Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 INOT
Včeraj je poleg Škofjeloškega potekal pri sosedih tudi 5.labinjonski treking. Prekrasno vreme je v Labin zvabilo kar precej trekerjev, tudi nekaj Slovencev.
Start ultrakategorije je bil ob 10h-seveda zelo pozno glede na dolžino proge. V razpisu so omenjali 55-60 km. Koliko je bilo dejansko žal ne vem ker sem prilezel samo do 7. točke od štirinajstih :D
Organizator nas je razveselil že na startu, da na progi ne bo mogoče dobiti nobene vode ter, da naj se znajdemo sami. No voda po poti hvalabogu ni bila problem. Orientacija pa vsekakor :D Prvih 5točk smo dosegli brez večjih težav, po dokaj ugodni varianti, potem smo pa seveda malo zabluzili. Očitno je bilo malo prelahko do tja. Po petki se jaz, Sebi in Missy_si oz. Tadeja odločimo,da uberemo majhno bližnjico. Varianta škrape ali pa polprehoden gozd. Na škrape so nas opozorili, da so nevarne zato smo zavili v breg in gosto žbunje :D Popraskani in rahlo demoralizirani smo po pribijanju skozi goščavo le našli pot na cesto. Žal tisti, ki so šli po škrapah niso imeli takšne sreče. Razbita in raztrgana je še najboljši izraz za dva tekača, ki sta skušala srečo ob obali.
Čas in kilometri pa so neusmiljeno tekli. Na 6. kontrolni točki je bila zapora za tiste, ki do tja ne bi uspeli priti v 6. urah. Tu se je organizator seveda zelo uštel (podobno kot pri lanski Lučki zanki). Do šeste točke je bilo namreč skoraj 37-39 km (odvisno pač od idelane smeri). Prvi tekači so bili baje na šestici komaj kašne pol ure pred limitom.
Naša skupinica je ugotovila, da do limita ne bomo na šestici zato smo se pač sprijaznili s tem, da bomo končali tekmo in počasi prilezli do te točke. Tu nas organizator obvesti, da so zaporo ukinili, kakor tudi, da se ukinejo točke 9 in 10.
Sebi in Tadeja se odločita, da odnehata, jaz pa sem šel še vseeno naprej. Do sedmice je šlo ekspresno, potem sem pa spet zgrešil nek nevidni odcep in naredil velik ovinek proti 8. točki. Splet okoliščin je nanesel, da sem po poti srečal skupinico odstoplih tekačev, ki je že čakala, da jih pobere vozilo in odpelje nazaj na start. Tu je tudi meni zmanjkalo volje za nadaljevanje in iskanje zadnjih točk v temi s svetilko :D .
Škoda, da se organizator ne potrudi in vsaj malo premeri progo, ter da za določen odsek bolj realen limit. Drugače pa je bila zadeva dobro organizirana. Naslednjič je le treba v razpisu dopisati, da je dolžina proge od 60-80 km pa bo :lol:
Koliko je bila dejanska dolžina ne vem, od 14. točk sem jih naredil 7 in zbral 43 km, tako, da je bilo do konca še kar nekaj, zato vsem, ki so vztrajali do konca res čestitke za vztrajnost.
Vse kar je Inot napisal je res:
1. trasa atraktivna, prelepa - se ne da opisati, res!
2. sonce je nažigalo do onemoglosti, senco smo imeli samo v žbunju (tam smo imeli toliko sence, da je bila že kar tema :-- )
3. točke so bile postavljene tako, da si se moral dostikrat vračati po istih poteh - brezveze
4. kljub temu, da je bila na določenih točkah živa kontola niso mogli nastaviti niti enega kanistra vode - škoda
5. na točki 6 (vsega skupaj je bilo 14 točk) smo imeli 39 km - kar pomeni, da bi imeli na koncu definitivno več kot 70 km (pripomba za organizatorje: preden na traso spustite tekmovalce bi bilo fino, da bi nekdo traso odtekel in izmeril dejansko dolžino. Šele nato bi se lahko postavili limiti. Tako se pa dela vse nekaj na pamet in se postavlja neke nerealne limite. Potem se pa sredi tekme spreminja pravila. Žalostno! Najbolj žalostno je pa to, da se nič ne naučite iz napak drugih. Sami morate skozi vse to, da se potem naslednjič kaj popravi...)
6. S Tadejo sva končali na 6. točki zato, ker sva zamudili limit, ki sva mislili, da drži in drugič zato, ker nisva videli smisla v temi lutati po žbunju. To bi bilo za moje pojme čisto izzivanje usode. Vsem, ki so šli do konca vsaka čast! :laola
7. Kljub vsem "pomankljivostim" sem se imela fajn. Dolg trening sem naredila brez večjih težav in to je vse kar šteje. Tudi dalje bi šla brez problema vendar nisem videla nobenega smisla... :wink:

Se vidimo naslednje leto... Samo prestavite štart na bolj zgodnjo uro... In v razpisu napišite, da je ultra trasa dolga med 60 in 80 km :mrgreen:
Bavo "naši"(Sebi in Inot)! (čestitke tudi ostalim)

Odličen trening! Veseli me, da sta kljub "vsemu" uživala!

Ja, učka z okolico ni tako "prijazna" kot slovenske gore (glede označb) in orientacija je tam kar zahtevna. Sam se spominjam trekingov po Učki iz preteklih let... Po navadi smo v cilj prihajali v temi... marsikdo je bil brez svetiljk, ker ni pričakoval zapletov...

Vsekakor se bom tudi sam še kdaj udeležil kakega trekinga v Istri.

Lep pozdrav obema in lepe praznične dni še naprej! Zvone
@Inot&Sebi :clap:

:lol: hihihihi....sta pa res prava veseljaka, so se mi ob čitanju kar usta razlezla od uha do uha :wink: ....
res smo se mel lepo včeri, jst sm na blogu že napisala enoooooo dolgooooo klobasoooooo :D ....dokaj podrobno opisala doživetje avanture z moje plati: http://missysi.blog.hr/, lepo branje vsem - sorči je v hrvaščini, mogoče še boljš :) je tko na dolg in širok napisan, da lahko kar vsako tretjo vrstico preberete hahahahaha...

LP

CU
V Rušah še dolgo ne bomo glavni :lol: tudi kamenja v Istri še hitro ne bo zmanjkalo.
Bilo je pa noro.... :D
V cilj si lahko prišel tudi tako... :D
Priponke
z avtom.jpg
z avtom.jpg (80.36 KiB) Pogledano 3361 krat
raztrgan.jpg
raztrgan.jpg (36.31 KiB) Pogledano 3361 krat
tek_v_snegu napisal/-a::lol:

Kaj te tele hlače?
Tolk je bilo "puzanja" po kamnu?

Hlače hvalabogu niso moje :D

To so verjetno posledice skakanja po škrapah :lol:
Eni so bili kar precej karvavi ja :lol:
Namrec na oni sliki ste kot urgentna veterinarska ekipa, ki se vraca iz terena po kaksnem zascitenem nacionalnem parku. Pa sem pomislil na kaksen viteski nehote spopad s kaksno strasno Istrsko zvadjo?
Dobri ste, emigranti :D
Mi smo se izgubljali pa kar doma :juhuhu:
Višincev smo imeli pa toliko, da mi že tretji dan vleče podatke z garmina, pa še ni fertik.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA