prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 Vreme
Seveda bomo štarte iz Šentilja načrtovali tako, da na koncu še rečemo kakšno skupaj :wink:

Upam, da se še kdo javi na pohodniško, drugače bo me toti ZdravC preganjal po mojem domačem terenu :?

kar se tiče vremena, vreme vsekakor bo :D
Uporabniški avatar
 Loni
Senca tudi pride, če hoče iti zvečer na plesne. Samo brez polke in rock'n'rolla, prosim.
Uporabniški avatar
 Vreme
Loni napisal/-a:Senca tudi pride, če hoče iti zvečer na plesne. Samo brez polke in rock'n'rolla, prosim.

OK, očitno se boste nekateri šparali za ples zvečer :juhuhu:
 nana
ZdravkoC napisal/-a:Predlagam, da se formirajo okvirne časovne skupine
1. HITRI - okvirno 8 ur (npr. 7-9 ur)
2. TREKING - okvirno 10 ur (npr. 9-12 ur)
3. POHODNIŠKA - okvirno 12 ur (npr. 11-14 ur)

Mene pa malo zanima, kam bi v tole stlačli tiste (omenjene so bile ženske in posamezni moški osebki), ki smo si zaželeli eno krajšo varinto :oops: :D
Jaz sem imela v mislih eno počasnejšo in skkrajšano varianto, ki bi trajala toliko časa, kot tista od hitrih. Pa ne gre v zgornji kontekst :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
nana napisal/-a: ... smo si zaželeli eno krajšo varinto :oops: :D

Seveda je možna čudovita polovička. Šentilj, Sladki Vrh, Vranji Vrh, Gaube :drink in naprej preko Brloge do cilja v Šentilju. Okrog 30 km. Seveda pa bi moral iti zraven nekdo, ki pozna pot.
Če bi se tukaj oglasili vsi zainteresirani, bi se lažje dogovorili tudi za vodenje skupin. Meni je pravzaprav vseeno, v kateri skupini bi bil, le zaradi bližajočega Trans-SLO bi se izognil tahitrim.
 klopotec
Jaz bom v srednji skupini. Me pa ne bo, če bi bile močnejše padavine. Zadnje čase sem na daljših turah vedno moker in to mi gre malo na živce.

Me pa zanima v katero smer bomo šli. Sam sem zdaj že trikratb šel v smeri urinega kazalca in bi bilo zanimivo enkrat obrnit. A je šel kdo že v nasprotni smeri in kaj meni, kaj je boljše.
Uporabniški avatar
 Vreme
Nana, ne ti meni o polovički, saj veš,da si sposobna za kaj več, tako da ne oklevaj. :clap: Jaz bom tako ali tako vodil najpočasnejšo skupino, tako da ne bo problema. Kot sem rekel veliko hoje nekaj malega tudi teka predvsem po klancih navzdol. Sem prepričan,da je vsakdo,ki je že kdaj pretekel polovico maratona pripravljen da osvoji Šentiljsko v celoti, med počasnimi seveda. :lauf:

Klopotec jaz sem seveda hodil že v obe smeri. Razlike ni vsaj v višinskih metrih ne :D , je pa razlika v utrujenosti. Tisti del od Šentilja do Sladkega Vrha je zelo razgiban in nebi si ga jaz puščal za konec poti (čeprav sem si ga jaz že :lol: ) , sploh če se bomo na izhodišče vračali v temi. :mrgreen: . Torej v tem letnem času priporočam, da gremo kar v smeri od Šentilja do Sladkega Vrha, naslednjič spomladi pa lahko tudi obratno 8)
 nana
ZdravkoC napisal/-a:
nana napisal/-a: ... smo si zaželeli eno krajšo varinto :oops: :D

Seveda je možna čudovita polovička. Šentilj, Sladki Vrh, Vranji Vrh, Gaube :drink in naprej preko Brloge do cilja v Šentilju. Okrog 30 km. Seveda pa bi moral iti zraven nekdo, ki pozna pot.

Ravno ta del že poznam, pa bi mi mogoče bila zanimiva tista druga polovička ali nekaj podobnega.
Vreme napisal/-a:Nana, ne ti meni o polovički, saj veš,da si sposobna za kaj več, tako da ne oklevaj. :clap:

Včasih je čas za sanje, no sedaj ni... Če se bom tega kdaj lotila, ne bo po zimi in ne prav kmalu. V temi tudi precej slabo vidim, kar je kar velik problem :wink:
Jaz sem imela bolj v mislih nekaj od 8. - 16. ure, torej kakšnih (svetlih) 8 ur. Kaj točno pa niti ne vem, ker vaših koncev ne poznam prav dobro. Torej, če se bo našel kakšen zainteresiran, s kakšnim zanimivim predlogom, z njim na plan. :D Drugače pa naslednjič :wink:
Uporabniški avatar
 Vreme
Nana za svetlih osem ur nas lahko počakaš v Sladkem Vrhu in greš z nami preko Trat-Lokavca-Dražen Vrha- Zg. Velke- Vranjega Vrha od koder se lahko vrneš nazaj v Sladki Vrh. Ni sicer za osem ur, a je vsaj nekaj, če že tvoja glava ne verjame, da je zmožna opraviti s celo potjo :D

Sicer pa ta pot izgleda nekako TAKOLE!
 marjan
Vreme napisal/-a:Glede na to, da boš ti kakor izgleda prišel od najdlje, kaj pa je zate zgodnja ura???

Bom prespal iz petka na soboto nekje v vaših koncih - kakšen predlog

lp
Marjan
 nana
marjan napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Glede na to, da boš ti kakor izgleda prišel od najdlje, kaj pa je zate zgodnja ura???

Bom prespal iz petka na soboto nekje v vaših koncih - kakšen predlog

Midva sva nazadnje prespala tukaj:
http://www.mojagostilna.com/restaurants ... rantDetail

Naslednjič pa nameravava prenočiti tule:
http://www.maribor-pohorje.si/default.a ... id_pred=37

Vprašanje pa je, če je sedaj pravi letni čas za obiske teh turističnih kmetij :)
Je pa še nekaj drugih možnosti. Ko sva pila kavo v gostilni Belna, nama je en tip ponujal prenočišče (zasebne sobe) v neposredni bližini. Ne vem pa, kako zgleda.
Uporabniški avatar
 Vreme
Marjan, ti je nana kar konkretno odgovorila. Telefon v roke pa boš videl iz prve roke :D .

Bomo pa v kratkem dodali na spletno stran povezave do vseh prenočiš na Šentiljski poti za vse tiste, kateri se bodo odločili za večdnevno turo!!
Uporabniški avatar
 INOT
Danes sem se končno podal na celotno pot. Vreme je še pred par dnevi obljubljal, da je snega malo (beri manj kot meter :D ). No to res drži. Na poti je od 5-20 cm pomrznjenega snega, ki se je fino vdiral pod nogami. Ni ga čez škripanje snega :lol: .
So pa zato asfaltni deli kopi. Ponekod je ledeno. Vendar, ko začne snežit tega ne vidiš :twisted: Tako, da ni nikoli dolgčas. V glavnem sta pa prisotni dve varianti. Gazi in leti. Sploh zadnji del se fino gazi. To je škoda zamuditi. Jezi me ker še vedno niso malo zglihali tistih zadnjih klancev. Pa je Vreme obljubil, da bodo baje tudi gondole :twisted: S :drink sem skoparil. Trening za TS. 1.75 l natančno. Čisto dovolj. Pa nekaj keksov, da ni glih preveč krulilo po želodcu.
Picerijo Snežinko obnavljajo tako, da ne vem, če je odprta.
To bi blo to. Nepozabna uživancija slabih 6 ur in pol. Pa še kakšnih 20 min postankov moram dat zraven.
Uporabniški avatar
 Vreme
Inot, pa si nam "ukradel" prvo zimsko prečenje poti :mrgreen: , čeprav ne razumem, a si opravil celo pot ali kaj?? Kolikor razumem dobrih sedem ur za celo pot :cenz: ?? A maš gps sled poti???

Ja snega je danes malo več, saj si videl, da sneži, ti pa si rekel,da se boš na pot odpravil v sredo :D

Snežinka pa je že zdavnaj odprta!!!

:laola
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA