Programov za treninge je na netu ogromno. Vendar mogoce ti ne bo ustrezalo, da se jih striktno drzis. Jaz sem za maraton natrenirala v 5-ih mesecih (2x/teden sem tekla po 15km in 2x v celem obdobju okoli 30km, da sem dobila obcutek kaj pomeni tect nepretrgoma nekaj ur skupaj). Pred maratonom me je bilo izredno strah, saj mnogi govorijo, da je skoraj tako, kot da bi se sel postavit pred strelski vod. Na koncu se je izkazalo cisto drugace: rezulat maratona je bil soliden, tek lahkoten, brez napora, cista uzivancija, brez vmesnih kriz, obcutki fenomenalni, po prihodu na cilj pa kar malo razocaranje, da je ze konec, saj sem bila se vedno sveza kot rozica

in hkrati sem dobila ideje, da bom vsako leto poskusala odteci vsaj enega.
Jaz bi ti poleg teka predlagala se kolesarjenje (verjamem, da se mnogi u mano tu ne bodo strinjali). Ce gres kdaj pa kdaj v casu priprav na dolgo celodnevno kolesarsko turo s konkretnim vzponom, bos natrenirala taprave stvari: noge, da te bodo dolgo casa drzale in se srcek.
Zelim ti veliko uspehov pri pripravah in bos videla, da: 'few things in life match the thrill of a marathon'