Markobi, ti bi rad naredil iz Slovencev hrvate, ki svojo šahovnico lepijo na vse mogoče artikle?
Poleti sem "šetal" po Zadarski rivi in gledal "štante". Sandali s šahovnico, piškoti s šahovnico, travarica s šahovnico... hrvati to masovno kupujejo in nosijo po svetu.
A veš na kaj me to asociira?
- Sandali s šahovnico... do njihove zastave in grba jim je toliko, da gazijo po njej,
- Piškoti s šahovnico... do njihove zastave in grba jim je toliko, da jih požrejo in "poserjejo".
- Travarica s šahovnico... do njihove zastave in grba jim je toliko, da jih popijejo in "poščijejo".
Se opravičujem za izrazoslovje a točno to sem imel v glavi, ko sem to videl.
Ve se kaj so državni simboli in ve se kaj je marketing. To, da imamo veliko marketinških simbolov samo izžareva odprtost Slovencev do raznolikosti, drugačnosti in strpnost. Pri nas je pač tako, da smo narod in neglede na to če je tvoj pedigre srbski, cigansku, hrvaški ali slovenski lahko postaviš kočo in enakopravno živiš. Pri hrvatih to do lani ni bilo možno, od lani naprej pa je možno za državljane EU-ja, pa še to moraš sprejeti "etiketiranje", da nimaš problemov.
Pa še na tiste, ki stokate za poštnino. 1,50€ je kuverta+nalepka, 1,00€ je poštnina. Koliko od vas bi bilo pripravljeno za razliko (2.50€) peljati na drug konec mesta, na pošto, za človeka, ki ga sploh ne poznate. Ne pozabite vračunati kilometrino in 15 minut vaše bruto ure.

Ste se kdaj vprašali kaj je počel Ero za nas, ko je za vsakega od nas posebej "trogal" pakete na pošto?
Ko že ravno pretiravamo...