- 25 Mar 2010, 22:49
Nisem vedel kam bi uvrstil tole debato, pa naj bo zato kar med "splošno."
Idejo sem dobil danes, ko sem na organiziranem cooperjevem testu 6 krogov odtekel popolnoma sam. Glede na to, da enakih razdalj na različnih progah ni moč primerjati med sabo, cooperjev test lahko. Malo sem pogledal stare file-je in pobrskal za mojimi preteklimi rezultati cooperjevega testa:
Leto 2008: 8:48min., tempo 3:40 min./km (moja starost 32)
Leto 2009: 8:38min., tempo 3:36 min./km (moja starost 33)
Leto 2010 (danes): 8:31min., tempo 3:33 min./km (moja starost 34)
Kljub temu, da smo vsako leto starejši, smo lahko vsako leto hitrejši. Je pa res, da je napredek zelo minimalen.
Ni mi pa jasno sledeče: Obivankenobi, ti imaš rekord 8:15 ali tam okoli (popravi me in napiši točno)+starejši si od mene, se pravi si teoretično bolje pripravljen od mene, vendar pa imam trenutno na daljših razdaljah boljše rezultate.
Morda bo Luka Ljubič lahko to bolj strokovno razložil.
Idejo sem dobil danes, ko sem na organiziranem cooperjevem testu 6 krogov odtekel popolnoma sam. Glede na to, da enakih razdalj na različnih progah ni moč primerjati med sabo, cooperjev test lahko. Malo sem pogledal stare file-je in pobrskal za mojimi preteklimi rezultati cooperjevega testa:
Leto 2008: 8:48min., tempo 3:40 min./km (moja starost 32)
Leto 2009: 8:38min., tempo 3:36 min./km (moja starost 33)
Leto 2010 (danes): 8:31min., tempo 3:33 min./km (moja starost 34)
Kljub temu, da smo vsako leto starejši, smo lahko vsako leto hitrejši. Je pa res, da je napredek zelo minimalen.
Ni mi pa jasno sledeče: Obivankenobi, ti imaš rekord 8:15 ali tam okoli (popravi me in napiši točno)+starejši si od mene, se pravi si teoretično bolje pripravljen od mene, vendar pa imam trenutno na daljših razdaljah boljše rezultate.
Morda bo Luka Ljubič lahko to bolj strokovno razložil.
Če nočeš zamuditi na cilj,
ne čakaj na tiste, ki gredo za teboj,
in ne hiti za tistimi, ki gredo pred teboj.
ne čakaj na tiste, ki gredo za teboj,
in ne hiti za tistimi, ki gredo pred teboj.