vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Lep pozdrav!

Pred kratkim sva s punco kupila smučke za klasiko, spodaj so rebra, velika sva oba 170 (ona je vzela smučke 190cm, sam pa 195cm).

ko šibava po ravnini, nama ves čas drsi noga ki ostaja zadaj, ne obstane pri miru. Kaj bi to lahko bil problem (res je da je serviser rekel, da bo rahlo namazal smučki, samo se mi je zdelo čudno, ker teh narebrnih smučki se naj ne bi mazalo....če se motim, me popravite....ali je možno, da zaradi te njegove maže smučka spodrsuje). Sama sva si izposojala smučke za klasiko in teh problemov nikoli nisva imela in je res čudno, ko sonce posveti na progo se lahko kar na mestu drsaš in ne moreš nikamor, tako da sem prejšnji dan smučal kar skate, ker se drugače nism premaknil nikamor.

Hvala za vsako pomoč

Lp
Borut
Zdravo,

tudi sam sem začetnik in se malo pozanimal o tem, ampak mislim da je nekako takole:
za drsenje se lahko spredaj in zadaj maže tudi narebrene smuči (voski), v sredini pa jih ni potrebno, ker grabi narebren del, pri nenarebreni smučki za klasiko pa to dosežeš z mazanjem s klistri.

Sicer pa ko praviš, da ti je smučka oddrsavala - ko smučina zmrzne, se to pač dogaja, sploh če si začetnik in verjetno še niti ne znaš pravilno obremeniti smučke:)

lp
Vse si povedal kar sam. Narebrane smuči za klasiko bodo kolikor toliko dobro držale kadar tečeš po novem snegu oziroma manj predelanem snegu. V kolikor pa postaja smučina bolj ledena ali stečene, pa ta rebra vedno bolj slabo primejo. Če se vama s punco to dogaja kadar posije sonce mislim da je odgovor na dlani. Pač to je težava teh smuči, za prvi skok na sneg so ok, bolj kot pa je sneg predelan slabše primejo. Alternativa, smuči za klasiko, ki jih mažeš sam ( :( ali :D ). Serviser pa vama je verjetno namazal sprednje in zadnje dele, da bolj drsi, pa ne takrat ko odrivaš :) .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA