Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Škofjeloški treking 3.4.10 je uspel.

Lep treking imamo za seboj. Vreme je bilo carsko in pogledi famozni.
Polhograjski dolomiti skrivajo dinamit.
Večji del poti sem se šlepal z domačini in smo se potem skupaj izgubljali v neznanem, oziroma za njih v znanem. Lažje se najdeš, če veš, kje si :D
Družba je bila pa sploh in oh odlična.
Debitantje štajerske naveze so se gručoma izgubljali :D
Po trekingu sem izvedel, da bi si lahko dal naložit točke na Garmina. Sem mislil, da se to ne dela več :D
Karta pa je bila res predrobna in nepregledna, vsaj zame, glede na starostno kratkovidnost.
Trekerski pozdrav
No, kot večina že ve, mene sploh ni težko prepričati, pa sem se pustila še v to, no, saj ni bilo treba dosti. No, če izkušeni mački rečejo, da se ne bom izgubila, se pač ne bom, ji bo že treba verjeti kar na besedo. Obvezna oprema - kaj naj bi to bilo? Če pravijo, da jo je treba vzeti s seboj, sem pač zmetala še to skupaj, seveda ob pomoči izkušenejših (beri, sem imela kar njihovo). Kompas je zame samo beseda iz šestih črk. GPS je naprava, katero se navadno ali pozabi doma ali pa se pozabi pritisniti na kak gumb, se pravi koristi nobene. Je pa lušten za videti na roki. In dokaj opazen, če razpade, seveda bo to, da razpada, treba reklamirati.
Ah, ja, treking naj bi bil tole. Neuradna dvojka je hitro ratala trojka. Pohodniška piše tam v razpisu kar tako malo brez zveze, nonstop smo nekam tekli, pa je bilo vseeno, ali je šlo gori ali doli ali naokoli. Naokoli je šlo še najhitreje, ker smo na kontrolnih točkah nonstop srečevali iste osebe, pa iste osebe so nas ves čas prehitevale. Khm, moja logika je tu odpovedala. Pa še pri eni zadevi, na startu nas je večina s svojim dolgim in lahkotnim korakom prehitela, pa smo bili v cilju pred njimi. So mi takoj razložili, da je bistvo trekinga v "počasnosti", tisti, ki bezljajo, ornk zbezljajo in se potem iščejo, o tem sem danes slišala veliko. No, krasno, najin "Garmin" je deloval bp, medve sva mu pridno sledili, se nič pritoževali in tako je trojka složno in družno z roko v roki prišla v cilj. O venčku partizanskih, belem gledanju, trobentanju pa kdaj drugič. Pa o letečih kartončkih tudi.
Skratka - še ena fajn izkušnja je za mano. Hvala vsem, ki ste me uspeli do konca zmanipulirati.
Tudi za mano prvi treking. Za prvih 5KT sem se odločil, da bom ovca in to kar brutalno preplačal. cca. 44km in totalna zmeda :oops: , medtem ko je uradna trasa imela 33km, idealna morda celo manj...
No, iz Osovnika dol pa je zadeva že malo drugače zgledala, Širhakla sva zafunkcionirala in stvar se je srečno odvila do konca.
SportTracks mi je naračunal kar 2.453vm :shock: .

Res je bilo super vreme in še bolj super družba, ki je povdarjala lepote pomladno prebujajoče narave. Ja, Polhograjce bom sigurno še raziskoval! :laola
Do zadnjega dne sem kolebal,bi,ne bi....pa nekje v sebi sem ves čas vedel,da ne bom ostal doma.Zjutraj sem se prebudil že precej zgodaj in še nekajkrat poizkusil gor in dol po stopnicah in moja noga ni imela kakšnih pripomb :wink: , torej gremo. Škofja loka je tako blizu ,da je ni za spustiti in že sem bil na štartu.
Z Duletom sva se postavila lepo odzadaj in začela počasi in previdno.Tokrat sem vzel celo pohodne palice,ker so me skrbeli spusti.Po nekaj kilometrih pa sem videl,da ne bo problema in naprej je bilo samo uživanje.Napredovali smo lepo počasi,dovolj časa sem imel,da sem tokrat opazil tudi okolico in prelepe razglede :wink: .
Kontrolne točke so bežale mimo in na predzadnji kontroli so našo skupino dohiteli še Matej,Bogo,Marija......Lansko sezono sva z Matejem odtekla skupaj več trekingov,danes pa mu nisem bil konkurenčen in je že na začetku pobegnil,toda tudi tokrat ni mogel brez mene v cillj :twisted: :twisted: .Saj veste tisto o polžu in hitrosti.....
V cilju sem bil res zadovoljen,obara in polenta sta bili odlični in nato nazaj v Cerkno,kjer so že čakali obiski z Štajerske.....

Se vidimo na naslednji tekmi.....

LP Aleksander
Loni je vse tako dobro opisala, da nimam kaj dodati! :D No, najinemu "Garminu" na dveh nogah se lahko zahvalim :cast: in se "pritožim" nad "Garminom", ki bi ga skoraj zgubila zaradi štiftka, ki je ostal nekje v bregu. Bo treba res uvelavljat garancijo... :?

Luštno je bilo! :laola Družba pa itaq odlična! :D :laola
Tudi Tminski migavci smo neizmerno uživali, že pred startom, kasneje pa vedno bolj in bolj. Izkušenemu trekerju smo se dali podučiti
Slika
in nismo imeli nobenih težav. Moj Garmin je naračunal 35, 230 km z 2070 m vzponov.
Zagotovo brez ekipe "Mi trije smo najboljši par" trekingov ne bo!
Prav lepo povabljeni na vaš in naš avgustovski treking u Tmin. LP JOhn
ŠD Vaitapu je napovedal, da letos začetek ne bo težak in da imamo vsi pravico do zimskega spanja. Ta napoved mi je bila zelo všeč, vendar po izkušnajh sodeč organizatorjem STL ne verjamem več vsega na besedo. :wink: Zaradi zimskega spanja sem se na letošnji 1. treking podala precej zaskrbljena.
Žal se nisem uspela direktno kvalifikacirati za MtBlanc :? , sem pa po moji oceni prispela na cilj tam nekje na sredini med vsemi udeleženci in kar me najbolj veseli, brez bolečin v kolenih, tetivi :D . Noge so sicer postajale iz km v km težje in danes me bolijo mišice, ampak to bo čez nekaj dni minilo.
Tudi meni zemljevid ni bil najbolj všeč in pred večjim zgubljanjem me je poleg mojega živega garmina rešilo še poznavanje tega konca. Kontrolne točke so bile na markantnih mestih, zato jih ni bilo težko najti. Trasa je bila za začetek lige primerno kratka. Torej lahko potrdim, da zame začetek res ni bil tako težak in da so tokrat organizatorji držali besedo. :clap:
Čez nekaj dni, ko se malo odpočijem, začenem s pripravami za naslednji Jurjev treking. Sem včaraj slišala, da bo, se ve zakaj :wink: , orientacijsko zahteven.
Lp do naslednjič, E.
O kvaliteti izgubljanja na trekingih je bilo kar nekaj že napisanega. No mi smo se čoporativno (9 duš) in tako kvalitetno zgubili, da tega nismo opazili cele tri kilometre :shock: .
Prišli smo krepko iz karte
Matej je celo šimfal čez Garmina :shock: češ, kako lahko kaže da se odaljujemo od KT2.
Za naš izlet do Pasje ravni in nazaj smo porabili 47 minut in smo bili krepko zadnji na progi in vsaj zase lahko rečem, da mi je jermen dol padu :--( .
No, kasneje je nekako steklo in omeni bi še prečkanje potoka Ločnica, ker nismo našli mosta smo ga prečkali kar po kamnih.
Na Osolnik smo dohiteli Duleta, ki se mu je videlo, da ga zdeluje bolezen, :clap: da si prišel bo konca.
Iz Bodavelj še zadnji vzpon direkt do cilja, kje nas je čakala okusna obara in žganci.

Vse skupaj je naša četvorka (Matej, Aleš, Marija, Yogo) naredila 40.2 km dolžine in 2000m višine.

Road book je bil zelo dobro napisan, škoda da sem to spoznal šele doma :oops: .
Zemljevidu pa bi dal kritiko, čeprav ni bil nič kriv za našo napako: premajhen in markirane poti niso bile označena.

Vaitapu le tako naprej.
:D Škofjeloški treking je bil uspešnica. Veliko udeležencev na štartu. Ob množici tistih,
ki se vedno znova srečujemo na trekih, kar nekaj novih. In veliko zadovoljnih
obrazov v cilju. Proga od cerkve do cerkve do cerkve, praznikom primerno, je bila
zanimiva. Orientacijsko ravno ta prava in kar precej dirkaška.
ŠD Vaitapu je vse skupaj odlično izpeljal, hrana na koncu je sedla.
Pred štartom sem pogledal road map in pravi zemljevid. S tistim 1:50.000, ki smo
ga dobili, pa nisem vedel kaj početi in sem ga le tovoril s sabo, pogledal pa niti enkrat
med dirko.
Štart je bil v stilu že videno. Počutil sem se, kot, da sem na krosu do SV. Ožbolta. Ampak kaj, ko je bil to šele začetek. Skupina v kateri sem se znašel, se ni
dala motiti in je s podobno vnemo nadaljevala. Bolj ali manj do konca. Rezultat je
bil temu primeren, hud. Izkušena ekipa z Avi in PeterM, je s prenovljenim imenom
Goreči grom odlično opravila s prvo letošnjo trekersko nalogo. Pred seboj je spustila
le ekipi Žine-Klemen in Speča velbloda in še nekaj posameznikov in končala v prvi
deseterici absolutno. Lepo. Skupina v kateri sem tekel, je na progi storila le en podaljšek.
Pridelala je 35 km in dobrih 1700 m nadmorske višine. Osolnik se mi je zdel strm že kdaj prej, tokrat pa se mu je nekaj zgodilo. tistemu travniku na koncu. Pa saj je
zlezel že skoraj navpično. Tudi boljši polovici Gorečega groma, ki sta sestavljali Ognjeno
strelo, sta uspešno opravili s progo. :clap:
Ostali so lepi spomini in občutki v zvezi s prijetnim dogodkom, odlično družbo,
zelo dobro organizacijo in krasni razgledi v lepem vremenu. In še veliko tega, kar
je težko ubesediti in kar ostane kot življenska popotnica tistim, ki take
stvari radi počnemo.
:laola
:D

Fajn. Zadnji čas, da sem se malo bolj intenzivno razmigal gor in dol.V prvem delu kar malo preveč, kar sem plačal v drugem delu. 36.9km sem predelal.
Z orientacijo nobenih problemov razen krajšega sprehoda v Š.Loko, tisti lepi grad na hribčku mi ni dal miru, ko sem ga gledal od cerkve SV.Križ, pa sem ga šel pobliže pogledat, ko sem že tako blizu :lol: .
Fajn. Družba, malica, panorama.
Še pridem, nasvidenje.

ZdravkoC, hvala za prevoz, nazaj grede je bilo dobrodošlo, da mi ni bilo treba držati noge na gasu.
A slahko to poročilo izkoristim za kakšno vprašanje, ki ni neposredno povezano z naslovom teme? :oops:

Enkrat bi se tudi sama rada udeležila takšnega trekinga (ne bi tekmovala v ligi, vsaj zaenkrat ne), pa nimam pojma, kako to izgleda. Ne bi šla sama, ker se vseeno ne bi rada izgubila - a so te dvojice stalne ali pa bi se lahko kdaj komu priključila?
semjul napisal/-a::D :D :D
spela* napisal/-a:A slahko to poročilo izkoristim za kakšno vprašanje, ki ni neposredno povezano z naslovom teme? :oops:

Enkrat bi se tudi sama rada udeležila takšnega trekinga (ne bi tekmovala v ligi, vsaj zaenkrat ne), pa nimam pojma, kako to izgleda. Ne bi šla sama, ker se vseeno ne bi rada izgubila - a so te dvojice stalne ali pa bi se lahko kdaj komu priključila?

špela*, se prijaviš, prideš in se priključiš trekerjem tebi podobnim sposobnostim in vzdržljivosti. Najprej poskusi s aktivno kategorijo. Tam nas je veliko počasnih, še bolj počasnih, pohodniki, ultraši, njih se pa nikar ne ustraši...Kar pogumno in se vidimo na naslednjem trekingu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA