Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
semjul napisal/-a::D

kar se tiče KEMIJE pa tole:

"Kemija (starofrancosko alkemie; arabsko al-kimia - umetnost pretvorbe) je znanstvena veda o osnovnih atomskih gradnikih narave in njihovemu povezovanju v oblike trdnih teles, tekočin in plinov, ki tvorijo večino snovnih oblik."

Mislim, da je ta izraz enakovreden, ko jem jabolko z domačega drevesa in multivitaminsko tabletko.

ne veš dosti

v laboratoriju še niso razvozlali kako deluje natančno biološki sistem, ko recimo sintetizirajo snovi, v lab nastajajo 1:1 L in D snovi, org. pa ponavadi sestavljajo le L in tu je keč, ker če ti zaužiješ D obliko lahko deluje popolnoma drugače na organizem ( ker deluje vse kot ključ ključavnica)
sta drugače 2 možnosti:
- ali se d počasi vtelesu pretvarja v L
- ali pa d škoduje telesu- (recimo neke tablete proti jutranji slabosti za nosečnice (ni jih več na trgu -L je delovalo proti dlabost, D- pa direktno vplivalo na plod in povzročilo genetske spremembe (defekte)
8) - pomebna je prav ta biološka aktivnost
In zakaj delate znanstveno fantastiko iz življenja? :roll:

A kot rekreativec res moraš razmišljat o desnosučni ali levosučni kemijski obliki, ki že vztrajnemu študentu dela težave pri razumevanju konstrukcije?

Saj že ime umetno pridobljeno pove svoje, telo tega ni navajeno.

Mal premislite in nato začnite komplicirat z mikronutrienti, ker kolko vem nas večina od nas ne seže dlje kot do "Uradno organiziranega teka". Katerega namen pa je kolko jaz vem druženje, zabava in naredi nekaj zase.
Hoj,

ravno nekaj dni nazaj sem gledala tale dokumentarec:
<http://www.youtube.com/watch?v=r4DOQ6Xhqss>

Največ je govora o zdravem prehranjevanju, a vmes velik del razglabljajo tudi o prehranskih dodatkih. Na YT je samo trailer, zato je treba celega potegnit dol z neta. Meni je bil zelo všečen in priporočam!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA