prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 vencelj
matej-jethro napisal/-a:
jan_jan napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Nekaj smo govorili o pohodniški varianti 10.4, a je še kje kakšen interesent??

Če ne bo padalo, sva Jethro in jaz na štartu, vendar z malo "hitrejšim pohodniškim" tempom. :)

Drži! Da le ne bi padalo in bi lahko z jan_janom naredila slab šiht (beri: pod 8h) čez Šentiljsko. Moje prvo soočenje s to traso in po dolgem času tudi z Janijem.Veselo bo :D

Seveda je mamljivo, a od več stvari odvisno (beri: vreme), pa tudi formaraton teden dni kasneje...nič ne bom obljubljal.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Vreme napisal/-a: Ja kje pa si do sedaj hodil ?? :lol:

Velja za vpisno knjigo in odtis obrazca :wink: ,

Hvala za vabilo :) .

Trema, trema pred vonjem zemlje.Da vrtinec zemlje prednikov ne vsrka :).
Ti kraji so znali biti zelo trdi in kruti. Zato pa ga sedaj ni lepsega kraja kot je Sv. Ana dalec okol po SLO. :wink:
[quote="tek_v_snegu"]Ce sem prav razumel Matej-Jethro bosta z Janijem krenila ob 8h.

Pojma nimam kdaj bova štartala! Edino kar vem je, da bi rad bil čimprej naokoli :D
tek_v_snegu napisal/-a:Štajerc naj se pridruži Korošcu in Gorenjcu :roll: Ni sanse da vaju dohajam.
Startam kaksno uro prej pa se dobimo na sredi poti :wink:

Kot ti srce poželi, vedi pa, da poznam Štajerce, ja ja....ta Hude :D

se vidmo, k se zagledamo :wink:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
matej-jethro napisal/-a: vedi pa, da poznam Štajerce, ja ja....ta Hude :D

se vidmo, k se zagledamo :wink:

Ja vsakrsnih se najde med nami. Genom nam je pester :lol:

Se vidimo :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Ivek je že med hitrimi trekerji, samo težko ga zalotiš brez min. 10 kg težkim rugzakom.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Zelo zadovoljen s traso po Šentiljski planinski poti.
Sedaj mi je jasno zakaj se je razvila v tak "pilgrimage".

Čudovita...posebej tisti gozni predeli ob Muri. Še tista mamica divja prašička se mi je nasmihala izza oborov kljub temu, da so njeni mladiči me vsi ustrašili. Heterogena, veliko panorame...kolikor se namucis gor se ravno dovolj hitro obrne v spust, da ni prevelike porabe moci. Zelo enostavno je na njej razvijati hitrost in vzdrzevati stabilen tempo. Panorama pa ni kaj....Lokavec, Marija Snežna v mojem rojstnem kraju heheh, Sv Ana...
Veliko sem se motil in zablodil. Vceraj me je zjutraj zadela mocna viroza. PA sem mislil, da to ni vec moja domena. Ponoci sem postoril stvari doma za katere cez teden ni bilo casa. In mi je bilo preprosto nerodno, da se ne odpravim pot. Sedaj ko so kilometri stekli pa sploh.
Ampak ko sem zacel teci sploh nisem cutil. Se tisti ravninski asfalt skozi Sladki Vrh in steze Muri so bile v simpaticnem ritmu in sploh nisem cutil viroze. Ampak ko sem prisel domov uff, sem spet najbolj bogi na tem svetu :).

Nekaj strasno lepih utrinkov..razen tista mama divja prasicka za obori, tista obmejna karavla ( identicna tisti na Kapli na Kozjaku :) ), tek ob Muri, tisti del gozda mimo Keltskega grobisca do Ceršaka, pa lajajoci kuzki ki so bili na strazi na asfaltu na Tratah...

KEr sem se nekaj motil sem si na koncu zaracunal kazenske kilometre sem tekel recimo no en finish od Sentilja do Spielfelda po spodnji cesti preko bivsega mejnega prehoda in popil Skorčev špricer - dunkl bier mit cola na AUT strani. No mogoce pa bomo kdaj povezovali Šentiljsko in Svečinsko pot preko Spielfelda in Plača oz. Plačkega stolpa in Svečine.

GPS sledi še ne bom dajal ker bom zgleda letos še veliko na tej poti. Se bom pridružil zasvojencem zato bo še veliko priložnosti za transparentnost rezultatov. Je res tako priročna in lepa pot za redne petkove ture od zgodnjega dopoldneva pa do teme.

Vprašanje za organizatorja in gostitelja ( ref. Vreme )?
Sprašujem če je na katerem teh odprtih kmetij oz. kmečkih turizmov možno prespati.
Namreč enkrat pa mi morda uspe prepričati otroka, da se z mano poda po krajih mojih prednikov v kakšnih dven dneh lepo počasi s potepanjem in nahrbtnikom.

Prijetno in ustvarjalno nedeljo.

Jaz pa grem ustvarjati litre čaja in sadno-zelenjavnih sokov in predvsem se naspati za nazaj in naprej heheh..in se potolažiti v globoko spanje za 14 dni nazaj ...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Aja full me je navdusila tista tiskarska odtisna plošča za časopis Pohorski partizan. Ki je služila kot fasadna obloga na eni hiši. Svinec na fasadi - ni čudno da je danes vse zapuščeno. Sem bral novice na srbo-hrvatskem jeziku iz leta 1977 ali 1972...na fotki se slabo vidi - moram sneti dol s telefona....Aciiiha...
Uporabniški avatar
 Vreme
tek_v_snegu napisal/-a:Aja full me je navdusila tista tiskarska odtisna plošča za časopis Pohorski partizan. Ki je služila kot fasadna obloga na eni hiši. Svinec na fasadi - ni čudno da je danes vse zapuščeno. Sem bral novice na srbo-hrvatskem jeziku iz leta 1977 ali 1972...na fotki se slabo vidi - moram sneti dol s telefona....Aciiiha...

Pohorski partizani?? Očitno še ne vem vse o Šentiljski poti, :oops: o čem ti to??

Snežni čestitke za opravljano "domačo" Šentiljsko pot. Upam, da čim prej objaviš tvojo GPS sled, da malo vidimo kje si lutal :D

Kar se tiče spanja ti priporočam, da prespiš ob poti in sicer pri turistični kmetiji Gaube je približno na polovici poti, z njihovo gostoljubnostjo pa si se verjetni srečal tudi danes :clap:

Kar se tiče povezave Svečinske poti s Šentiljsko bi se dalo obe odlično povezati. Ravno danes dopoldan sem naredil en košček te povezave ravno z mislijo na povezovanje obeh poti...

Povej mi, a si ti šel danes skozi Sladki Vrh okrog 13 ure. Ravno smo bili pri kosilu, ko smo zagledali tekača ki je tekel v rdeči jakni skozi Sladki Vrh v smeri Šentilja??
Nazadnje spremenil Vreme, dne 10 Apr 2010, 21:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 zvone
Bravo "šentiljčani!

Kolikor mi je znano, je tudi danes na šentiljski bila "gužva"!

Čestitke vsem, ki so ta prav lepi dan, izkoristili za "potepanje po šentiljki"!

Žal, meni še vedno (časovno) ne uspeva...

Ampak, ne bo dolgo..

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 jan_jan
zvone napisal/-a:Bravo "šentiljčani!

Kolikor mi je znano, je tudi danes na šentiljski bila "gužva"!

Zvone

Res je, včeraj je "udarila" po Šentiljski še Štajersko-Gorenjsko-Koroška naveza, ŽarkoM, matej-jethro, jan_jan.
Trasa je bila tokrat suha, z vročino nismo imeli težav :wink: . Vse skupaj je trajalo nekaj več kot 7ur, bilo pa bi še hitreje, če se ne bi nekoliko "zadržali" pri peki pujska in :drink tik pred ciljem. Več o tem naj napiše kar Matej sam.
Na koncu se je pojavil velik problem :evil: , pozabili smo žigosati pri Belni. Verjetno sledijo trda :? pogajanja :argue: z Rajkom za priznanje kroga, kot dokazilo imamo originalen gostilniški račun, ki smo ga pripravljeni nalepiti na kontrolni kartonček...po naše to nedvoumno dokazuje, da smo res bili tam. :--
Torej Rajko, kako bomo naredili??? :D :D :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Čestike "Šentiljčani", če bo šlo tako naprej me boste kar hitro dohiteli v število pohodov po tej poti :-- Sicer sem vas nekaj iskal po delu poti pa vas nisem našel, naletel sem samo na klaftre drv :wink:

Slika

in vaše avtomobile pri Belni, trije skupaj pa vsak z drugo registracijo, ne moreš zgrešit :mrgreen:

Račun kar shranite za drugič, meni pošljite samo gps sled (pa na dnevnike ne pozabite) pa bo :wink:, za kakšen kos odojka se tako ali tako da vse zmenit :lol:
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Po sobotnem trekingu, sem si zaželel malo regeneracije v miru in tišini reke Mure.
Le da tokrat nisem vzel s seboj rukzaka ampak Nakamuro. Obljubljeno lepo vreme je bilo še lepše in opeklo me je po ramah in obrazu.
V prvi polovici od kolesa ni bilo nekega haska, bolj v breme, vendar če sem ga vzel s seboj se mu nisem hotel odreči.
Toliko kukavic kot je pelo danes še nisem slišal, celo videl sem eno med petjem, saj je odletela šele ko sem stal pod drevesom.Drobiž v žepu, mi obljubla bogato življenje.

e ti me malo nesi.jpg
e ti me malo nesi.jpg (109.66 KiB) Pogledano 2694 krat

Je pa zanimivo da sem pogrešil nekaj zvestih laježev, ki so me spremljali na vseh obiskih poti.
Starega rotvajlerja malo pred Lovskim domom ni več, na prvi kmetiji čez progo, tam kjer je bila sončna ura na gospodarskem poslopju je samevala veriga z pletenice. Lani sta me tukaj oblajala še v duetu, letos nazadnje je bil še eden, sedaj pa le veriga. Pa še pri domačiji pri anteni nad avtocesto, prazen pesjak, v katerem sta bivala dva nemška ovčarja.

pod avtocesto.jpg
pod avtocesto.jpg (39.76 KiB) Pogledano 2694 krat

Je pa še vedno kavica po malici na Snežni, ter prijaznost in dobra goveja juhica pri Gaubeju.Še vedno je Mura, električni pastirji, pašniki v regratovih cvetovih, živina na paši, prijazni ljudje, ter nepopisen užitek ob spustih, ko mi je hlad sence dreves in hitrost vetra hladil segreto kožo, ter pot na čelu.

dvopasovnica na Brlogo .jpg
dvopasovnica na Brlogo .jpg (84.79 KiB) Pogledano 2702 krat

Izgleda da si je fant, ki domuje spodaj pod Brlogo umislil, namesto kros motorja štirikolesnik. No, pa ko smo ravno pri tem še novost, pod Brlogo je nov bife, lokal katerega sem spoznal zgolj po tabli, na kateri piše, da je odprt so, ne., od 11-.
Danes je pa ponedeljek.
Čisto iskreno povedano, razen nekaj hitrih metrov užitkov, ki mi ga je nudiilo kolo, se je Šentiljske bolje lotiti peš.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA