vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 stari
herc
Ls skate ne poznam,se pa pri teh ne da izbirati trdote,kakšna pa je cena?
vse vezi znamke Rotaffela ustrezajo čevljem Alpina in Rossignol
turing soT3 ,
jaz pri višini 182 uporabljam 192 Fischer oz 194 pri znamki Karhu
če pogledaš Fischerjevo uradno stran so najdaljše smuči za skeiting 192 cm
LP
Uporabniški avatar
 ZLATK0
Ali mogoče kdo ve, če se dobi zaščitna maska za usta. Ko tečem, diham skozi usta in imam potem zaradi mrzlega zraka probleme z dihali. Trenutno v ta namen uporabljam protiprašno masko in zadeva kar deluje. Vendar stvar ni estetska, pa tudi očala se takoj zarosijo. Iskal sem že po internetu, vendar sem našel samo takšne, ki pokrijejo tudi nos, jaz bi pa rad samo zaščito ust.
Uporabniški avatar
 Z*
Obstaja. Sem jo videla v Iglu šport trgovini. Poglej povezavo, v katalogu izberi področje "kape": http://www.iglusport.si/
Ampak je tudi ta čez nos. Sama sem poskusila z ozkim doma naštrikanim šalom (kar ni najbolje, kerv leze ...). Najbolj mi paše flis puli z zelo visokim cevastim ovratnikom, ki pride prek ust, če želim. Sama sem razmišljala, da bi si naštrikala nek cevasti ovratnik, ki ga natakneš na vrat kot gamašo in potegneš na usta, če želiš. Nekaj podobnega, ampak v bolj baročni obliki, je bilo modernega sredi 80. let, za šolarje, namesto šala. Mogoče bi bilo še boljše iz kakega tanjšega elastičnega materiala - kot termovelur...
Uporabniški avatar
 ZLATK0
Z* napisal/-a:Obstaja. Sem jo videla v Iglu šport trgovini. ...

Z*, najlepša hvala za informacijo. Če ne bom našel kaj bolj primernega, bom vzel to masko in jo malo "obdelal". :D
Uporabniški avatar
 AndrejaT.
Zastavljam podobno vprašanje kot ga je daljnega leta 2004 postavil Frahit- kje se da kupiti rekreativne fischer vezi, ki pašejo na fischer čevlje. Veliko truda sem vložila, da sem mojega Jožeka vsaj malo navdušila za smučarske teke, z muko sem po kosih zbrala opremo in evo ti gana-NA NJEGOVO VELIKO VESELJE novi fischer čevlji ne pašejo na rabljeno rotafello. Pomagajte mi ga zaj.... :lol:
 maja72
Vita Trebnje; sem jih videla nekaj tednov nazaj, ko sem kupila dilce RCS Classic ... Pokliči, a tudi do tja iz LJ ni daleč in zelo prijazni so.
Uporabniški avatar
 bojanu
Andreja, rabiš SNS vezi (Salomon nordic system ali nekaj podobnega v verziji brez kratic) in vsaj včasih so jih imeli v Hervisu na Viču, pa kakšen Intersport. Glej pa pod Salomon :idea: Tud Fischerjeve imajo oznako SNS in so kompatibilne.
Uporabniški avatar
 AndrejaT.
Hvala! Nasveti izkušenih tekačev (vem, da to vidva sta) bodo padli na plodna tla. Drug teden gremo v akcijo in Jožek bo stekel.

Sedaj sem se spomnila, da so VITA zastopniki Fischerjevih proizvodov, ker sem pri njih nekoč že kupovala smuči. Maja, vidim, da si še vedno privrženec klasike :D
 maja72
Jap, Vita so zastopniki Fischerja, zato imajo tudi njihove vezi. Trgovina v Trebnjem je, hm, kako naj rečem - simpatična, prodajalci prijazni in za razliko od raznih Hervis-like štacun imajo tudi nekaj pojma o izdelkih ;).

Ni drugega kot klasika pri meni, še vedno, ja; nas je pa postalo zaskrbljujoče malo, na Vojskem, kjer v glavnem tečem, sem v bistvu sama v špuri ...
 spelca88
Pozdravljeni, jaz imam tudi težave.

In sicer imam Alpina čevlje, se mi zdijo kar dobri. Potem so mi doma kupili atomic skating smuči (klasiko že imam Alpina) in seveda čevelj gor ne paše. Nekaj se da pomatrat ampak to samo od zelo zelo daleč zgleda podobno skatingu:)
Rada bi torej (ker se je oče "javil" da prevzame atomic racing smučke, le zakaj;)) kupila nove skating smuči. Menda ni važno, kakšna je smučka, če je vez Rotefella, kajne? Da mi bo pač na Alpinin čevelj pasalo...Če se pri tej trditvi motim, me prosim popravite:)

In zdaj ne vem, kje bi to dobila, v Hervisu in Intersportu (tako pravijo na internetu) prodajajo samo tuje znamke smuči + vezi (večina ima Fischer) in me zanima, če ima kdo Alpina opremo in kje jo je kupil?
 igor9x
Kaj misliš z Alpina opremo.Od Alpine imaš čevlje.Vse ostalo je vedno "tuje".Sama si ugotovila da so tvoji čevlji kompatibilni z rottafelo vezmi in samo to je pomembno,pa ni važno ali so smuči Fisher,Madshus ali pa katere druge.V naštetih trgovinah vse to prodajajo in tudi montirajo vezi po želji.Še bolje pa je, da se odpraviš v specializirano trgovino,tam potem ni tveganja.Poišči,imaš internet.
Uporabniški avatar
 lone_rider
Verjetno so na atomicovih skejting smučkah atomicove vezi in sicer SNS pilot (salomon nordic system). Te vezi so narejene tako, da čevelj primejo v dveh točkah, zato imajo tudi čevlji sns pilot dve osi za vpenjanje. Druga skejting vez je SNS profil, ki se od prve razlikuje po tem, da čevelj podobo kot rottefella prime v eni točki. Prva vez je bolj tekmovalna, druga pa rekreativna, čeprav so nekateri modeli tudi tekmovalni. Čevelj sns pilot skoraj vedno paše tudi na sns profil vezi, medtem ko čevelj sns profil NE paše na sns pilot vez (ker ima še eno točko vpenjanja, podplat pa tam nima prostora).

SNS čevlji pa NE pašejo na NNN vezi in obratno. Fischer je do par sezon nazaj delal čevlje z SNS profili, sedaj pa dela NNN čevlje. (SNS: salomon, atomic, adidas, hartjes; NNN: alpina, fischer, madshus, rossignol)

Rešitev zate je, da za obstoječe smučke kupiš čevelj s profilom sns pilot; da zamenjaš vezi z rottefello ali da nabaviš nove smučke s takimi vezmi. Glede na to, da je tvoj alpinin čevelj verjetno za klasiko, bi za skejting tako ali tako potrebovala drug čevelj z oporo pri gležnjih.
 spelca88
Hvala vama za hiter odgovor. Moram še malo premislit, a nove smuči+vezi ali čevlje (ti so res za klasiko, kot si lone_rider pravilno predvideval, vendar naj bi bili (jaz se na to ne spoznam, tako je oče rekel) nekaj ojačani, tako da se da tudi skejtat.

Nisem pa vedela, da se da menjat samo vezi?
 igor9x
Predlagam nove smuči(fisher ali madshus),drugo sezono pa še čevlje če bo potreba.Pri nakupu smuči naj ti dajo primerno trdoto glede na tvojo težo,pri prosti tehniki je to pomembno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA