Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ta tekma si pa zasluži nekaj več besed. :D :oops: :mrgreen:

V Sečo sem prišla dovolj zgodaj, da je bil čas za vse: prijave, kavo, WC, kratko ogrevanje. :D

Ob prijavah mi je bilo najprej žal, ker nisem s sabo vzela majice s kratkimi rokavi, in ker je izgledalo, da bo toplo, je tudi to vplivalo na mojo odločitev, da se prijavim na krajšo, 8-kilometrsko razdaljo. Da mi ne bo predolgo vroče. :oops:
A ko sem se pripravljala na tek, je začelo močno pihati, tako da mi za kratke rokave ni bilo nič več žal, ampak sem čez dolgo majico oblekla še jakno. In mi ni bilo nič vroče. Edino rokavice sem med tekom slekla.

Pred startom sem za šalo rekla, da bom sledila Obivankenobiju, da se ne bi izgubila na progi (tisti, ki so tekli na 12 km, so startali v drugo smer in njim ne bi imelo smisla slediti :lol: ). Predstavljajte si moje presenečenje, ko se je po startu to res zgodilo, namreč da sta bila pred mano samo Obivankenobi in še en tekač, ob meni pa nikogar. Moja prva misel: "O-o, s tem je pa nekaj narobe. Ali sem začela močno prehitro in me bo zmanjkalo, ali pa ... bom v cilj prišla kot prva ženska in tretja absolutno, kar pa zveni precej neverjetno." :shock: Poleg tega si vodilnih dveh nisem upala spustiti z vida in s tem tvegati, da, nevajena teka na začetku, zaidem s proge, morda celo kam čez schengensko mejo. In to brez potnega lista. :nono: In druga misel: "Zakaj nisem na startu bolj pozorno poslušala Mojmirjeve razlage poteka proge?" :bum:

Obivankenobijev zasledovalec, še bolj pa Obivankenobi, sta bila seveda veliko prehitra, da bi ostala v mojem vidnem polju. Ampak na srečo je bila proga dovolj dobro označena, sicer pa tako ali tako ni bilo kam za zaviti. Razen v morje, za kar pa je bilo "malenkost" premrzlo. :D

Celo progo sem tako tekla sama. Tista dva fanta precej pred mano, "zasledovalci" pa tudi precej za mano. Kar preizkušnja za motivacijo, moram priznati. Obivankenobi mi pri srečanju po njegovem oziroma pred mojim obratom reče: "tretja si" (jaz sem si sicer pa mislila: ja, ampak hkrati tudi prva med ženskami, daj raje to povej naglas :twisted: :D ).
Ko nazaj grede srečam Taeta, ugotovim, da tudi on prepričljivo vodi v teku na 12 km. Tudi za njim dolgo nikogar. Tako da je bilo jasno, da ne potrebuje zelo glasnega navijanja in da lahko varčujem moči za "ciljni sprint". :D

Med srečevanjem tudi drugih tekačev (najbolj se spomnim navijanja Nadje) mine 40 minut in s tem tudi proga. Na cilju naredim še nekaj fotk (naložila jih bom zvečer), se grem preobleč in počakat na podelitev in mojo prvo zlato medaljo. :mrgreen: :oops: :D
Zlati medalji sta si prislužila tudi Tae in Obivankenobi. Bravo, fanta! Tokrat nista tekmovala med sabo in sta bila zato lahko oba prva. :clap:
Da bom pa danes tudi jaz v tako ugledni družbi zmagovalcev, si pa nikakor nisem mislila. :D

Mojmir, vse pohvale za ta tek, edino ime je morda malo preveč politično (mene ne moti, ker vem, da je fora, koga drugega pa bi lahko).
Lep dan je bil. :D
HVALA vsem, ki ste si v tem prelepem sončnem nedeljskem jutru upali priti na Obalo. Narava je spet nagradila NAŠ (tekači + organizacija) trud. Sonce nas je ogrevalo, lahkotni vetrič pa nam je (nekaterim) pletel lase.

Žal je bilo tekačev malo manj kot smo pričakovali. Kot sem slišal je nekatere zmotilo "ime" teka, nekatere sneg...

Skratka tisti, ki smo bili smo se imeli fajn

aja, Marjeta Pajsarjeva je na nagradnem žrebanju (žrebal je Miha Ažnik) dobila 5litrov prvovrstne Malvazije. Žal je ni delila z nami

na http://www.skid.si si boste lahko ogledali fotke, rezultate in še vedno lahko odgovarjate na nagradno vprašanje, sodelujete v licitaciji ali pa si preberete kakšno zanimivost.

rezultati

8 KM ŽENSKE
Mesto Ime in priimek Čas
1. Novak Špela 0:40:02
2. Putišek Baškovič Desiree 0:43:39
3. Kogovšek Mirjana 0:44:20
4. Pajsar Marjeta 0:44:41
5. Zabukovec Vera 0:45:41
6. Leskovar Nadja 0:48:03
7. Šorli Grželj Kati 0:50:06

12 KM ŽENSKE
Mesto Ime in priimek Čas
1. Bajec Klara 0:59:43
2. Mesojedec Vesna 0:59:45
3. Kadič Garcia Sanela 1:00:22
4. Butinar Asia 1:05:54
5. Bavec Ana 1:08:02
6. Gorišek Kristina 1:08:47
7. Mali Simona 1:11:18

8 KM MOŠKI
Mesto Ime in priimek Čas
1. Peček Boris 0:29:37
2. Štingel Jože 0:35:29
3. Putišek Matevž 0:43:39
4. Kogovšek Matjaž 0:44:18
5. Leskovar Martin 0:44:29
6. Blatnik Roman 0:45:18
7. Žišt Anton 0:45:19
8. Mejak Božidar 0:45:22
9. Chiavalon Rinaldo 0:45:39
10. Presen Dominik 0:46:35
11. Mišič Gašpar 0:50:09

12 KM MOŠKI
Mesto Ime in priimek Čas
1. Ažnjk Miha 0:44:30
2. Šulek Aleksander 0:48:29
3. Bartole Andrea 0:49:30
4. Krulčič Ivan 0:50:49
5. Geršak Jože 0:51:28
6. Jovič Mladen 0:51:40
7. Stanjeko Henrik 0:52:57
8. Alessio Corrado 0:53:11
9. Kragelj Ivan 0:53:50
10. Brljak Željko 0:54:05
11. Krašna Rajko 0:54:08
12. Peternel Uroš 0:54:19
13. Zupanc Uroš 0:56:12
14. Topalovič Zoran 0:57:06
15. Peternel Miroslav 0:57:35
16. Pogačar Uroš 1:02:33
17. Počkaj Mladen 1:07:09
18. Gorišek Jure 1:08:46
Kljub jutranjem nehotenem zaspanju, še vedno pravočasno na štartu. Že med vožnjo tja nisem mogel verjeti, da je temperatura kazala na +6. Na morju pa celo +12. Noro, koliko časa že nisem užil sonca in takšne toplote. Res pa je, da primorska burja naredi svoje.

Pred mojim poročilom, moram najprej čestitati še javno speli* in obivankenobi-ju. :clap: Tekaški forum "osrednja Slovenija" smo osvojili kar 3 prva mesta: krajša moška razdalja, krajša ženska razdalja in daljša moška razdalja.

Moj časovni cilj je bil 3:54 min./km ne glede na razdaljo. Vedel sem, da to nebi smel biti prevelik problem, če sem polmaraton lahko obrnil v 3:55. Prvi km skupaj z lonelyjem v 3:47 in občutek sem imel, da teče to z lahkoto. Potem sem celo progo tekel sam. Na koncu povprečje 3:51, cilj izpolnjen. Ker je bil uradno netekmovalen tek, bo tudi ta podatek neuraden, daljša razdalja po moji uri je bila 11,54 km (namesto 12,6). Kaj drugega pa se mi med tekmo ni dogajalo.
Hvala za čestitke. :D

ROSI64 napisal/-a:P.S. Počasi bom pa spelo* na tekmah gledal v hrbet.

Rosi, ne pretiravaj. :mrgreen:
Sicer pa: glede na to, da niti ti nimaš oči na hrbtu, je edina možnost, da med tekmo koga gledaš, ta, da ga gledaš v hrbet. :--

tae napisal/-a:Ker je bil uradno netekmovalen tek

No, no ... a tako bi ti omalovaževal mojo prvo zlato medaljo? :--( :-((

Nekaj fotk:
http://picasaweb.google.si/1spela789/Pr ... moJoskota#
LP

Celo progo sem tekel kot četrti, če nebi bilo spredaj obija bi bil 3 in na stopničkah a na koncu sem popustil in tik pred ciljem me je prehitel še en fant tako da sem na koncu osvojil zelo dobro 5 mesto med moškimi.
Bilo je FUL lepo, škoda da vas ni bilo zraven. Medalj, sokov, čaja in krofov je bilo za vse vas ki vas ni bilo BRAVO Mojmir.
CIAO

Navkljub bolečinam v zadnjem delu desnega kolena sem se z veseljem udeležila tega teka. Štart zanimiv eni ke drugi ke (ke-levo, ke-desno), na obratu bolečina močnejša a cilj vseeno dosegla, medalja, krof, družba, sonček, Mojmir vse O.K. . Ma vam je lohka žou k niste bli tm.
Evo, še mojo poročilo z mojega drugega nastopa v letošnjem letu... :D S Taetom sva pridirkala iz Ljubljane, srečala Špelo, tako, da smo po prijavi skupaj skočili na kavico v Lucijo... 8)
Kazal se je čudovit sončen in topel dan, vendar je bilo to varljivo :shock:, saj me je ob preoblačenju burja prepihala do kosti... :? :oops:Ker me je zeblo kot mačka, sem se preveč oblekel (imel sem na sebi tri sloje oblačil), to sem ugotovil kasneje na progi, se na hitro ogrel in se postavil na štart, ki se mi zdel prov zabaven, saj smo bili razdeljeni v dve skupini :) in eni smo štartali v eno smer, drugi v drugo, vendar je Mojmir dobro razložil pravila "igre" in ni bilo problemov...pred štartom smo imeli še gasilsko slikanje ter snemanje ter vsak po svoje recitirali vabilo na tek Povežimo soline v marcu... :D. Po štartu sem se hitro pojavil spredaj in kmalu ugotovil, da ni nobenega :? enakovrednega konkurenta, tempo sem držal okoli 3.50 min/km in upal, da bom zdržal čim dlje, do 5. km je še nekako šlo pod 3.55 min/km, v zadnjih dveh kilometrih sem malo popustil in tekel malo nad 4.00 min/km, verjetno tudi za to, ker sem bil preveč oblečen in mi je postajalo zmeraj bolj vroče :), tako, da sem bil prov vesel, da nisem šel tečt na daljšo progo.
Garmin mi je nameril 7.47 km in povprečni tempo 3.57 min/km s čimer sem popolnoma zadovoljen (pričakoval sem tempo nad 4), saj zadnji mesec treningi niso potekali po planu... :oops: :).
Po preoblačenju je hitro sledila podelitev medalj in zlate medalje sem bil zelo vesel :D :D, tako, da se drugo leto sigurno vrnem na ta tek, ki se bo imenoval???Ja, Mojmir, jaz nimam prave ideje, kako bi (pre)imenovali ta tek :shock: :oops:
V glavnem vsem bi se zahvalil za dobro družbo ter Mojmirju za majhno ter simpatično prireditev, kjer ni nič manjkalo (krofi so bili odlični :clap: )...
Čestitam Taetu in Speli* za zmago ter ostalim za odličen tek. :laola :clap:

Lp! :wink:

Tae, hvala za prevoz :driver:, naslednjič (mogoče že v Lipici) sem jaz na vrsti za prevoz... 8)
ha ha ha Mojmir je dobro razložil pravila ha ha ha

povedal sem, da eni tečejo tja drugi pa tja... končal sem z vprašanjem: "Je kdo kaj razumel?" in odgovor je bil NE! :hello:

še dobro, da imam bogate izkušnje z judoisti, to so ljudje, ki večkrat padejo na glavo, zato me ni zgrabila panika. tako, da sem dodal še eno informacijo. če tečejo cariniki za vami ste že na Hrvaškem, če vidite tablo Portorož ste zgrešili. to je bilo dovolj...

glede na izkušnje tekačev sem vedel, da se bo vse dobro končalo. Tae in Obi sta zadela progo ostali pa kot čredica za njimi :clap: :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA