Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 fantom
Pomojem je zjutraj tudi manj problematicno kot zvecer, moram priznat da se vcasih tudi sam cudim puncam, da se upajo zvecer teci po kaksnih neobljudenih punktih - vsa cast pogumne ste. Jaz sem nekako med tistimi, ki se ga bolj drugi bojijo zaradi anatomske zgradbe :twisted: in ne predstavljam si da bi si kdo upal mene napast sredi gozda, pa vendar je tudi v nasi dezelici vedno vec freakov, za katere ne ves kaj jim po glavi roji...
Resitev je tek v dvoje, ampak je pa res da so predvsem tisti jutranji treningi nekaj, kar je najlepse doziveti sam.

f.
 boj
Hvala vsem za nasvete.
Bila sem prijetno presenečena nad število odgovorov.
Probala pa bom z lučko in vam sporočim kako se bo obneslo.

LP
Uporabniški avatar
 guinness
tek zjutraj (ponoci) je zaradi zivali bolj nevaren kot tisti zvecer. na vasem mestu, pac odvisno kje zivite, bi bil previden ze zaradi divjih prasicev in medvedov. sploh slednji se v zadnjem casu razmnozujejo kot zajci.
ali pa boji srnjakov v pomladanskem casu, tisto kruljenje in lomastenje gre takooo skozi usesa :evil:
ljudi me pa ni strah. razen lovcev, ki veselo pokajo s sibrovkami tako zgodaj nikogar ne srecam
Uporabniški avatar
 Arapc
http://www.ol-shop.at/?p=stirnlampen2

Evo, same lucke za nocni tek po gozdu. Eno takih ze preizkusil in se obnese super. samo je pa malo scary ponoc tekat po gozdu, sploh ce se koga srecas, ki pa nima lucke. :shock:
Uporabniški avatar
 vidkul
Zivjo!
Ma te Silve so zelo fajn samo so malo predrage. Raje kaj cenejšega in manjšega. :D

lp Vid
 Joyride
A kdo ve, kje se dobi kakšne svetlobno odbojne trakove, ki bi jih dal okrog nog in rok (videl sem že zelene in oranžne jopiče iz takega materiala), saj je to z šoferskega stališča veliko bolj opazno kot pa kakršnakoli baterijska svetilka?
Uporabniški avatar
 lunca
V Hervisu imajo rumene odbojne trakove za na roko ali nogo, ki poleg tega še utripajo. Stanejo 2990 sit.
Uporabniški avatar
 editor
lunca napisal/-a:V Hervisu imajo rumene odbojne trakove za na roko ali nogo, ki poleg tega še utripajo. Stanejo 2990 sit.

Jaz uporabljam zadevo in se obnese super.
Lahko si jo namontiraš na roko ali nogo.
Lučka je zelo lahka in sploh ne moti pri teku.
Deluje na manjšo mislim batarijo, ki poganja
led diodo ki potem presveti ves pas.

Samo pozor pogosto se vam bo zgodilo če boste laufali po cesti,
da se bodo avtomobili skoraj ustavili ker vozniki mislijo, da jim policija
maha z loparčkom, kar pa seveda sploh ni slabo!

Toplo priporočam!!
Uporabniški avatar
 guinness
o ja, veliko bolje, kot biti skoraj povozen s strani "zaspanih" soferjev. sploh na kolesu je ta problem vecji, ko te sleparji prehitevajo s kaksnih 10cm rezerve :evil:
jest imam taksen brezrokavnik, pravzaprav od javne razsvetljave, kjer tisti fluorestencini trakovi lahko celo utripajo. na kolesu ga redno nosim. med laufanjem ne, tako ali tako se gibljem po taksnih brezpotjih kamor se s katrco ne prides in nocem vznemirjati divjih zivali :D
Uporabniški avatar
 lunca
Slučajno sem bila danes v Hervisu v City parku in sem pogledala, če še imajo odbojne trakove. Ne boste verjeli, da so jih pospravili v skladišče :!: Prodajalec je rekel, da je ves kolesarski program izločen (trakovi so bili med kolesarsko opremo) do spomladi. Ko sem mu rekla, da tekači potrebujemo odbojne trakove prav zdaj, ko je zgodaj tema, je samo skomignil z rameni.
No, s temi trakovi letos kot kaže torej ne bo nič!
 bluy
Sem izbrskala tole zanimivo temo iz leta 2004. :D Tukaj v tej temi so bile omenjene lučke, ki utripajo pa odbojni trakovi... In točno nekaj takega jaz rabim, da bom vidna v temi na cesti. Ne rabim lučke, da bo meni svetila pot - kolikor sem dosedaj tekla ponoči, mi tema ni bila ovira, so se oči prilagodile in sem še kar videla pod noge.

Ker se je dan začel krajšati, bi torej nujno rabila v roku enega meseca kupiti neko lučko da bom bolj vidna na cesti.

V katero trgovino je najbolje iti pogledati? Je kdo v zadnjem času kakšno takšno lučko kupoval? Na superge.si nimajo nič - a mogoče dobijo kaj sedaj septembra, ko bodo tekači takšne lučke rabili?
Uporabniški avatar
 Loni
Joj, sem jaz s temi trakovi usekala mimo. Naša pasja mrcina ima tak trak z lučkami, pa nekoč zagledam enega tekača s podobno zadevo - in čvek ter firbec kot sem, vse skupaj malo pokomentiram. Češ, kako je kaj laufati s pasjo ovratnico :wink: :wink: Skoraj me je pobralo :oops: :oops: , ko sem slišala, da teh "ovratnic" ne prodajajo v pasjeljubiteljskih štacunah, ampak v športnih. To samo v vednost. Drugače pa sem jih videla v Hervisu, na kolesarskem oddelku, verjetno jih imajo tudi drugje.
Nazadnje spremenil Loni, dne 17 Avg 2008, 13:07, skupaj popravljeno 1 krat.
 amaze646
Ponoci rad tecem, sicer raje podnevi. Ampak vedno obvezno z lucko, ker se mi je ze zgodilo, da sem bil brez nje in je bilo zelo blizu soocenje z avtomobilsko havbo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA