- 07 Mar 2010, 22:24
1:20:48
Kako je "prišlo" do tega mojega novega rekorda ?
Lahko rečem, da so mi bili bogovi naklonjeni, pa vendar sem to tekmo odtekel zelo taktično. Več napak sem storil prejšnji teden v Zagrebu in danes sem imel plan vse to popraviti in je uspelo.
- Ta teden pred tekmo sem si vzel bolj na "easy," saj sem imel le 2 treninga (le dobrih 24 km) - tako sem se fizično spočil
- Včeraj sem šel spati že ob 22h (to se zgodi zelo redko), zato sem se danes zbudil spočit
- Ponavadi pred tekmami nič ne jem, vendar sem danes zaradi zagrebške izkušnje (strašna lakota na koncu tekme) naredil spremembo in energije mi je še ostalo.
- Ker nisem videl vseh km oznak, sem "lap-e" stiskal na 5km:
* Prvih 5 km = 19:05 (3:49 min./km)
* Drugih 5 km = 19:14 (3:51 min./km), skupno povprečje 3:50
* Tretjih 5 km = 19:29 (3:54 min./km), skupno povprečje 3:51
Prvič v življenju na 15 km pod 58 minut (57:48)
* Zadnjih 6,1 km = 23:01 (3:46 min./km), skupno povprečje 3:50
- Celotno tekmo sem torej odtekel dokaj enakomerno, najbolj pomembno pa je, da mi je na koncu ostalo še dovolj energije za najhitrejši zaključek.
- Nič se nisem ustavljal in nič nisem vmes pil
- Odtekel z novimi ultralahkimi supergami NIKE ZOOM STREAK (res letijo
)
Hvala vsem za čestitke. Tudi jaz vsem čestitam za še eno enaindvajsetko.
Kako je "prišlo" do tega mojega novega rekorda ?
Lahko rečem, da so mi bili bogovi naklonjeni, pa vendar sem to tekmo odtekel zelo taktično. Več napak sem storil prejšnji teden v Zagrebu in danes sem imel plan vse to popraviti in je uspelo.
- Ta teden pred tekmo sem si vzel bolj na "easy," saj sem imel le 2 treninga (le dobrih 24 km) - tako sem se fizično spočil
- Včeraj sem šel spati že ob 22h (to se zgodi zelo redko), zato sem se danes zbudil spočit
- Ponavadi pred tekmami nič ne jem, vendar sem danes zaradi zagrebške izkušnje (strašna lakota na koncu tekme) naredil spremembo in energije mi je še ostalo.
- Ker nisem videl vseh km oznak, sem "lap-e" stiskal na 5km:
* Prvih 5 km = 19:05 (3:49 min./km)
* Drugih 5 km = 19:14 (3:51 min./km), skupno povprečje 3:50
* Tretjih 5 km = 19:29 (3:54 min./km), skupno povprečje 3:51

* Zadnjih 6,1 km = 23:01 (3:46 min./km), skupno povprečje 3:50
- Celotno tekmo sem torej odtekel dokaj enakomerno, najbolj pomembno pa je, da mi je na koncu ostalo še dovolj energije za najhitrejši zaključek.
- Nič se nisem ustavljal in nič nisem vmes pil
- Odtekel z novimi ultralahkimi supergami NIKE ZOOM STREAK (res letijo

Hvala vsem za čestitke. Tudi jaz vsem čestitam za še eno enaindvajsetko.
Če nočeš zamuditi na cilj,
ne čakaj na tiste, ki gredo za teboj,
in ne hiti za tistimi, ki gredo pred teboj.
ne čakaj na tiste, ki gredo za teboj,
in ne hiti za tistimi, ki gredo pred teboj.