teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 Čebelko
Wega napisal/-a:
senttrox napisal/-a:Ja luzr, se strinjam in na netu sem našel še to...

...

"... V telesu so ti prosti radikali zelo koristni zaradi sposobnosti, da napadajo in izločajo bakterije, viruse in ostale odpadne proizvode...."

A niso bili doslej prosti radikali vir vsega zla na tem svetu, tisti nebodijihtreba, ki celico poškodujejo, posledice pa so lahko različna obolenja.
Na netu pa sem našel še to: Njihova količina se poveča pod vplivom različnih škodljivih dejavnikov: toplote, ionizirajočega sevanja, onesnaženega zraka, stresa, alkohola, kajenja in tudi staranja.

Prosti radikali so podobno kot olje v peči za centralno kurjavo. Dokler so v peči so super, ko bi kurilno olje steklo ven, bi bil požar.

Osnova ,metabolizma je "vroča" oksidacija, torej reaktiven kisik, ki oksidira hrano... toda žal nekaj ga vedno uide. Ko imamo močne psihofizične napore, strese, slaba hrana, strupi, kajenje, pijača itd se količino le teh izredno poveča. To je kot bi olje puščalo in v gorečem stanju.
Rezultat je znan.
Ker se sproščajo tudi velike količine kislih odpadkov, ki imajo tudi manjko elektronov jih pobirajo kje jih dovijo, seveda v celicah in ker celico sežgejo, ta odmira in je spet kisel odpadek... Dokler telo lahko producira antioksidante in jih imamo dovolj še nekako gre. Kisline pa razžirajo mikrominerale, torej Mg, Ca, Na (elektrolit) in K.. kar lahko privede do tudi aritmije. Sosed hud kolesarski maratonc cca 60 let je pil toliko kot kanarček.. Sredi vožnje padel v nezavest in komaj so ga rešili.

Kaj naredi ioniziorana voda, sploh iz palčk, ki ima pravo razmerje mineralov, da ustrezno pade oksidacijsko redukcijski potencial, tja -100 do -180, lahko bi dali še malo večjo koncentracijo magnezija, toda potrebno je paziti na pH vode, ki naj ne bo večji od 9. Ne zamenjujmo ionizacije v ionizatorju s permanentno ionizacijo v palčkah, ki je seveda pravzaprav boljša...
Napaka vsem "pivcev" ionizirane vode je v tem, da si natočijo vodo in srebajo pol ure. To je napaka, ostane samo OH- ki je antioksidant, ta razliko OH ki je močan oksidant...

TODA!!!
Ključ je v ATOMARNEM REAKTIVNEM VODIKU, ki nastane pri elektrolizi na negativni elektrodi http://h2oservis.si/images/stories/voda ... izator.png
Isto naredi magnezij in izhaja VODIK... Zato flašo napolnite do vrha, da se res ves vodik raztaplja v vodi in ko odprete takoj GLUK GLUK GLUK...

Naše telo mora razgrajevati vodo, da vodik spaja s kisikom zato zakaj ne bi dovajali atomarnega vodika v raztopljeni fazi? Vodik je takoj na voljo (telesu prišparamo ENERGIJO) celicam. Ker je ioniziran voda še z manjšimi makromolekulami še hitreje "pronica" v celice... V praksi moramo imeti veliko več REAKTIVNEGA VODIKA KOT REAKTIVNEGA KISIKA...
Kaj se dogodi?

Vodik je tako priden fantič, da zelo rad odda elektron na orbiti in ga šenka kisiku, ki mu manjka in takorekoč reducira... Dokler imamo velik čeber vodika v katerem plava ena oblika radikalnega kisika je vse OK....

Za starejše, športnike itd se priporoča uporabo dveh, treh palčk hkrati...
ZAKAJ?
Tri palčke dosežejo visok nivo koncentracije raztopljenega vodika...
VODIK JE ENERGETSKA BOMBA - NARAVNI DOPING...

Zakaj? Prvič zaščiti telo, drugič pa telesu prišpara obdelavo vode, za katero potrebuje energijo...
Zakaj smo po jedi utrujeni?
Ker porabimo veliko energije, MOŽGANI DOBIJO PREMALO NE ELEKTRONOV...

Zanimivo je, da se pri dveh palčkah poveča koncentracija vodika samo za 50% (mg/l) pri tretji pa skoraj na trikratno vrednost.
Pri TDS 86 (meritev na Kitajskem) je bil ORP minus 168 mV.
Tukaj je bila meritev izvedena pri TDS vode 186 in ORP je narastel na -186.
Bomo videli kako bo v prihodnjih dneh z večjo koncentracijo...
Praktično se lahko pripravi posebno koncentracijo za športnike, kar omogoča še večjo hidracijo.
Lahko pripravimo tudi tekaško varianto... Bom povprašal ljudi v laboratoriju...
Lahko se naredi pakiranje za tekače, na karton butnem tekača. Lahko se uredi tudi za manjše količine....
Če so ljudje zainteresirani, bom pač to poskušal urediti

Če se celice kisajo, na baterijah beri celicah pade potencial, po domače naboj, ki ga predstavljajo elektroni... Več prostih elektronov, večja napetost na celicah, večja moč, več energije in zmaguješ heee...
O vodiku
http://mojavoda.si/index.php?option=com ... &Itemid=97
Če koga zanima lahko dobi dodatne informacije... tudi odgovore na vprašanja pripravljam v širši obliki.

www.mojavoda.si
www.filipides.com

Lep večer želim
Uporabniški avatar
 Wega
Spet nič jasno, povečana koncentracija vodikovih ionov pomeni vejo kislost ali ne?
 Čebelko
Wega napisal/-a:Spet nič jasno, povečana koncentracija vodikovih ionov pomeni vejo kislost ali ne?

Ja v ionizatorji na pozitivni elektrodi, toda ion, ne atomaren vodik...
V kisli vodi je drug velik hudič, to je atomaren kisik, ki pa ga je v bazični manj, kot v pitni vodi....

V telesu pa govorimo o H, ki reagira v telesu
http://mojavoda.si/index.php?option=com ... &Itemid=97
Tvori se voda.

Ja tudi zaradi procesov organska limona deluje bazično...
http://mojavoda.si/index.php?option=com ... &Itemid=91
Od Hayashija
http://www.hydrogenwaterstick.com/
No njihova cena je hudo viska in iz plastike kar ni OK Ima pa lepo razložene zadeve.

Vodik v telesu deluje recimo podobno kot gorivna celica. Spajanje kisika in vodika tvori električni naboj in vodo

Andrej
 Igi69
No lepo, da je z nami dne 10.3.2010 delil znanje o ionizirani vodi Čebelko, ki se je registriral 10.3.2010. Morda pa je Čebelko ena in ista oseba, kot senttrox, morda pa je njegov kolega pri prodaji mamota jumbota, ampak važno, da se dogaja... :wink:
 Čebelko
Igi69 napisal/-a:No lepo, da je z nami dne 10.3.2010 delil znanje o ionizirani vodi Čebelko, ki se je registriral 10.3.2010. Morda pa je Čebelko ena in ista oseba, kot senttrox, morda pa je njegov kolega pri prodaji mamota jumbota, ampak važno, da se dogaja... :wink:

Igi69

Sigurno nisem ista oseba, sem pa edini, ki ima direktne proizvajalcem, ter njihovim institutom, ter vem za raziskave itd.
Čebelko pa sem, ker delam že brezplačno za moje prijatelje čebelarje in jim omogočam medsebojno delovanje, hkrati deluje ionizirana voda pozitivno na čebele.

Drugače Igi hvala post in Lep dan želim

Andrej - Čebelko
http://www.slovenski-cebelarji.com/forum/ (no tukaj zakaj Čebelko)
 Čebelko
Mimogrede
V soboto smo izvajali ponovne teste

Date of tests: 13th March 2010

Test No. 1 2 3 4 5 6
Time in minutes 0 15 30 45 60 120
ORP in mV +87 -168 -179 -186 -189.5 -189
pH 6.85 8.5 8.8 8.95 8.92 8.9
TDS 112 109 110 113 109 111
Temperature in °C 18 18.2 18.5 18.1 18.6 18.4

Trajnost: Durability: 360 liters (Between the TDS 150 to 345)
Podpisan pa je mr. Mark Wu, the Cheif of the Research & Development Department

Ionizirana voda pa je na Japonskem registrirana kot uporaba v uradni medicini že od 15 januarja 1965 (mislim, da je podatek točen). Seveda so bili takrat ionizatorji zelo glomazni. Velike raziskave so delali, delajo ruskoti, toda njihova težava je, da ne znano zelo dobro spiliti izdelek, polega tega imajo mnenje, da lahko v EU prodajajo po zelo visokih cenah. Iskalo se je še dodatne izdelke, niti prijatelj Ruski zdravnik ni uspel nič. Ponudijo Ti ceno, ki je 5% nižja kot njihova drobno prodajna... drugače imajo fantastične izdelke, tudi s tehnologijami, ki so povezane z znanjem Nikole Tesle itd. V ozadju so izredni strokovnjaki na področjih vode, frekvenčnih tehnologij, uporabe super magnetov... Niti USA jih je ne premakne. To so tehnologije, ki so naravnost revolucionarne. Sem v kontaktu z direktorjem institura, toda ne gre in ne gre...
Različne tehnologije se dopolnjujejo. NOBENA tehnologija pa ne pomaga nič, če se sam nič ne potrudiš, tudi z rekreacijo, tudi pozitivno rekreacijo misli.
Ne moremo pa primerjati kemije, fizike, magnetnih tehnologij, frekvenčnih tehnologij, sistemov, ki jih vrednoti dr. Popp, ki spadajo v področje kvantne fizike, kaj šele tehnologij bioresonance itd. Znanost bo v prihodnjih letih, desetletjih povedala še marsikaj, toda prvi zakon je ŽIVI ČIMBOLJ Z NARAVO to je največji čudež... ter zdravilo.
O ionizirani vodi je ogromno, tudi o vplivu pitja čiste vode, tako da si lahko vsak prebere pro et contra. Dejstva, da smo sestavljeni večinoma iz vode pa verjetno nihče ne oporeka in ko se prepotimo potrebujemo vodo ter mikrominerali in marsikdo tukaj ve o tem več kot dohtarji... hee Vsak pa sebe najbolj pozna, zato je nujno prisluhniti samemu sebi.

Lep dan želim
 Čebelko
Po novih pristopih smo dosegli oksidacijsko redukcijski potencial -504 mV.
Danes so inženirji končali s testiranji. Rezultati so me presenetili, pH je bil skoraj 9,4 heee.... Mislim, da bo zadeve posebej primerna za športnike.
 senttrox
Andrej, vprašanje!

Kakšna bi bila teorija glede moje ugotovitve:
"...Mi je pa še nekaj zanimivo, glede na teorijo, naj bi jo zaradi drugačne molekulske strukture vode, celice lažje in bolje absorbirale in če sem se do neke mere "nasičil" kje sem jo potem odvedel, če se nisem dosti znojil in če tudi po treningu ni bilo dosti urina. To mi še sedaj ni jasno?..."
 Čebelko
senttrox napisal/-a:Andrej, vprašanje!

"...Mi je pa še nekaj zanimivo, glede na teorijo, naj bi jo zaradi drugačne molekulske strukture vode, celice lažje in bolje absorbirale in če sem se do neke mere "nasičil" kje sem jo potem odvedel, če se nisem dosti znojil in če tudi po treningu ni bilo dosti urina. To mi še sedaj ni jasno?..."

Veliko možnosti verjetno ni. Kot športnik se voda verjetno ne nabira, ker bi se redil.
Torej je mogoče rešitev v večji prepustnosti por. Če koža "lepše" diha, gre več "vlažnega zraka" skozi kože brez kondenzacije na koži. Hee bo nujno vprašati kakega strokovnjaka. Pri metabolizmu se vedno ustvarja voda, razen tisto malega brezmasne količine elektronov.
Sigurno se na zamaščeni koži, polni toksinov ustvarja več toksinov. Ko se Ti z vodo sperejo, se vežejo z bazičnimi minerali in se odplaknejo, je celotno telo predihano. Če nekaj časa ne piješ vode in ne paziš na prehrano, se po ponovnem pitju močno bazične vode celo voha smrad iz kože in v blatu. Seveda je odvisno od vsakega posameznika.
Jaz sem pred leti a alfa stanju imel tako čiščenje (leta 2003), da se nisem potil, ampak se je direktno nabirala "kot maščoba", roke pa so pekle. Potem sem se dobil še s posebno osebo in roke so tako pekle, da sem se moral na cesti ustaviti.
Telo včasih zelo čudno reagira, včasih dobiš take moči, da lahko samo sanjaš, včasih si lahko total hin. Včasih ni odgovorov.
Pred leti sem bil nekoč hudo naspidiran. Šel sem tekat več kilometrov po gozdu, skleci, počepi, bil sem kot na fedrih.
Ko sem prišel domov naredil najprej 100 dvigov trupa (ramena - pete), drugo rundo 1000, tretje še 1700. Preprosto daleč nad vsemi mojimi zmožnostmi, sploh se nisem velik spotil. Frend maratonski plavalec je rekel, uničil si si mišice. Niti muskla fibra nisem imel, samo žulj na trtici zaradi šiva na trenirki. To mi po 6 letih še vedno ni jasno kako sem zmogel...

Malo opazuj kako izdihuješ, kako se drugače telo obnaša.
Mislim, da bi bilo potrebno za Tvoje vprašanje poiskati kakega dobrega stručkota. Bom malo poiskal po gradivu, če dobim. Vsekakor ta voda drugače reagira kot voda iz ionizatorja. Klapi v institutu je uspelo pripraviti mešanico, ki je dajala ORP med -450 do -504mV. V taki vodi bi bila dehidracija kar huda heee....
Reakcija je odvisna od posameznika. Če kdo začne piti pH 10, bo dobil drisko po domače:)

Lep dan želim
Andrej
 Čebelko
senttrox napisal/-a:Andrej, vprašanje!

Naredi preizkus....
- dlani približuj eno drugi, toda ne združi. Toliko časa vadi, da začutiš kot magnet, ki se približuje, oddaljuje in igraj se večkrat. Čutil boš auro, ter magnetno polje telesa.

Ker si moški, levo roko dvigni k nebu, z desno roko (z dlanmi, toda ne dotakni se kože) kroži nad plexus solaris, potem odmikuj, primikuj. V trebuhu boš začutil blag dotik, lahko si sprožiš tudi vetrove. Potem si kroži z desno roko na desnim kolenom, gležnjem v desno, na levim kolenom, gležnjem v levo.
Lahko tudi nad mišicami. Občutil boš pretok energij, s tem si povečuješ moč.
Moja frenda Indijanka je nekoč tako "masirala" športnike in po njenih trditvah povečevala aktivnost mišic (rezultatov) 5-15%. To je bioenergetski doping...
Poskusi miselno usmerjati delovanje posameznih mišic in boš videl razliko.
Poskusi recimo telo umiriti, brez zavestne mišične kontrole, ampak s pomočjo močjo misli. Pomagaj si z roko, da jo položiš nad glavo, samo ne dotakni se temen. Opazil boš, da se boš začel gibati v bokih. Tudi roke se začnejo gibati. Sam se dosegel, da sem celo z utežjo 3 kilograme premikal roke, roka sama potovala, kot bi jo nekdo vodil. Samo sem se ulenil in nisem več testiral heee.
To je za športnike zelo dobro, da se tako relaksirajo.
Če se zvezbaš in si zabiješ v bučo misel recimo, da telo izvaja samo-relaksacijske gibe. Meni to ful deluje na cigansko muziko.
Svetujem, da nimaš opazovalcev, ker te peljejo v norišnico. Pazit ije potrebno, da ni zraven omar, trdih predmetov, ker te sila lahko rukne kot sto hudičev. Mišice se v sekundi sprostijo. Če piješ še dovolj vode začne telo delovati popolnoma drugače.

To ni nič novega. Karatejist prelomi zidake z mislijo, ne samo s fizisom.

Andrej
 senttrox
Andrej!

Ali so na inštitutu dosegli tako visok ORP z temi palčkami in če, s kolikimi in kakšen je bil volumen vode?

Zanimivo je kako se H sprošča iz vode, ko sem dal palčko v kolesarski bidon in ji po 30 min odprl ustnik, se je v bidonu ustvaril med tem nadtlak.
Če bi šlo za večjo količino vode, mislim na 1000L, bi verjetno vodik bil kar problem!
 Čebelko
senttrox napisal/-a:Andrej!

Ali so na inštitutu dosegli tako visok ORP z temi palčkami in če, s kolikimi in kakšen je bil volumen vode?

Zanimivo je kako se H sprošča iz vode, ko sem dal palčko v kolesarski bidon in ji po 30 min odprl ustnik, se je v bidonu ustvaril med tem nadtlak.
Če bi šlo za večjo količino vode, mislim na 1000L, bi verjetno vodik bil kar problem!

Seveda, že v steklenici se to vidi.
Pri palčkah pa pazi, da ne boš kdaj kupil gnilega jajca, ker so po EU palčke, ki so kopije, izdelane v garažnih podjetjih.

Mi uvajamo s Kitajci sistem sledenja, verifikacija, šef komerciale bo dostopen za kupce in preprodajalce, da bo preveril istovetnost proizvoda. Seveda je ključ verifikacije secret heee:)
Že pripravljam portal na osnovi pogodbe z njimi. Na mojem portalu, ki bo v English bodo njihovi kontakti, telefoni, maili in kdor bo zasumil, da je kupil plagiat jih bo lahko kontaktiral in se bo preverilo. Kupec ima PRAVICO, DA preveri kje je bil izdelek narejen, vsak trgovec pa ima dolžnost, da preverja, da res prodaja origanale. In to bodo Kitajci preverjali.

Pač smo se odločili, da tržišču zagotovimo istovetnost, verodostojnost izdelka.
To bi moralo biti uvedeno za vse izdelke na domačem in s tujega tržišča.

Glede tvojega vprašanja pa bo to v novem proizvodu, proizvodih, seveda je receptura posebej izbrana, obdelano s posebnim postopkom in to seveda ni za javnost, upam, da nisi mislil resno s vprašanjem, a ne?

To so posebni tehnološki postopki obdelave mineralov, ki jih garažne firme ne obvladajo, niti nimajo primerne tehnologije. Finte so v malenkostih, zato pa ima EHM lasten razvojni institut z dobrimi inženirji...

Nova receptura bo uvedena v novih izdelkih, ki so boljši celo od Japonskih.
Mogoče bom celo objavil predstavitev podjetja, imam celo video. Evropejci imamo pravico videti kaj je za ena firma v ozadju. Če bi to bila zakonska zahteva, bi 90% robe zginlo s polic. Mi pravijo take, kako se dela za EU, da človeka stisne...

Andrej
Uporabniški avatar
 Andreja_T
saj vem, da če komu ne paše, izdelka enostavno ni treba kupiti - ampak kaj pa pravica kupca, da preveri, s kakšnimi postopki, kemikalijami, itd. je bil izdelek izdelan, obdelan in kaj vsebuje?

sicer je pa itak znano, da se tega veliko proizvajalcev ne drži. veselo se izgovarjajo (kako priročno) na zaščito patenta in recepture, ženske se pa ravno tako veselo mažejo z naftnimi derivati in strupenimi dišavami. mislijo, kako izgledajo vsak dan mlajše, v resnici so pa samo vsak dan bolj zastrupljene, hehe

čebelko, sodeluješ s kitajci? denar ne smrdi... :mrgreen: če gre za tehnično nezahtevne produkte pa toliko bolje.

medved pu, obožujem tvoj link :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA