Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni spoštovani ultraši -ljubitelji K-24!

Kot že veste, bo 17.4.2010 potekala ekološka akcija "Očistimo Slovenijo"!

Dajem pobudo, da (kljub relativno majhni onesnaženosti te krasne poti) ta dan očistimo traso K-24!

Akcija bi trajala 24 ur. V tem času bi očistili "vidni koridor" celotne poti (od Črne -Žerjava- Naravskih ledin- Uršlje gore- Slemena- Smrekovca- Smrekovškega pogorja-Loke-Raduhe- Grohata-Olšave-Kumra-Pece- in nazaj do Črne).

Polne vreče (upam da ne preveč polne ) z nabranimi smetmi bi "puščali" na prej dogovorjenih lokacijah (koče : Naravske ledine, Uršlja gora, Sleme, Smrekovc,Loka, Grohat, Bukovnik, Kumer, Peca).

Res je, vprašanje je, če bo in kako bo "pot tedaj dostopna", toda o tem aprila in ne zdaj!

Seznam prijavljenih za čistilno akcijo "Očistimo k-24":

1. Zvone
2.
3.
4.
5.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone

P.S.Bom se povezal tudi z g. Lačnom iz Črne
Uporabniški avatar
 zvone
zvone napisal/-a:Pozdravljeni spoštovani ultraši -ljubitelji K-24!

Kot že veste, bo 17.4.2010 potekala ekološka akcija "Očistimo Slovenijo"!

Dajem pobudo, da (kljub relativno majhni onesnaženosti te krasne poti) ta dan očistimo traso K-24!

Akcija bi trajala 24 ur. V tem času bi očistili "vidni koridor" celotne poti (od Črne -Žerjava- Naravskih ledin- Uršlje gore- Slemena- Smrekovca- Smrekovškega pogorja-Loke-Raduhe- Grohata-Olšave-Kumra-Pece- in nazaj do Črne).

Polne vreče (upam da ne preveč polne ) z nabranimi smetmi bi "puščali" na prej dogovorjenih lokacijah (koče : Naravske ledine, Uršlja gora, Sleme, Smrekovc,Loka, Grohat, Bukovnik, Kumer, Peca).

Res je, vprašanje je, če bo in kako bo "pot tedaj dostopna", toda o tem aprila in ne zdaj!

Seznam prijavljenih za čistilno akcijo "Očistimo k-24":

1. Zvone
2.
3.
4.
5.

P.S.Bom se povezal tudi z g. Lačnom iz Črne

Pozdravljeni dragi "ultraši" in ljubitelji K-24!

Kje ste kaj te dni, da se nič ne "oglasite"?

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Eto, takšna je situacija ... kot pravi Semjul, čeprav je še vse v pogovorih (z moje strani)
Vseeno pa čestitam za odlično idejo ... čeprav jaz osebno nisem toliko osveščen :bum: , da bi šel iz Maribora na Koroško za izletniki smeti pobirat.
Jaz bi se za K24 organiziral tako, da bi nosil čim manj tovora in to le najnujnejše, kar pa mi podira zgornji koncept.
Uporabniški avatar
 Z*
Dobra ideja - da se združi prijetno s koristnim. Sicer nisem ultrašica, ampak če bom le utegnila (april je še daleč), sem zraven. K-24 je moja daaavna želja - ko bom b'la velika. :oops:
2. Z*
Uporabniški avatar
 zvone
Z* napisal/-a:Dobra ideja - da se združi prijetno s koristnim. Sicer nisem ultrašica, ampak če bom le utegnila (april je še daleč), sem zraven. K-24 je moja daaavna želja - ko bom b'la velika. :oops:
2. Z*

Pozdravljena Zinka!

Hvala za javljanje in ponudbo! Super!

Mogoče še "pojasnilo" glede čiščenja: tu nikakor ni mišljeno "klasično čiščenje" odpadkov, ampak je bolj mišljena "izi" izvedba K-24, v 24-tih urah, "mimogrede" pa bi pobrali na poti vidne tipične "plastične" ostanke hrane in pijače, ki jih za sabo puščajo "manj ozaveščeni" obiskovalci ki s temi dejanji kazijo to čudovito pot.

Torej, v naših vrečkah za odpadke ne bo nobenih extremno težkih odpadkov, saj bo osnovni namen opraviti s progo v 24-tih urah.

Torej, bo to priložnost za tiste ki še niste obiskali te poti, da ste vodeni po poti K-24, oz. priložnost, da postanete člani K-24.

Zinka, sploh ne dvomim da ti ne bi uspelo! Si že "dovolj velika"

Torej- prisrčno vabljena na K-24!

Vabljeni tudi vsi drugi, ki se želite pridružiti! Seveda, "nekaj višincev in km" v nogah že morate imeti... 85 km in 5500 mvr gor in prav toliko dol v 24-tih urah ni kar tako...

Dobra ideja...
Sem zraven , se dobro da se je prej toliko najavilo...ker ce smo malo realni bo treba vec kot 24 ur.....Misljena dva cilja hkrati ? Priti v 24 urah skozi in imeti poln nahrbtnik do vsakega odlagalne tocke? Pa s PZS se bo moral kdo zmeniti sicer bodo oskrbniki brzkone jezni ob tako nenadno naraslem kupu smeti v njihovih kontejnerjih :).

Ali je bilo to misljeno vendarle 24ur pa da se razporedimo po trasi...? Eden del trase ena skupina...na dani tocki...?

Ideja je se tolk boljsa ker bodo 24urniki tokrat ne improvizirali in bo treba konkreten nahrbtnik nositi. Tako bo malodane vec simbolicnejsi izplen h :lol: .
Uporabniški avatar
 zvone
Super!

Vedno več nas je :
1. Zvone
2. Z*
3. matej-jetrho
4. tek_v_snegu
5.
6.

Ja, kot sem napisal, namen je dvojen:

1. narediti K-24 v predpisanem času (v 24-tih urah ) in

2. po poti (med kočami) pobrati "vidno plastično ambalažo" in druge
ostanke "nevestnih obiskovalcev", ter jo odložiti pri kočah (seveda, bomo to
poskušali predhodno dogovoriti PZS ( kot predlaga Ivan), kar menim, da ne bo
problem, saj, se do skoraj vsake koče lahko pride z vozilom).

Pri tem, seveda ne mislim "umreti" in pobirati dobesedno "v nulo", vse kar ne
spada v to prelepo naravo, saj bi v tem primeru morali imeti "drugačen suport"
(vozilo). Torej, pobali naj bi le "nezaželene ostanke nevestnih planincev iz
nahrbtnika".

Ne bo lahko, ampak cilje je že potrebno imeti...

Lep pozdrav in lep vikend! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
zvone napisal/-a:Super!

Vedno več nas je :
1. Zvone
2. Z*
3. matej-jetrho
4. tek_v_snegu
5.
6.

Ja, kot sem napisal, namen je dvojen:

1. narediti K-24 v predpisanem času (v 24-tih urah ) in

2. po poti (med kočami) pobrati "vidno plastično ambalažo" in druge
ostanke "nevestnih obiskovalcev", ter jo odložiti pri kočah (seveda, bomo to
poskušali predhodno dogovoriti PZS ( kot predlaga Ivan), kar menim, da ne bo
problem, saj, se do skoraj vsake koče lahko pride z vozilom).

Pri tem, seveda ne mislim "umreti" in pobirati dobesedno "v nulo", vse kar ne
spada v to prelepo naravo, saj bi v tem primeru morali imeti "drugačen suport"
(vozilo). Torej, pobali naj bi le "nezaželene ostanke nevestnih planincev iz
nahrbtnika".

Ne bo lahko, ampak cilje je že potrebno imeti...

Lep pozdrav in lep vikend! Zvone

Pozdravljeni spoštovani člani TF!

Priložnost je tu: kot sem že "pisal" 17.4. gremo v "čistilno akcijo" po poteh K-24!
Zaradi snega v visokogorju, bo zadeva nekoliko zahtevnejša, ampak, ni bojazni, da nam ne bi uspelo... (z druge strani... zaradi snega bo nekoliko manj "vidnih odpadkov"... in nekoliko manj dela...)

Torej, če kdo od vas želi postati član kluba K-24, ali ponoviti K-24 in pri tem še "prispevati k lepši naravi koroških očakov"- prisrčno vabljen!

Trenutni seznam udeležencev:

1. Zvone
2. Z*
3. matej-jetrho
4. tek_v_snegu
5.
6.

Lep pozdrav iz Maribora ! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni "ultraši"!

Prelepa K-24 nas čaka...

Vreme v soboto, kot kaže, bo!

Jaz GREM (upam, da ne pride kaj vmes)!

Torej: 1. Zvone

:) Hm...to pa bo zabava...ne zabava ples...

Porkaduncl ...prekleto potrebujem višince in kaj je lepšega kot sedaj nabrati za 4800m višincev. Potem mir do konca maja( pripravljam se za ponovitev tvojega prvenca
Kozjak-KorAlpe-Pohorje ) ter celotnega kroga Štajerske zanke.

Jaz se bom kar soočil z odstopom: za letos sem si presegel normo za mokro znotraj obutve.

Pobirati smeti pa bom zgleda šel s kužkom v okoliške hribčke Mariborske zanke ( ki sva jo načela Zvone pred cca 4 leti ali več se več ne spomnim ).

Veliko sreče in ugodne razmere...sneg še menda drži na površju.

Tudi weekend bo menda sončen...
Uporabniški avatar
 zvone
tek_v_snegu napisal/-a::) Hm...to pa bo zabava...ne zabava ples...

Porkaduncl ...prekleto potrebujem višince in kaj je lepšega kot sedaj nabrati za 4800m višincev. Potem mir do konca maja( pripravljam se za ponovitev tvojega prvenca
Kozjak-KorAlpe-Pohorje ) ter celotnega kroga Štajerske zanke.

Jaz se bom kar soočil z odstopom: za letos sem si presegel normo za mokro znotraj obutve.

Pobirati smeti pa bom zgleda šel s kužkom v okoliške hribčke Mariborske zanke ( ki sva jo načela Zvone pred cca 4 leti ali več se več ne spomnim ).

Veliko sreče in ugodne razmere...sneg še menda drži na površju.

Tudi weekend bo menda sončen...

Pozdravljen Ivan!

Bravo!

Veliki, a uresničljivi načrti. Vsekakor bo nepozabno in ti že zdaj zavidam!

Ja, tudi mariborski krog ( Pohorje, Pekrska gorca, Urban, Kalvarija, Piramida, Meljski hrib...) je izjemen. Škoda, da ga tako redko delamo.

Sobota bo - ta prava!

Tudi za K-24!

Upam, da bo tvoja trditev (sneg menda drži na površju) bar na "višjih legah in vrhovih" držala, drugače bo kar nekaj "propadanja" in "mantrarije"!

Ampak za K-24 bom že "malo tudi potrpel"!

Kakor koli, le da ne bo "padavin"!

Lep pozdrav! Zvone
Čuvaj se čez weekend...

Če bo kakšna kriza se javljate. In puščajte sporočila na kočah ..kdaj ste krenili...

Nevarnost plazov mislim, da bo naslednji weekend večja. Sedaj se še ni tolk otoplilo.
Ampak vsekakor pozor ...vzpon na Olševo iz Koroške smeri, spust iz Raduhe na Grohot...

Za propadanje ni slabo imeti krplje...Krplje pridejo prav tudi kot dereze..imajo zobce.

Meni so letos zelo prav prišle bolj kot zaradi propadanja to da sem z njimi lahko menjaval teren oz prehode iz trdega ledenega snega v zamete in obratno.
Uporabniški avatar
 Z*
No, saj jaz sem se Zvonetu že pred časom odjavila - v takih razmerah si ne upam ... Dol z Raduhe bo verjetno najvarneje zgodaj zjutraj, ko je še pomrznjeno, z derezami seveda.
Kdaj pa štartaš, Zvone?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA