- 28 Mar 2010, 21:07
Začelo se je ko je bilo potrebno dobiti zdravniško potrdilo za lanski Gardski maraton. Na preventivnem pregledu mi prvič izmerijo visok krvni tlak, ja razburjenje, pa tako in potrdilo dobim. Nato čez nekaj mesecev sistematski pregled v službi ponovno visok krvni tlak. Očitno bo nekaj na tem, oglasim se pri osebi zdravnici in postavljen sem pred dejstvo, doživljajsko jemanje tablet. Prva doza 4 mg ne pomaga nič, tlak še vedno nad 150/96, zato mi po mesecu dni dvigne dozo na 8 mg tablete. Te mi končno pomagajo in po mesecu jemanja se tlak vrača v normalne okvire v rednosti 130/89. Tukaj pa se začnejo moje težave.
Če prej visokega tlaka sploh nisem občutil in zaznal(če izvzamem gledaje nogometne tekme Slovenija:Rusija
) se začnejo težave sedaj. Opažam namreč, da mi predvsem po dolgih tekih tlak pada, a očitno preveč. Danes po dolgem teku 106/79. Počutje obupno, celi dan sem se počutil kot "cota", vrtoglavica,brez energije, skratka slabo počutje, pa ne od utrujenosti zaradi teka.
Sicer sem že razmišljal, da bi vsaj pred dolgimi teki ne vzel tiste jutranje obveznosti, tabletke. Sem nekaj hotel eksperimentirat prejšnjo nedeljo pred Sežano, a sem zjutraj popolnoma avtomatsko tableto vzel , problemov po teku pa ni bilo, čeprav sem postavil svoj p.b. na polovički.
A ima kdo podobne izkušnje??
Če prej visokega tlaka sploh nisem občutil in zaznal(če izvzamem gledaje nogometne tekme Slovenija:Rusija

Sicer sem že razmišljal, da bi vsaj pred dolgimi teki ne vzel tiste jutranje obveznosti, tabletke. Sem nekaj hotel eksperimentirat prejšnjo nedeljo pred Sežano, a sem zjutraj popolnoma avtomatsko tableto vzel , problemov po teku pa ni bilo, čeprav sem postavil svoj p.b. na polovički.
A ima kdo podobne izkušnje??