalčki
Adzukibohne=rdeč fižol
Bockshornklee=ajda
Dinkel=pira
Gerste=ječmen
Kresse=kreša
Linsen=leča
Mungobohnen=zeleni fižol
Rettich=redkev
Roggen=rž
Sesam=sezam
Sonnenblumenkerne=sončnična semena
Weisen=pšenica

Za kaljenje večjih količin pa lahko uporabite plastične gajbice, ki se uporabljajo za transport solate oz. kaj podobnega. Pomembno je to, da ima sitasto dno. Ta se prekrije z mokro gazo in po nje posujete zrna. V tem primeru je splahnjevanje najlažje pod tušem.
Nazadnje spremenil tulček, dne 15 Jan 2010, 11:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Andreja_T
@tulček: no, sej se ni treba "opravičevat". sama priznam da sem agresivna, bolj do sebe, kot do drugih, pa vendarle. predvsem govorim o športanju, vendar se zavedam, da se vpliv športanja prenaša v vsakdanje mišljenje in ravnanje. neagresiven športnik po mojem mnenju težko zmaguje, oz. težko izboljšuje svoje rezultate. seveda to jemljem kot pozitivno agresivnost, oz., če hočeš, pozitivno usmerjeno agresivnost.

no, pa na hrano sem tudi delno čustveno navezana. :lol: eni se crkljajo z nakupovanjem, drugi z obiskom pri kozmetičarki, jaz se pa z dvema rezinama pršutka. pa še malo heca, bognedaj, da bi še več in bolje seksala, kot sedaj :o saj mi ne bi ostalo časa za nič drugega :lol: :--

@klopotec: o jureku si ne mislim kaj dosti, razen da (očitno) dobro laufa. tudi ne vem, koliko tekočine porabi. ga ne poznam osebno, sem pa že brala o njegovem načinu: da je vegan, se ukvarja z jogo, itd. pri takih "večjih" imenih pa včasih gre lahko za majhno (plačano) reklamo, lastne izkušnje, samopromocijo (da jim ni treba, tako kot našim tekačem, delat v tovarnah in jih potem elegantno odj... na zvezi in ne dovolijo na OI. kar ni neumno.) ali pa resnico. kot rečeno, težko si ustvarjam mnenje o neznanem človeku. sploh ker zame človeka ne definira način prehranjevanja, ampak njegova osebnost!
malo bolje pa poznam enega najboljših slovenskih tekačev dolgoprogašev, ki je vsejedec (no, pa tudi zanj ne vem, koliko tekočine porabi). in je poba zelo dober tekač, hi hi. če pošteno povem, tudi ne vem, kaj naj si mislim. imaš odlične tekače, ki so vsejedci in tudi odlične tekače vegetarijance in druge jedce. je res prehrana tista, ki vpliva? mogoče je res, ampak bi bilo potem tu treba privzeti, da ni vsaka prehrana za vsakogar (na to temo so bila moja vprašanja). s čimer se presnojedci tu zgleda ne strinjate.
mi je pa všeč jurekov stik z naravo.
čeprav bi se lahko mal bolj spodobno ostrigel :twisted: (sej se hecam, no :D )
drugače se mi pa smiselno zdi, da presnojedec potrebuje manj (nihče ni napisal, da je sploh en potrebuje!) vode, ki bi jo dobil s pitjem. sem pa tudi sama pretekla 40 km pri 25 stopinjah brez pitja. res je, da sem bila prej dobro hidrirana, in sem končala brez kakšne hujše dehidracije. vendar! zagotovo bi jih lažje in hitreje pretekla, če bi vmes kaj malega popila. name zagotovo bolj pogubno deluje preveč pitja kot premalo, vendar je to že stvar druge teme.
-------------------------------------------------
na splošno pa se držim "pravila", da je vsak najbolj pameten zase. čeprav je veliko lažje pametovat drugim, kako so zafrustrirani in nimajo pojma.
moje življenje temelji na sistemu vzrok - posledica. če vse tiktaka kot švicarska ura, furam isti stil. konja ki zmaguje, se ne menja.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA