klopotec napisal/-a:Ali pa je Košir tako skrahiral, da mu je treba pomagat?
Sem računal na to, da bo odgovoril kdo drug...pa vseeno. Košir ni skrahiral. Daleč od tega. Je pa (kako tipično Slovensko) bolj cenjen izven meja naše domovine, kot pa doma. Povsem prepričan sem, da so mu na stežaj odprta vrata tako v Avstriji, Italiji...konec koncev tudi na Hrvaškem. Nekaj o tem je zapisanega tudi v sobotnem ''Žurnalu''. Kratek povzetek...Jure je kot eden izmed zastopnikov agencije CM Sports (manađerstvo, prestopi, zastopništvo...) globoko prisoten recimo v HK Medveščak, klubu, kateri bo v naslednji sezoni razpolagal z 1.700.000 euri proračuna. Poleg tega se ''nekaj majhnega'' menda ukvarja tudi z trgovinsko dejavnostjo in turizmom.
Kar se dobrodelnosti tiče. Ne vem zakaj se morda komu zdi potrebno, da bi organizator že v naprej povedal kakšen oziroma kolikšen del pogače bo namenil nekemu društvu, zvezi, organizaciji...Tudi lani je bilo na ta račun nekaj paberkovanja, na koncu pa vsi srečni in veseli, ko se je na eni od fotografij pojavil Jure z čekom (naj prvi vrže kamen, kdor se spomni zneska) na katerem je bila vsota odmerjenih sredstev Rdečim noskom. Dejstva so sledeča...organizacija take prireditve ni ''pejnovrit''...tudi za Jureta ne. Seveda je njegov poslovni riziko, ali v to gre ali ne. V končni fazi, še vedno lahko celotno zadevo stornira. Kot drugo...koliko pa imamo pri nas takšnih prireditev? In ne nazadnje...v toliko opevani tujini se tudi zalomi. In to ne pri tekih, kateri imajo za seboj enoletno tradicijo, pač pa pri tekih, kateri so bili vrsto let stalnica. Zadnji tak primer je Munchen in njihov tradicionalni ''24-h lauf''. Letos je ''abgesagt''.
Uh sem se razpisal. No namesto zaključka...komur paše tekati po ''zelenih pljučih'' Ljubljane, bo tam in prepričan sem, da se po nekaj krogih ne bo prav nič več sekiral za vplačanih 12 ali 15 eurov, brezplačno reklamo, morebitno ubobožanost organizatorja, arbitražni sporazum, globalno segrevanje... Komur to ne paše...ga pač ne bo (bo pa zabeležen njegov izostanek

) Se opravičujem za rahli ''off topic''.
LP
Matjaž