prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ninchi
Čau!
Mene zanima kje je servis za ure Garmin? Uro sem kupila v Hervisu in jo imam sicer še pod garancijo in nevem kateri je njihov pooblaščeni servis. Na garanciji nisem zasledila kje bi bilo kaj napisano. Btw: če mogoče kdo slučajno ve: zakaj se ura kar sama ugaša (baterija še ni stara eno leto, čez zimo pa ura ni bila skoraj nič uporabljena), nastavitve uporabnika sicer ostanejo ista, resetira pa se čas?
lp
Ninchi
Uporabniški avatar
 ninchi
o pismo..a v Lj pa ni nč:((...
Uporabniški avatar
 klatez
Ja pa res, pismo... :roll:

Sicer pa bi ti lahko mogoče več svetovali, če bi napisala katerega garmina sploh imaš.
Uporabniški avatar
 ninchi
Joj sj res...sem mislila, da sem napisala. Gre za Garmina 50 z HR in FP. Čez poletje ga je kar uporabljala, čez zimo pa ubistvu nič in takrat se je kar sam ugasnil. Potem sem ga na novo prižgala, nastavila prof. uporabnika in vse nastavitve. In potem se po vadbi naslednji dan kar sam ugasne in je potrebno zopet naštimat čas, profil upor. ostane enak. Nevem kaj bi bilo to narobe..ura je zelo malo rabljena in še ni stara eno leto...:(
Uporabniški avatar
 klatez
Mislim, da bo kar baterija. Kljub temu, da je (tekaško) ne uporabljaš, ura seveda dela in porablja baterijo.
Poglej tule pod tehnične lastnosti: http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 25&cat_id=
Med drugim piše, da je pričakovana avtonomija baterije 12 mesecev.

Torej investiraj kakšen evro in jo zamenjaj!
Sama baterija mora imeti oznako CR2032 in mislim, da pri "VelikemPoku" stane kakšen evro in pol...

PS: Tudi v pasu za HR je enaka baterija in pričakuj, da bo tudi tam počasi fuč...
Uporabniški avatar
 IČA
Po moje bo tudi baterija, meni je držala manj kot pol leta v uri in v footpodu, menjal sem okoli novega leta, na pasu pa sem jo zamenjal ta vikend. Ura pa je bila kupljena julija. Tako da vsaj pri meni baterije niso zdržale kaj prida dolgo.

Aja, pa za slabo baterijo bi se ti na displaju moral pokazati znak...

Lahko pa je samo slab kontak, sem imel s tem podobno težavo, da se mi je resetirala, ko sem dal baterijo zamenjati urarju, pa sem se moral na koncu kar sam potruditi in vse vzeti narazan, da je delalo OK.
Uporabniški avatar
 ninchi
Hm...bom preverila vse to..v primeru da je potrebno zamenjati baterijo, kam je najboljše da jo nesem zamenjat..ne bi nosila kakem navadnem urarju, ker so mi Polarja enkrat že zašuštrali...:( tudi na servisu to nardijo, al je kakšen urar, ki je prav specializiran za take ure?
lp
nina
 luzr
Kje so ti pokvarili Polarja in kaj so mu naredili hudega?

Baterije ni težko zamenjati, bolj je treba paziti na tesnilo...

Urar, ki mu lahko povsem zaupaš je Tomaž, v urarstvu Anni v Leclercu.
Po vsem sodeč si ljubljančanka in mi ni treba bol podrobno opisovati.
Uporabniški avatar
 ninchi
Ojla!
Nesla sem v Urco na Miklošičevi in zgleda gospa, ki je bila tako presneto pametna glede teh ur, je tako naredila, da je zgleda prišla vlaga v uro in zdaj mi kar ugaša (prejšnji Polar), tako da ga moram nesti najbolje kar v Polar na pregled.
Glede Garmina bom pa res nesla v Leclerca če praviš, da mu lahko zaupam:)Hvala!
lp,
Ninch
Uporabniški avatar
 Pina
Hihi
No supr....zvedla sm čisto vse kar sm nucala. :)
Pr meni je bla ista fora :)Julija sem jo kupila in je dan pred maratonom začela kazati LoBatt, upala sem da bo zdržala maraton ampak če bi ji res zaupala bi verjetno končala v enem od rešilnih vozil, ki so stalno tulili. Kazal mi je namreč 180 utripa jaz pa sem sigurna, da je bilo okoli 150.
No pisala sem na Garmina in so rekli, da naj uro prinesem in jo bodo takoj zamenjali ;). Super in fajn ampak je še vedno nisem, ker nimam svojega prevoznega sredstva (še dobro da je nisem).
Danes jo privlečem po 3 mescih na svetlo, za hec malo poklikam po gumbih...in vidite čudeža :) ura se sama od sebe zbudi :laola
LoBatt ne piše več. KJE HUDIČA JE FORA. :) So tudi njej tile 3 mesci počitka dobro deli? hehe....
..sedaj sem prepričana, da moram zamenjati baterijo v pasu, ker ga niti ne najde.

Zanima me pa zdej. Ali se mogoče ura, tudi če nima slabih baterij sama ugasne, če jo nekaj mesecev ne šlatamo?
Zakaj ne piše več LoBatt??

Uglavnem milijon vprašanj še :)

Hvala za nasvet glede Leclerca....sem glih gruntala če je tam kakšen urar, pa mi ni Najdi.si nič ven vrgu.

FSM
 aliboy
Seveda ninchi, baterija je fuč. Sam zamenjam dve na leto. Jaz jih menjam sam, samo vsak urar bi ti jih brez problema zamenjal.

LP, Aleš
 Rok531
blah napisal/-a:Kaj pa v Mariboru, kam nest uro? Namreč tudi meni se je napisalo na FR50 LoBATT...

baterijo lahko zamenjaš sam, če saj približno veš kaj delaš ali pa jo neseš h kateremu koli urarju in ti jo zamenja
Uporabniški avatar
 klatez
Menjava baterije na FR 50:
- v BigBangu kupiš baterijo za 1,39 €;
- ko prideš domov, odšraufaš štiri vijake na uri;
- gledaš začudeno - problem: kako odstraniti vse, kar je še pred baterijo, da ne bi kaj uničil;
- na srečo imaš prižgan računalnik in vtipkaš v google-ja: how to replace batery on garmin forerunner 50;
- najdeš tole stran: http://gnjmch.com/public/tips/GarminF50.Battery.html
- zamenjaš baterijo po navodilih, sestaviš uro in...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA