Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Bravo trekerji!

Čestitke prav vsem (organizatorjem in tekmovalcem)!

Res več kot samo vzpodbuden začetek lige!

Še naprej tako uspešno!

Lep pozdrav! Zvone

P.S. Ob prvi priložnosti sem spet z vami
Škofjeloški treking je bil res lep uvod v novo sezono. Ko sem pogledal karto, mi je bilo hitro jasno da bo precej dirkaške narave. In tako je tudi bilo. Ob startu smo se (ja, to pa je že tradicija) zagnali kot mladi junci. Velblodoma to ni bilo posebej pri srcu in sta malo upočasnila. Tako se je (če že ni dvojic na treking ligi, pa naj bodo šestorice :) kmalu formirala družba z lanske Učke: Velbloda, Goreči grom (Peter in David), Martin in Matej. In smo drveli naprej, pa dol, pa gor tako kot pritiče usklajenemu timu. Računal sem da bomo do Rusa prišli bolj direktno, a nas je pot zapeljala malce severneje. Tudi prav, vsaj noge niso bile mokre. Pot po Movškem grabnu je bila krasna. Deroči potok in polja čemaža. Še kratek vzpon iz grabna, potem pa... Ja kdo pa je ta travnik proti Osolniku tako navpik postavil. Tu se verjetno čez leto krave z gobci za travo držijo da ne zletijo dol. Nekako smo prilezli do vrha in se srečali z množico pohodnikov. Poberemo kontrolo in zdrvimo naprej. Naslednja kontrola bo mala malca potem pa po grebenu naprej. No, recimo... Na naslednji kontroli (Vrh rebra) opazim kako dva pohodnika tečeta levo čez travnik. Hm, oni imajo verjetno drugo pot, mi pa moramo naprej po grebenu. Zapodimo se naprej in za nami kar lepo število pohodnikov. Tako lepo se teče... Ampak pot bi morala biti markirana, tu pa ničesar. Preverimo na karti; ja, moralo bi biti to to. Tečemo naprej, ko poti zmanjka. Pod nami potok, na drugi strani pa pravi greben. Lepa reč. Levo bi morali iti. Nazaj ne gremo, torej v graben in ob potoku naprej. Spotoma naletimo na domačine, ki spravljajo drva. Pojasnijo, da bližnjice proti Sv. križu ni. Dobro, pa pojdimo do ceste in po cesti. Na planem jo mahnemo čez travnik in naprej proti cesti. Velbloda tečeva v rahlem drncu. Matej je nekako sledil, ostalim pa je bil kot kaže novi asfalt malce duhamoren in so malenkost zaostali. Poberemo kontrolo na Križu in nadaljujemo. Do naslednje kontrole bi bilo ugodneje priti z liftom, a žal ni delal. Ideja, da bi nadaljevali preko sedla, se ni izkazala kot udobno izvedljiva, zato smo jo po vstopu v gozd opustili. Poberemo še kontrolo pri cerkvi in zagrizemo v breg proti cilju. Uloviva še dva pohodnika. Sprva strm vzpon se utrudi. Ravno pravi čas, saj tudi sama nisva več sveža -- daleč od tega. Še par metrov asvalta in cilj.

Lepo je bilo. Glava je rekla, da bi še, nogam pa je zaključek kar ustrezal.

Od karte na poti ni bilo neke koristi. Dobro da sem pred startom pogledal na klasično planinsko karto (tudi 1:50k) sicer bi bilo napredovanje počasnejše. a kljub temu, bistveno je da so bile vse kontrole tam kjer je bilo narisano in napisano. :clap:

GPS je na koncu pokazal 35km, višinomer pa 1760 višincev. Bo držalo. Kdor se ni res izredno kvalitetno izgubljal jih ni naredil bistveno več, pa četudi mu jih GPS sprejemnik tako naračuna.

Pot spečih velblodov je zabeležena tukaj. Na voljo je tudi animacija sledi.

Vse, ki imajo zabeleženo pot, bi prosil da mi jo pošljejo (email: zarko pika mocnik afna gmail pika com), da bi lahko naredil medsebojno primerjavo tako kot lani na Gorjancih.

Se vidimo v Beli krajini.
Nazadnje spremenil ZarkoM, dne 04 Apr 2010, 21:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Tale treking po Polhograjcih je bil sicer tudi meni zelo všeč, vendar pa me je na zaključku zmotilo to, da, Darja, ki je dosegla odličen čas in skupno med ženskami drugo mesto, le teh stopničk ni bila deležna, ker je bila prijavljena tudi v dvojici z možem in so jo pač raje vrgli med dvojice.Od organizatorja se mi zdi to nekorektno.
Darja tebi pa kljub vsemu še enkrat iskrene čestitke za odličen čas.BRAVO!!!!!
Mejdunej, luštno je bilo! :D Ugotavljam, da je od novembra do aprila ravno dovolj časa, da pozabiš, kako fletno te vse boli že po enih 4. urah dirjanja gor in dol. So nam Vaitapujevci prijazno osvežili spomin in če sem mislila, da spričo malo krajše proge in dveh orientacijsko zanesljivih spremljevalcev (sama ne bi šla tako suvereno po progi niti, če bi jo že enkrat prej celo prehodila), ne bom crknjena v cilju, lahko sedaj odkrito priznam, da temu ni bilo tako.
Moja sitnoba mi ne da miru in moram napisati še svoje mnenje o tem, kar je napisal Glumac. Bilo je očitno, da spremenjena pravila STL razumemo tekmovalci drugače kot organizatorji in da je vsaka situacija lahko edinstvena. Vseeno pa sem bila (tako kot Glumac in najbrž še kdo) prepričana, da se dosežki upoštevajo v vseh kategorijah kjer smo na štartni listi. Torej naj bi v mojem primeru (govorim za uvrstitev na posameznem trekingu, ne skupno) rezultat štel v kategoriji dvojic in posamezno. Kot je bilo to prvo leto, če se spomnite. Če bi vedela, da temu ne bo tako, se z Andrejem sigurno ne bi prijavila med dvojice. In kjub temu, da se rezultati ekip ne štejejo v skupno razvrstitev, bi jih lahko objavili med rezultati trekingov, kjer bo (oz. je bila) razpisana ta kategorija.
No, ja, kot je bilo prebrati, v primerjavi z organizacijo Labinjonskega trekinga :shock: ni to niti omembe vredno.
Nabralo se je že kar nekaj sledi. Animacije najdete tukaj.

Če je še kak ultraš, pohodnik ali aktivist :-) snemal svojo pot, naj mi jo prosim pošlje na zarko pika mocnik afna gmail pika com, da jo dodam v seznam.

(Pogoltnem skoraj vse kar izpljunejo GPS sprejemniki: .GPX, .TCX, .GDB, .PLT itd., le s .KML ali KMZ si ne morem pomagati.)
Nazadnje spremenil ZarkoM, dne 06 Apr 2010, 21:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Lepo je bilo :) .
Po dolgem času spet na trekingu(Muta 09) in moram priznati, da mi je pasalo :) . V cilj sem prišel dobro "razsut" od napora ampak za čiščenje glave je pa bila to prava stvar. Gledano iz tekmovalne strani, pa nisem bil čisto zadovoljen s svojim nastopom saj sem dva krat pošteno zašel (obiskal mašin žago v dolini Fojke in hrib Hom pri Sori :lol: ). Družba odlična :laola . Hvala Zdravcu za prevoz, čestitke Samotu in drugemu Širhaklu za debi na trekingih, pa hvala semjulu, da me ni hotel več pustiti predse, da se ne izgubim ponovno :lol: :rol: . Še pridem :) :laola .

Lp :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA