Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Tako, za nami je prvi izmed tekov v NTP 2010. Teka se je udeležilo kar veliko število tekačev ter mnogo pohodnikov( 350 ). Sam nisem tekmoval, sem pa spremljal sam potek tekme. Organizacija zgledna, vreme je tudi zdržalo.
Končni vrstni red, ki sem si ga nekako zapomnil je:

1. Gašper Bregar
2. Luka Ljubič - član TF
3. Denis Guzej

Ženske:
1. Nadja Šušnjar

S prijateljem sva posnela kratek filmček o teku in tekačih, ki so tekli na Uncu in bo v kratkem tudi javno objavljen.

Lp
Bom, brzinska, taku kot sem bila brzinska danes na 2. maistrovem teku na Uncu... :--
Jej, ženske, sam ne čitat tega prispevka, da vas ne zamika prit na Unec, ker pole adijo moje super uvrstitve :mrgreen: :mrgreen:
Sam dejansko, na štartu nas je bilo 65 moških in 14 lepih dekletc, ki smo se podali na kar težko progo, ki pa, vsaj meni, ustreza.
Malo gore, malo dole, kaj češ boljše, kot to, da veš, da te na vrhu čaka spust, in še eden, in še eden...in tako do onemoglosti. Tudi letos sem na tretjem ugledala prvega, ki je že hitel nazaj, le da to letos ni bil Malavašič, ampak ta mali Bregar. Vam povem, če bi mi posodil en mal njegovih dolgih nog, ki so šibale, ej, to bi bila jast še boljša kot on. :clap: :clap: :clap: Je šel ko strela. Ta drugi in ta tretji so mi še neznani, no, četrti je bil na vrsti Borut itd.
Že na začetku, pred štartom, sem videla Taeta, ki si je zadal tretje mesto in ga tudi dobil, mogoče je on mislil na absolutno, a tudi v kategoriji je več kot dobro. Je bila konkurenca kar močna.
Ko sem šla gledat na rezultate, poiščem mojo H kategorijo in začnem s konca. Oštja, zadnja nisem, tretja tudi ne, druga ne, Jej, sem že začela pihat :evil: , ma , kej so me pozabli, al kej? In pole, prečitam še prvo in glej babo, prmejduš, da sem zmagala. Jej, ku sem dobra :clap: :clap: , prečitam čas in vidim, da sem moji drugi tek letos sploh tekla več kot tri minute bolje od lani. Stara koka, dobra supa :-- :-- :-- . Smo se pa dajale z drugo in še z eni dvemi damami celo pot. One mene, jaz njih, one mene, jaz njih. No, na koncu se mi je obrestovala moja masa, sa je zadnji km le strogi spust. In kaj čmo, težje gre hitreje dol, tako, da sem na koncu zelo zadovoljna in s krono na glavi odšla domov, kjer sem že pridna v pranju in sušenju cunj.
Bravo vsem ... jaz pridem tudi naslednje leto, če ostalih žensk ne bo :-- :-- :--
Živjo,

Ja lep in hkrati naporen tek je bil. Svoje časovne želje sem uresničil. Čestitke pa seveda ZZTopki, Tae-tu in Lukatu. Pa verjetno še komu iz TF, ki pa ga nisem videl.

Na startu in cilju sva Tae in jaz eno rekla, pridružil se je še Luka in dobil sem kup koristnih nasvetov kako in kaj pri teku. Bom upošteval, saj sta oba na zavidljivem tekaškem nivoju.

Lp
ZZ topka, tudi v mislih pri najinem pogovoru sem imel v mislih 3. mesto v kategoriji :D

Ja, meni je bilo težko, čeprav sem na koncu izpolnil vse zadane cilje. Ampak klanci me uničujejo. Cilji pred tekmo in realizacija:
- končni čas boljše, kot 31:19 (glede na to, da sem bil na tem teku prvič, sem za orientacijo vzel lanske rezultate in Roberta Zrimška, s katerim sva na približno isti ravni, on je namreč lani tekel toliko), dejanski moj čas 30:40, tempo 3:50 min./km
- medalja v kategoriji

Je pa res ena zanimivost glede konkurence. Očitno je, da je bila letos veliko hujša od lani, saj je zmagovalec podrl rekord proge za 2 minuti, lanski zmagovalec letos 4., lani RZ s slabšim časom absolutno 7., letos jaz 10.

Na podelitvi pa moram priznati me je kar zeblo.

Naš Luka Ljubič je res brez težav odtekel zadevo v 27 ih minutah in po mojem mu je bil to le tempo trening. Tako, da ljudstvo začnite ga spoštovati.

Asterix, sedaj ni več dvoma kdo si. :D
Za nami je še ena prijetna tekma v lepem naravnem okolju notranjskih gozdov. Gozdno idilo za kratek čas zmoti edino bljižina avtoceste.
Vreme je bilo za tek idealno, malo pa je hladilo edino po tekmi na prireditvenem prostoru.
Organizator je prisluhnil lanskim kritikam, tako da sta bila letos na startu celo dva wc-ja in tudi čaja je bilo v izobilju. :clap: Morda je manjkala edino kaka rezina sadja, ki pa zame ni bistvenega pomena.
Že na štartu me je presenetilo malo število žensk, napram lani, ko jih je startalo kar 36, letos pa po besedah Valentine le 14. Menda jih ni prestrašil klanček takoj po štartu.... :?
Prav tako me je negativno presenetila maloštevilčnost tekačev iz Loške doline, je pa bilo zato polno novih obrazov, sploh tistih pri vrhu uvrščenih.
Valentinina hudomušnost me vedno spravi v dobro voljo :laola Njen način izražanja in dojemanja stvari je res nekaj posebnega...
Sam sem z rezultatom zadovoljen, saj sem lanski rezultat izboljšal, predvsem po zaslugi Bogija, ki me gnal po klancu navzdol proti cilju,hehehe....
V dobri družbi sem se fajn počutil, zato sem sklenil, da grem jutri z Bogijem še na tekmo v Senožeče, čeprav ne vem, koliko bencina mi je še ostalo, hehehe
Obenem pa bi vse ljubitelje teka in dobre volje povabil na naslednji tek za NTP, ki bo že prihodnjo nedeljo na Križni gori. Lepo organiziran tek z lepimi nagradami in enkratnim razgledom z vrha na Loško dolino in Snežnik. Lož je le 20 km ddaljen od Unca...
Uživajte...
Jah, jaz sem tudi potihem upal, da bom prišel na tale tek 8) , vendar se me zadnjih 14 dni še vedno drži poškodba (zvin gležnja ali mogoče še kaj drugega...) kot klop psa in ne morem tekat :evil: :twisted: :roll:, tako, da sedaj poskušam držati kondicijo z matranjem na kolesu... :shock: :oops:.
Drugače pa vidim, da ste se imeli fajn, v rezultatih je TF zopet raztural :TF) :laola :clap:, tako, da čestitam vsem medaljistom in vsem ostalim za odlične rezultate... :clap: :cast:
Ja, nč sedaj pa upam, da bom čimprej zdrav in, da se bom lahko čimprej udeležil kakšne "vaške" tekme...

Lp! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA