Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

To je bil moj prvi tek Povežimo soline in sigurno ne zadnji! :wink:
V Strunjanu me je res malo prestrašila vsa ta masa ljudi, ki je čakala na prevoz z busi na štart ampak ljudje smo pač ljudje in bi lahko imeli še deset busov pa bi se vseeno našli
taki, ki jim kaj ne bi bilo všeč...mislim, da smo bili vsi pravočasno na štartu?!
Sama trasa super z izjemo podatka o "ravninskem teku"...klanec pred tunelom pa mislim, da je dal kar mnogim malo misliti..sej mal je pa treba zadihat haha
Čas in tempo za prvič super, razdalja pa po mojih podatkih cca. 9,2 km
Edino kar sem pogrešal je bila mogoče kakšna tabla oz. semafor z časom v cilju..kar se pa tiče hrane, pijače in bogate vrečke v cilju pa kapo dol :wink:

Drugo leto se 100% vidimo na teku Povežimo soline 2011!!! :D
meni je bilo kul, res da smo na štartu zamujal, si se pa zaradi tega lahko bolje ogrel....
kar se pa tiče nagrad in daril , bi se pa lahko organizatorji ljubljanskega maratona po njih zgledovali, saj si za 15€ dobil veliko več kot pa v lj
Na teku sem bila prvič, pa tudi na obali sem tekla prvič. Strinjam se z večino, kar so napisali predhodniki. Vreme je bilo krasno, trasa in vzdušje tudi. Presenetil me je klanec, drugače pa sem bila s svojim tekom zadovoljna. Čeprav nisem po 25 - minutnem čakanju v cilju dobila ničesar, sem vsaj svojo številko uspela zamenjat za steklenico vina in v vrečko, ki sem jo našla so mi nasuli sol.
Ko smo se malo "pomartinčkali" v zavetrju, tudi na cesti ni bilo več gneče.
Mislim, da nisem bila zadnjič.

Lp, Saša
Nazadnje spremenil sasa72, dne 15 Mar 2010, 09:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Tek je bil lep vreme tudi in ker sem bil dokaj hitro v cilju tudi problemov z gužvo nisem imel, čeprav mislim da je prireditev nekoliko presegla meje glede števila nastopajočih.

Bom se pa osredotočil na zadevo ki me je zmotila in sicer (NE)KULTURA tekačev, pohodnikov, sprehajalcev, voznikov......

-ne razumem zakaj se na štartu v prve vrste postavljajo tekači, ki se prve km počasi premikajo in jih je potrebno prehitevati, se ustavljat v cilj pridejo s časom uro in več. In to kljub večkratnim opozorilo organizatorja naj se spredaj postavijo "hitri" tekači.
-sprehajalci na portoroški plaži (predvsem italjanski) kot da je cela plaža njihova, da bi se za korak umaknili, ni šans. Bentijo kaj zavraga se to dogaja in padajo res neprimerne opaske... Mama z vozičkom se na ozkem prehodu postavi na progo in opazuje kdo se bo prvi zaletel v otroški voziček....
-pohodniki so razred zase, po 5 se jih postvi vzporedno čez celo progo in na veliko debatirajo, ko greš mimo po travi tik ob vodi pa dobiš " Pazi malo saj boš še v morje padu!"
Palice vrtijo tako da če se jih ne ogneš v velikem loku te lahko spotaknejo ali pa te zapičijo s špico. Mislim da bi morala biti trasa tekačev in pohodnikov ločena.
-kolesarji s polno hitrostjo po klancu navzdol direktno v gručo tekačev, motorist v tunelu brez luči, kot da je na nujni vožnji.
-da o gužvi in prerivanju na avtobusu in v cilju ne govorim.... Čestitam fantu ki v cilju kljub stoječi koloni v koridorju prehitel še vsaj deset tekačev, res izvrsten dosežek na netekmovalnem teku!

Ne vem kaj se je zgodilo z našo legendo Heleno Ž., ki je bila v cilju s okrvavljeno glavo?

Upam, da je OK!

Kultura je na psu, se opravičujem psom, da jih žalim.

Drugače pa preživeli lep sončen dan, bilo je idilično!

LP Tomaž
Lepo vreme, veliko tekačev, gneča na štartu in cilju,...saj veliko ni za dopisat. Mojmir se trudi pripravit prijetno prireditev, žal pa tudi jaz ugotavljam, da je prireditev prerasla organizatorje. Kaj, kako, zakaj ne bom pametoval, ker je to naloga ni odgovornost organizatorja, želim pa si, da bi bila prireditev spet tako prijetna, kot recimo leta 2007, ko je bilo manj tekačev, vse je šlo bolj tekoče, bilo je možno izbirati med različnimi razdaljami, ni bilo toliko gneče (saj ni problem gneča, ampak zamude štarta, čakanje na cijlu...).
Sicer pa je bilo lepo, k temu pa je v veliki meri pripomoglo rpedvsem fantastično vreme :)

Berem, da nekateri niste mogli fotkat (spet zaradi gneče). Meni je uspelo kar precej fotk tekačev naredit (več kot 230 fotk 8) ).
Ogledate si jih lahko na spletni strani:
http://www.dic.si/galerija/thumbnails.php?album=140

so pa tudi prosto dostopne, tako da si jih lahko shranite...in to brezplačno :D
Vabljeni k ogledu!

Upam, da se naslednje leto spet vidmo, predvsem pa upam, da bo spet organizator zrastel nad samo prireditev :)
Mene pa ni bilo tam.

spela* napisal/-a:Glede na to, da je tunel menda dolg 550 m, bi potem to res bilo 9,3 km, ampak vseeno dvomim, ker bi to pri meni pomenilo tempo okrog 5'05. :shock:

Špela nič ne dvomi, še malo pa bo destka pod 50 min.
raziskovalec napisal/-a:Mene pa ni bilo tam.

spela* napisal/-a:Glede na to, da je tunel menda dolg 550 m, bi potem to res bilo 9,3 km, ampak vseeno dvomim, ker bi to pri meni pomenilo tempo okrog 5'05. :shock:

Špela nič ne dvomi, še malo pa bo destka pod 50 min.

Enkrat bo tudi to. :D
Kdaj, pa nihče ne ve.
Gregi napisal/-a:Halo...

Saj Garmin meri tudi tunele...?! (poveže zadnjo točko sprejema in prvo točko ponovnega sprejema) Moj je zmeril 8,75 s tunelom vred... (Kontrola Nike+ na korake - 8,77km)

Kot je napisal Gregi, razdalja 8,75 s tunelom vred. Moja napaka. :oops:
LP
tomaz77 v prvih vrstah je bilo nekaj počasnejših tekačev, ker so pač prišli šele na zadnji avtobus in se niso mogli prerinat do zadnjih vrst. Je pa ista fora, tako kot tisti ki ga ti opisuješ kako je "prešprintal" v cilj... Gledam jst tist avion in se mi 10 Boldonov zabije v hrbet. Na jako tekmovalnem teku. Itak sem jih polovica potem čez 10 minut srečal v klančku. Važen da je bil reakcijski čas pod 1 sekundo.
svetovalec hvala za slikce, se najdu iz prve :)
Ja, evo še moj komentar z mojega prvega nastopa na tem teku...S samim rezultatom zelo zadovoljen :D. Sicer mi glede razdalje stvari še niso najbolj jasne :shock: , Garmin mi je sicer izmeril 8.8 km in mu tokrat kar verjamem :shock: (očitno zna zelo dobro vkalkulirati rzdaljo v tunelu, ko ni imel signala...), no kokrkoli že, če upoštevam to razdaljo in pa končni čas je bil povprečni tempo cca 3.50 min/km, zadnjih 800 m sem pretekel v 2.55, ker me je en "veslač" iz Pirana gnal do konca, tako, da sem v max. šprintu nekaj korakov pred njim pritekel v cilj in z časom 34.29 minut zasedel 22. mesto...
No, kokrkoli že, vreme je bilo super, pri organizaciji prireditve se pa kar strinjam s prehodniki, da je malo prerastla organizatorje in bi bilo potrebno v prihodnosti vsaj tri zadeve sprememeniti, in sicer predvsem tekače ločiti od pohodnikov (jaz sem se nekajkrat v progi skoraj zaletel v mimoidoče), razširiti ciljni prostor, da ne bi tekači čakali v koloni (verjetno bi bilo potrebno uvesti čipe), bobiči so bili sicer res dobri oziroma zelo okusni, vendar bi raje imel po teku jedel "odlično primorsko pašto"...no, pa da ne bom samo kritiziral, je imela prireditev tudi pozitivne oziroma zanimive zadeve in sicer: atraktivni štart oziroma prelet aviona čez štartni prostor, bogata vsebina vrečke glede na višino štartnine presenetili so me predvsem kupončki od Hervisa), ki jih že dolgo časa nisem videl...atraktivna proga ob obali ter dva (2) litra vina v cilju (no vsaj jaz sem jih dobil) :D :clap:

Lp! :wink:
pa še moje videnje na celotno prireditev.
Glede na to, da sem bil šele 3-tič na organizirani prireditvi mi je bilo vse skupaj super, razen tiste gneče ob čakanju na avtobus, ko sem se počutil, kot da sem v srednji šoli :):)...
Ostalo mi je blo pa super. moj rezultat 38:35 (81 mesto) pa je tudi super, glede na to,da sploh nisem pričakoval tega.
Na začetku sem bil še nekaj časa z Obivankenobi-jem ampak je dal on v šesto brzino, jaz pa ostal v peti :):)...
Glede pohodnikov pa: tudi jaz sem se parkrat skoraj zaletel, pa kričal naj se umaknejo..nekateri celo pogledali pa nič naredili...kultura na dnu....

nič, drugo leto se vidimo...
Prvič in zadnjič. Gneča na štartu da o cilju ne govorim. Čakajoča prešvicana doga vrsta tekačic dolgih sihtov ker ni bilo daril (vina olja in bona za malico) :twisted: :twisted: :evil: . Organizacijo lahko opišem z eno besedo KATASTROFA! :FO: Edino kar mi je bilo všeč je vreme in lepa proga.
Skoraj vedno velja rek: Po bitki je lahko biti general.

Ne morem pa si pomagati, da ne bi tudi sam podal komentarja na nedeljski tek.

Okolje je vsekakor nekaj posebnega, morski zrak tudi, zato je bilo zelo prijetno preživeti konec tedna na Obali, tudi splošna ocena teka ni slaba, ima pa vsekakor še veliko potenciala.

1. Vabilo in navodila za prireditev so bila napisana tako nejasno, kot bi jih pisal osnovnošolec. Mi je prav žal, ampak iz vsega napisanega je bilo treba skoraj dešifrirati, kje je štart teka in kje cilj, od kod bodo vozili avtobusi in kam z opremo. Res je bilo vse približno omenjeno, ampak točno pa ni bilo definirano (kot da organizator ne bi točno vedel, kako bo tek potekal).

2. Da je štart zamujal, me prav za prav niti ni motilo, bolj me je zmotila organizacija na cilju, oziroma bolje rečeno, ne-organizacija. Da pritečeš v cilj in se na mestu ustaviš ter čakaš v gneči, za tekača (vsaj zame) ni ravno pametno. Rešitev je zagotovo v čipih.

Sicer ne morem reči, da sem videl že vse teke, ampak ko sem izvedel, da je to že šesti tek po vrsti, me je negativno presenetilo, da organizator ni upošteval osnovnih tekaških zahtev.

Kako to, da se nihče ne nauči na napakah drugih? In tudi na svojih (glede na to, da je to že šesti tek)? Ali med organizatorji ni nobenega tekača, ki bi vse to že enkrat videl in nato pobral najboljše od vsakega teka?

Pa še to: to, da se nekateri pritožujete, da je bila gneča na avtobusu, je precej neumno - v vabilu je bilo napisano, da bo gneča in da pridite prej na štart, prav tako je imel vsak možnost številko naročiti po pošti. Če je tisti evro odveč, potem se nikakor ne pritožujte. Sam sem prišel v nedeljo pravočasno v Marino Portorož, parkiral, se vsedel na napol prazen avtobus in odpeljal na štart. Brez gneče in nejevolje.
no če bi prišel pravočasno (s številko po pošti) v strunjan bi vseeno čakal vsaj 45 minut na avtobusni prevoz. Ker TAM je bila gužva. Bil tam ob pol desetih, prišel na zadnji avtobus (nekak nimam želje odrivat folka). Ampak štart je počakal tako da... np :) sem imel pa zato priložnost slišat pojočega psa.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA