prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 OriginalOne
Pozdravljeni vsi na forumu!

Upam, da mi boste lahko pomagali. Začel sem laufat, 1x sem šel laufat z popolnoma neustreznimi supergami. Ok, potem sem šel par dni nazaj kupit superge, v tomas sportu mi je prodajalec rekel, da ni potrebe, da me dajo na stezo, ker ima itak 90 procentov ljudi nevem kakšne superge( z neko nalepko stopala na supergah), sploh če sem začetnik, pa še, da mu monitor ne dela. Sem si rekel ok, že ve, kaj govori. Uzamem ascis kayano 15, grem laufat dons za ccca 40 min, precej počasen tempo in sedaj sedim za mizo s precej "ožuljenimi nogami" :). Ožulile so me pa na notranji strani pete(od začetka pa skoraj do konca pete), samo na notranji strani, pa še to bolj, kot ne na desni nogi, tudi na levi ampak bolj na desni. So krive napačne superge, ali je pač to normalno, ko greš z novimi supergami drugič v življenju laufat?

Hvala za odgovore

Lep pozdrav

Nejc
 Sandi3team
Normalno.

Zato pa nove teniske najprej 1 mesec razhodiš na način, da jih uporabljaš pri vsakdanjih opravilih. Pa še to prvi teden paziš, da jih nimaš aktivno na nogi več kot 2-3 ure na dan.
 OriginalOne
Sandi3team napisal/-a:Normalno.

Zato pa nove teniske najprej 1 mesec razhodiš na način, da jih uporabljaš pri vsakdanjih opravilih. Pa še to prvi teden paziš, da jih nimaš aktivno na nogi več kot 2-3 ure na dan.

Resno misliš?

Lep pozdrav
 luzr
Več nenavadnih trditev... Zakaj si dobil kayano 15 ne vem.
Kakšne nogavice imaš.
Copatov se ne uteka, če po eni uri ne ustrezajo, niso primerni obliki noge.
Če nastanejo žulji, je nek drug problem. Nogavice (netekaške, prevelike), velikost copat, napačno nameščen vložek...
 skorc
Kayano 15 za začetnika? :o 15-ko so močno zožali tako spredaj kot zadaj. Copat je šivan previsoko, zarobljen je ponesrečeno, vložek dviguje. Pri tem se naredi rob, ki te potem ožuli. Možno je tudi, da je vložek potegnjen v eno stran, če praviš, da imaš težave samo na eni nogi. Poizkusi ga naravnati tako, da bo lepo sedel v copatu. Če ne pomaga si zgrešil copate. TS, pa je očitno še enkrat dokazal svojo strokovnost s "pavšalno" prodajo copat.

Copat mora sesti od prve ure na nogo b.p. Sam sem kupil sveže copate direktno pred ljubljanskim maratonom in prvi tek, ki sem ga oddtekel z njimi je bil dolg 42 km. Brez težav...
 OriginalOne
Hvala vsem za odgovore!

Torej, kaj priporočate, da naredim? Ali naj vztrajam, ali jih grem zamenjat za kakšen drug model?

Sedaj jih lahko še zamenjam...

lp
 OriginalOne
skorc napisal/-a:Kayano 15 za začetnika? :o 15-ko so močno zožali tako spredaj kot zadaj. Copat je šivan previsoko, zarobljen je ponesrečeno, vložek dviguje. Pri tem se naredi rob, ki te potem ožuli. Možno je tudi, da je vložek potegnjen v eno stran, če praviš, da imaš težave samo na eni nogi. Poizkusi ga naravnati tako, da bo lepo sedel v copatu. Če ne pomaga si zgrešil copate. TS, pa je očitno še enkrat dokazal svojo strokovnost s "pavšalno" prodajo copat.

Copat mora sesti od prve ure na nogo b.p. Sam sem kupil sveže copate direktno pred ljubljanskim maratonom in prvi tek, ki sem ga oddtekel z njimi je bil dolg 42 km. Brez težav...

Drugače pa točno to, se mi zdi, da je problem. Rob vložka me žuli, sicer sem nekaj probal popraviti med samim tekom, vendar se mi je zdelo, da bolj naravnost, kot je, ga ne moram dat?!
Glede na to, da še imaš možnost zamenjave, ti priporočam, da to tudi storiš. Mislim, da ti problemi ne bodo kar tako izginili, zato je verjetno najbolje, da najdeš primernejši copat, ki bo ustrezal tvoji nogi.
:wink:
Uporabniški avatar
 Popaj
Pozdravljen!

Verjetno je problem v copatih. Mislim pa da je potrebno imeti tudi prave nogavice. Mene ožuli copat, pa je lahko še tako dober, če nimam dobrih nogavic oziroma tistih katere imam stestirane. Enkrat poizkusi še s pravimi nogavicami potem pa v menjavo.
Uporabniški avatar
 pajo
Če imaš denar za Kayano najdi še za primerne nogavice. Brez tega ni nič.Pa tako kot ti je že nekdo napisal: superga ti more takoj sesti na nogo.Probaj.
 OriginalOne
Nevem, če bodo nogavice. Ko sem kupil superge, sem kupil tudi neke tekaške nogavice, sicer ne glih nekih top, vendar tekaške so. Sicer pa, kot je nekdo omenil, žuli me vložek, oziroma rob vložka, zdaj nevem, ali se na tako stvar noga navadi, ali ne?

Katere superge pa priporčate v tem rangu? Da jih pač samo zamenam.

Lp
 skorc
Težko je priporočat na blef. Najbolje bo, da preizkusiš več modelov. Sedaj veš na kaj moraš biti pozoren. Morda ti bo sedel že 2140 (2150) če boš ostal na Asicsu ta je najbolj blizu Kayanotu. Primerjivih modelov ostalih proizvjalacev pa ne poznam.
 skorc
Po parih ravno ne, blaženje se ti bo delno sesedlo tam nekje po 300 km (pri teži okrog 80kg). Potem je peta malo globje v copatu in tisti rob ni več tako moteč. Ironično je, da sem lansko sezono uničil dvojne kayanote 15 preden sem se končno sprijaznil, da to ni za mene (blaženje je pač fascinantno). Prvi so dali čez okrog 1000 km, drugi pa okrog 750km. S časoma dobiš debelo kožo, pa te več ne moti. No ja, morda ostane po kakšnem daljšem teku pekoč občutek v tistem delu pete. Saj pravim... meni je bilo fascinantno blaženje tako, da sem nekaj časa vztrajal... a na koncu obupal. Kako dolge teke pa imaš namen teči z njimi?
 luzr
OriginalOne napisal/-a:@Skorc
Misliš, da težave po "parih" tekih ne bodo zginile? (se noga ne navadi na tist rob vložka) ?

Težave ne bodo izginile... Namesto tega boš dobil debel žulj, dolgo zatrdlino.
Preširok vložek je značilen za to znamko. Jaz sem jih tudi že menjal z drugimi vložlki iz domače kolekcije.
Čisto možno je, vložki niso bili vstavljeni pravilno. Če je vložek samo malo postrani, na kar razumljivo nisi bil pozoren, to povzroči omenjene težave.
Načeloma je možno uporabljati tudi take copate. Če veš kako odpraviti težave.

Sicer pa je skorc zelo realno opisal koliko časa pri kayanu deluje blaženje. Te to ne moti? Zato mislim da so te ociganili... To lahko še argumentiram, če bo potrebno.
Če bodo v štacuni pridni in ti zamenjali rahlo rabljen, a očitno neustrezen copat, ki so ti ga podtaknili nestrokovno, na pamet, potem bom dal mir.

Pa ne pusti si obesiti kakih pol-tekmovalnih copat, samo zato, ker trgovčič tako pravi.

Ampak, prekleto, kar ne verjamem, da so ti ponudili samo en par copat?!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA