Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mačka5
Danes sem prvič obula nove tekaške copate (NIKE Alvord). Kupila sem jih z namenom, da bi jih uporabljala za nordijsko hojo, kakšen sprehod na Golovec in tudi tek par km. Ko sem dala testirat moj način teka, smo ugotovili, da desno peto obračam navznoter in sem zato kupila copate, ki imajo ojačan notranji del stopala. Šla sem na sprehod cca 3 km in na levem stopalu sem pod blazinicami prstov čutila vročino, bolečino in čuden občutek v levi nogi kot mravljinčenje. Če bi šla na Golovec, sploh ne vem, če bi lahko prišla dol. Kaj takšnega še nikoli nisem doživela, čeprav sem to razdaljo prehodila že neštetokrat in kar koli sem imela obuto še nikoli ni bilo težav. Mogoče še v informacijo, da imam skoliozo in občasno težave s hrbtenico, če ne telovadim. Včasih imam občutek, da sem "malo postrani" in bom v kratkem obiskala kiropraktika. So res krivi copati, nepravilna hoja ali kaj drugega? Se bom navadila malo drugačnega podplata ali naj jih zamenjam? Najlepša hvala za odgovor, če bo kdo razumel mojo težavo.
Uporabniški avatar
 stena
Skolioza po mojem mnenju ne bi smela biti problem za tvoj problem. Pomoje si si enostavno preveč zavezala copate in je bil otežen prehod krvi.. Mogoče je pa tudi, da so ti copati preozki in te preveč stisnejo kar ima kot posledico isto stvar.. Poizkusi z manj zavezanimi copati, ni potrebno takoj kupovati novih, razen, če imaš dovolj pod palcem, da se greš lahko kaj takega...
 luzr
Samo ugibam, ker omenjenih copat nisem uporabljal.
So morda pretrdi in tega nisi vajena? So te žulili in ribali? Na asfaltu?
Če je odgovor ne, potem ima prav stena. Še posebej če te mravljinčilo po celem stopalu.
Poskusi kratek sprehod po snegu in imej s sabo rezervno obutev, ki jo poznaš.

Za začetek toliko.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA