No, pa da se vseeno še jaz enkrat oglasim
Ambjut najbrž ni mislil nič slabega...morda se samo ne zaveda, da so poleg pametnega in trdega treninga ter močne volje tu še drugi faktorji, ki vplivajo na našo pripravljenost. Morda je res mlad

in še brez obveznosti

Ima pa v vsakem primeru seveda pravico povedati svoje mnenje
Razložil ti bom iz prve roke zakaj je slaba pripravljenost zame dovolj velik razlog (tudi če ne bi bilo poškodbe), da se TS ne udeležim. Potem boš morda na moje "frajerišanje"

gledal drugače.
Sam v šport vlagam izredno veliko in sem zaradi tega dosegel že kar nekaj osebnih uspehov. Imam filozofijo, da se stvari (tekme), ki se jo lotim, lotim čim bolj optimalno pripravljen, saj le tako lahko na koncu rezultat objektivno analiziram.
Ne bom zanikal, da sem na TS pričakoval visoko uvrstitev, kljub izredno močni konkurenci. Zaupam v svoje sposobnosti in vem, da bi me te lahko pripeljale blizu vrha. Osebno mi ni izziv premagati kilometražo, saj vem da bi to lahko storil tudi ob slabi formi in poškodbi. Izziv mi je biti v vrhu...kar pa je ob slabi pripravljenosti, poškodbi ter izredno močni ultratekaški konkurenci, ki bo nastopila na TS skoraj nemogoče.
Pa še nekaj o slabi pripravljenosti in zasedbi mesta (s tem mislim na to, da sem odvzel prosto mesto drugemu). Vsi mi imamo želje in sanje, in mnogim je uresničitev nekih sanj, glavni cilj sezone ali zgolj ena izmed pomembnejših tekem v sezoni (kot npr zame). Vsi pa imamo tudi svoje obveznosti, na katere žal velikokrat ne moremo vplivati...služba, družina, bolezen,... Zatorej, mi je osebno povsem razumljivo, da nekdo odpove nastop dva tedna prej...pa čeprav ne gre za poškodbo. Povečan obseg dela, bolani otroci, mož na službenem potovanju,...vse to vpliva lahko na to, da enostavno ne zmoremo trenirati tako kot bi bilo primerno za tako težko preizkušnjo. Dnevi bežijo in kar naenkrat se zavemo, da je TS samo dva tedna oddaljen.
Morda si res mlad, pa se ne zavedaš kako trdo garajo (garamo) vsi, ki se ukvarjamo s športom na višji ravni. Treniranje ob nemogočih urah, v nemogočih vremenskih razmerah, v nemogočem... in to samo zato ker sanjamo o svojih uspehih. A včasih so nam kljub "Robičevi" volji sanje enostavno (trenutno) nedosegljive...in to samo zato ker imamo okrog sebe "žive sanje" na katere moramo še posebej gledat.
Ambjut, upam da sem ti dovolj nazorno razložil razlog za moj odstop in da sedaj na to gledaš malce drugače. Upam tudi, da se bova enkrat srečala in boš videl, da nisem prav noben frajer temveč čisto normalen TF-jevc, ki ima svoje sanje.
LP, Žabc