Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 zvone
Zinka in Ivan!

Hvala za nasvete! Vse pride prav! hvala!

Jutri "zbiram zadnje informacije" o stanju na "progi". Od tega bo marsikaj odvisno.

Po meni, bo "najbolj problematičen" spust z Raduhe (če grem najprej v smeri Uršlje). Varianta je tudi, da grem v "kontra" smer. V tem primeru bi vzpon na Raduho bil "manj
problematičen".

Imam večkratne izkušnje z zimskih vzponov na vse vrhove K-24, in vem "približno" kar me čaka.

Dokončno se odločim jutri!

Lep pozdrav! Zvone

P.S. Zinka, ne vem, če si zasledila... poglej na GM4O- čaka te prijetno presenečenje!
Uporabniški avatar
 Z*
P.S. Zinka, ne vem, če si zasledila... poglej na GM4O- čaka te prijetno presenečenje!

Hvala, Zvone, sva se z Jožkom že dogovorila, sem res vesela. Zdaj si moram pa še zaslužit! :P

Imam večkratne izkušnje z zimskih vzponov na vse vrhove K-24, in vem "približno" kar me čaka.

V tole sploh ne dvomim, sem se enkrat na Peci že čudila, v kakih razmerah si krožil en dan pred tem ... Če želiš podporo pri sestopu z Raduhe, se lahko dogovorimo. Ti prinesemo dereze in cepin in čelado in zimske rokavice pa gamaše in po želji še kaj! :) Povej, kdaj, pa uskladimo...
Uporabniški avatar
 zvone
Vau!

To pa je skrb!!!

Hvala Zinka!

Ne beli si lase.

Iskreno upam in želim si, da tvoje pomoči ne bom potreboval.

Lep pozdrav in lep vikend ti želim! Zvone
Hojla,

Z vremenske postaje na KorAlpah javljajo
da cez weekend pricakujejo soncno s sneznimi plohami na 1850 m oz. dezevnimi plohami pod 1000m,

Poklical sem v Solčavo in javljajo da je zapadlo 30cm novega snega na Olševi v prejsnih nekaj dneh na staro podlago.

Ce je to kaksna orientacija.

Za ciscenje sicer ne bo ne casa ne prostora ( razen ce bo se v nahrbtniku nasel se kaksen ašovčić za odkopavanje snega :) ).

Bi pa bilo smiselno čistilno akcijo narediti v okolici Raven, Prevalj...
Nisem pa preverjal ampak Korošci že imajo nekaj zbirnih skupin prijavljenih:

Mitnek - Podpeca d
OŠ Javorje d
Razpotje Mlinarsko - Najevska lipa d
Rudnik - Topla d
pred trgovino v Žerjavu d
pri gostilni Škrubi d
trgovina - Helena d
Štoparjevo - Podpeca d
OŠ Koprivna r
OŠ Črna na Koroškem r
OŠ Žerjav

Morda bi lahko K24 za take zimske namene imel nižinsko varianto
( višincev tako od oka je za našteti skoraj za 3000m edino kilometrov je veliko več pa v glavnem so gozdne ceste )

Prevalje - Holmec- Globasnitz - Luže - Topla ( ali izvir Meže Koprivna ) - Ježevo - Pudgarsko - Mlinarsko - Najevska lipa - Kramarica - Sleme - Naravske Ledine - Prevalje

Seveda s ciscenjem samo na slo delu...

Za tekasko traso pa zacetek junija ali konec maja ce bo se vedno sneg nad 1500m...

Ampak zdaj Zvone ti naredi to kar te drzi v energetskem potencialu. Drzim pesti...
Uporabniški avatar
 zvone
Hvala Ivan!

Ja, vreme bo res aprilsko!

Snega pa je še kar ...

Če bom šel, bo čistilna akcija "res simbolična".

Lep pozdrav! Zvone

P.S. Čiščenje "okolice naselij na koroškem" (Črna, Žerjav,...)" - odpade
če, potem le na območjih nad 1200 mvr (planinske poti)
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni ljubitelji K-24!

Čas je za akcijo (čistilno)!

"Čistilna akcija" po poteh K-24 dne 17.4.- mi "ni uspela v celoti ( sneg, sneg in spet sneg)"!

Pred nami so lepi jesenski dnevi in v enem od teh bom opravil "popravni izpit".

Če se kdo želi "pridružiti" ali pa "le opraviti 24 urni krog za včlanitev v klub K-24 "- prisčno vabljen.

V vsakem primeru vas čaka izjemen dan v prekrasnih koroških gorah.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 janko_vl
Zvone, lepo vabilo.
Kdaj pa planiraš ta pohod. V kolikor mi bo čas dopuščal, bi se ti z veseljem pridružil, saj že nekaj časa razmišljam o tem podvigu. Predvsem mi je nepoznan del poti OLševa - Peca, zato je to vabilo res dobrodošlo.
Lp Vlado
Uporabniški avatar
 zvone
janko_vl napisal/-a:Zvone, lepo vabilo.
Kdaj pa planiraš ta pohod. V kolikor mi bo čas dopuščal, bi se ti z veseljem pridružil, saj že nekaj časa razmišljam o tem podvigu. Predvsem mi je nepoznan del poti OLševa - Peca, zato je to vabilo res dobrodošlo.
Lp Vlado

Pozdravljen Janko/Vlado!

Ja, vsekakor še ta mesec...

Jaz se "ponavadi (če sem sam) odločam "hipoma" v odvisnosti od "vremenskih razmer " in "domačih problemov". Lahko tudi med tednom. Če pa je večji interes, termin
"poskušam uskladiti".

Kdaj bi tebi ustrezalo?

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 jpotoc
janko_vl napisal/-a:Zvone, lepo vabilo.
Lp Vlado

Evo traso z leta 2010

Uršla gora - 2:12
Raduha - 9:40
Olševa - Govca - 12:58
Peca 17:22
Črna 19:44

Skupno 4960 m vzpona. Dolžina 85km

Trasa proge za GPS, Google Earth in profil proge. - http://www.agp-pro.si/rab/K24.zip
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
jpotoc napisal/-a: Evo traso z leta 2010

Uršla gora - 2:12
Raduha - 9:40
Olševa - Govca - 12:58
Peca 17:22
Črna 19:44

Skupno 4960 m vzpona. Dolžina 85km

Trasa proge za GPS, Google Earth in profil proge. - http://www.agp-pro.si/rab/K24.zip

Super in hvala. Zna kdaj prav prit :clap:
Uporabniški avatar
 Sebi
Zvone, tudi jaz sem zainteresirana (tudi med tednom ni problem)... Ampak tako kot ti praviš: odvisno od razmer doma :wink: .
Uporabniški avatar
 zvone
Sebi napisal/-a:Zvone, tudi jaz sem zainteresirana (tudi med tednom ni problem)... Ampak tako kot ti praviš: odvisno od razmer doma :wink: .

Super!

Bomo že "zrihtali" vreme in "domače probleme"!

Smo na navezi!

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 janko_vl
Zvone, ta teden sem malo na tesnem s časom: sobota pa sploh odpade. Za naprej pa kadarkoli, bom spremljal na internetu, kdaj boš za akcijo.
Lp Vlado
Uporabniški avatar
 zvone
janko_vl napisal/-a:Zvone, ta teden sem malo na tesnem s časom: sobota pa sploh odpade. Za naprej pa kadarkoli, bom spremljal na internetu, kdaj boš za akcijo.
Lp Vlado

Pozdravljen janko/vlado!

Ni sile: vreme te dni nam itak ni naklonjeno. Jaz spremljem 10 dnevno napoved.

Dobro bi bilo, če bi t(r)ek opravili še ta mesec, saj potem koče zaprejo...

Ampak, če pogojev ( septembra) ne bo, bomo to opravili oktobra (upam, da nas sneg ne bo prehitel).

Smo na (na)vezi.

lp. Zvone

P.S. Meni lahko "zagode" tudi kakšen službeni "škrat"!
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljena Sebi in Vlado/Janko!

Dolgoročna prognoza ni glih ugodna... Do sobote bo še lepo...

Če mi jutri uspe, da sem v petek "prost", potem jutri (četrtek) zvečer "štartam(o)"!

Smo v navezi!

lp. Zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA