Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

spikl
Malo poročilo s tega teka.Na tem teku bil tretjič zapored,s seboj vzel tudi sina ki dobi medaljo vsako leto med pomladkom,pri nas strejših pa je situacija malo drugačna.Kljub relativno majhnemu številu tekmovalcev,jih je bla prva šesterica skoraj profijov eni so eni pač ne,ampak letijo kot rakete.Proga je lepa malo gor malo dol,sta bila pa letos 2 kroga po 4km.Sam sem s svojim tekom zadovoljen,po 8 mesecih prvi tek tempo pod 4min/km vendar pa skoraj celo pot tekel sam.Rekreativcev bolj malo,to je blo mogoče zaradi denarnih nagrad,ki odvračajo nas rekreativce,drugače pa bolje organizerano kot pretekla leta.Podelitev zelo hitra in pa zopet eno 4 mesto enega izmed najbol priljubljenih forumovcev.Skratka lepa prireditev kljub slabemu vremenu(veter),tako da se verjetno drugo leto zopet vrnemo.
Uporabniški avatar
 tae
Včeraj sem imel pripravljene kratke hlače in kratke rokave za ta tek. Danes zjutraj ob pogledu na dež, sem dodal še dolge rokave. Ko sem bil že na poti in je temperatura kazala le 5°C sem se domov vrnil še po dolge hlače, rokavice in trak za ušesa. In odločitev je bila pravilna, saj je bilo mraz in vetrovno.

Bore malo se nas je zbralo na tem teku. Od forumašev mislim, da le spikl, asterix in moja malenkost. Zdaj je vprašanje za organizatorja, ali denarne nagrade in znana imena iz sveta atletike privabijo ali odženejo več rekreativcev. Imam občutek, da smo rekreativci z štartninami prispevali za nagrade atletov.

Minusi in plusi same prireditve, na katere je možno vplivati:
- (minusi):
- nobenih km oznak
- nobene hrane v cilju (no, jaz osebno je niti ne rabim)
- slaba reklama, razen na straneh AZS (atletske zveze Slovenije)

+ (plusi)
- dokaj poceni štarnina (8,00 EUR v predprijavi)
- spominska medalja za vse
- hitri rezultati

Moj tek: full dobro, čeprav uvrstitev ne govori tako. 8 km v času 29:13, kar pomeni tempo 3:39 min./km, kar mi ni uspelo še nikoli v življenju. Vendar je pa to pomenilo šele 14. mesto absolutno in 4. mesto v kategoriji. Proga kar zahtevna, gor-dol, mraz in veter.

Rezultati: Od punc sta me prehiteli Jolanda Batagel (joli) in naša najboljša maratonka Daneja Grandovec. V moji kategoriji na prvem mestu Roman Kejžar (še vedno najboljši slovenski maratonec), na drugem Robert Kotnik (lanski absolutni zmagovalec sežanskega polmaratona in tudi sicer dovolj znan v atletskih krogih). Absolutni zmagovalec Vid Zevnik (menda državni rekorder na 1500m). Pojavilo pa se je še nekaj znanih imen: Peter Kastelic, Igor Šalamun in še kakšen, ki ga ne poznam. Skratka denar je sveta vladar in čeprav skromni euri, so privabili kar nekaj tekaške elite. Meni se to ne zdi pošteno do nas rekreativcev, saj nam poberejo tudi mesta v kategorijah.

2 predloga za organizatorje za povabljence:
1. naj elita tekmuje v svoji kategoriji ne glede na leta
2. vsi tisti, ki poberejo glavne nagrade absolutno, nebi smeli biti nagrajeni še po kategorijah. Tako imajo zrihtano marsikje v Italiji. Vsak tekmovalec lahko dobi le eno nagrado, če je dober.

Kljub zadovoljstvu s časom, sem domov odšel predčasno, saj tudi nisem računal, da bom v isti kategoriji s Kejžarjem.
Uporabniški avatar
 Asterix
Živjo,

Za nami je en lep tek. Organizatorji so se potrudili, trasa proge je bila lepa in dobro organizirana tako, da ni prišlo do nejasnosti kam zaviti. Rezultati so bili objavljeni neverjetno hitro :clap: .

Dosegel sem (kljub burji in mrazu), zase odličen čas 32,25 in s tem 5.mesto v kategoriji oz. 20. v kategoriji moških. Tu se popolnoma strinjam s tem kar je napisal Tae - konkurenca je bila enostavno prehuda in boljše rezultate je bilo praktično nemogoče doseči.

Ja, bilo je kar zanimivo, da pri tako relativno majhni udeležbi vidiš elito slovenskega teka. Tudi mene je motilo to, da ni bilo kilometrskih oznak oz. niso bile dovolj vidne (videl sem dve).

Drugače pa pohvale tebi Tae in Spikl. Tae je takoj po startu potegnil za Joli in sem ga kmalu izgubil iz vidnega polja, Spikl pa me je kmalu dohitel in sva nekaj časa tekla skupaj, nato pa je potegnil in sem mu sledil v vidnem polju :wink: .

Drugo leto pridem spet - upam, da v še boljši formi :D :D

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 olem
Čestitke vsem.
Danes je blo res mraz v Postojni (zzzzzzzz)...pa sem bil oblečen k lev...

Drugače pa je Zevnik prehitel Kejžarja v finišu. Prej sta tekla skupaj. Kejžar je po teku rekel, da je vedel da Zevniku ne bo kos in mu je tudi "prepustil" zmago, saj njemu ne pomeni veliko...
 zbita_srna
še eno poročilo z današnjega teka po ulicah med postojnskimi bloki.
meni osebno je bil tale tek eden najslabših kar sem se jih kdaj udeležila, pa ne govorim o svojem rezultatu. od štartnine ki je bila zelo visoka glede na to kako revno je bilo vse skupaj in štartnina celo za najmlajše. v cilju smo prejeli samo vodo in spominsko medaljo, ker se mi zdi za mlajše zelo motivativno, ne pa tudi za starejše, lahko bi denar uporabili na veliko bolj koristen način. največja goljufija za rekreativce (katerim naj bi bili v prvi vrsti namenjeni takšni teki) pa se mi je zdela udeležba profesionalnih slovenskih tekačev, katere smo seveda mastno plačali vsi, ki smo za njimi pritekli v cilj. ko sem debelo gledala v znesek denarnih nagrad ob prijavi na internetu, sem mislila da bo organizacija napredna, zdaj mi je vse jasno in sem zelo razočarana. ljudi je bilo zelo malo, vse skupaj je v bistvu izgledalo zelo prisiljeno: nekaj mladih je odteklo krog v bližini, nekaj starejših se je podilo med bloki in hišami po ulicah gor in dol (kar zame niso ulice postojne), rezultati so bili hitri ker nas je bilo zelo zelo malo in tisti, ki so bili prisotni na podelitvi so izgledali kot gruča ljudi, ki posluša glasbo in zmrzuje ob gledanju naših atletov na vrhu. sicer zelo rada obiskujem takšne lokalne tekaške prireditve ampak srčno upam da ne bom več doživela takšne polomije. profesionalni atleti naj tečejo na svojem nazivu primernih prireditvah, ki jih ni malo in naj bodo plačani v svojem rangu, medtem ko naj takšni teki obstajajo za rekreativce, ljubitelje teka, ki se pridejo družiti, preizkusiti uspeh svojih treningov in nekateri, ki so res dobri ampak niso pro atleti imajo tukaj lepe možnostim za realno rast. res nekoliko kritično poročilo, vem, ampak res ne vem če obstaja ena pozitivna stvar v vsej današnji "revni napihnjenosti". mislim da se tekmovalni čistokrvni rodovniški pes ne bi smel križati s klatežkim vaškim mešančkom. vem da sta mi obe skrajnosti zelo všeč ampak mešanica ni ničemur podobna.
Lp, zs
Uporabniški avatar
 tae
Ali kakšen od organizatorjev to kaj bere?

Kakšen komentar bi bil dobrodošel tudi iz vaše strani.
 zvonček
zbita_srna napisal/-a:še eno poročilo z današnjega teka po ulicah med postojnskimi bloki.
meni osebno je bil tale tek eden najslabših kar sem se jih kdaj udeležila, pa ne govorim o svojem rezultatu. od štartnine ki je bila zelo visoka glede na to kako revno je bilo vse skupaj in štartnina celo za najmlajše. v cilju smo prejeli samo vodo in spominsko medaljo, ker se mi zdi za mlajše zelo motivativno, ne pa tudi za starejše, lahko bi denar uporabili na veliko bolj koristen način. največja goljufija za rekreativce (katerim naj bi bili v prvi vrsti namenjeni takšni teki) pa se mi je zdela udeležba profesionalnih slovenskih tekačev, katere smo seveda mastno plačali vsi, ki smo za njimi pritekli v cilj. ko sem debelo gledala v znesek denarnih nagrad ob prijavi na internetu, sem mislila da bo organizacija napredna, zdaj mi je vse jasno in sem zelo razočarana. ljudi je bilo zelo malo, vse skupaj je v bistvu izgledalo zelo prisiljeno: nekaj mladih je odteklo krog v bližini, nekaj starejših se je podilo med bloki in hišami po ulicah gor in dol (kar zame niso ulice postojne), rezultati so bili hitri ker nas je bilo zelo zelo malo in tisti, ki so bili prisotni na podelitvi so izgledali kot gruča ljudi, ki posluša glasbo in zmrzuje ob gledanju naših atletov na vrhu. sicer zelo rada obiskujem takšne lokalne tekaške prireditve ampak srčno upam da ne bom več doživela takšne polomije. profesionalni atleti naj tečejo na svojem nazivu primernih prireditvah, ki jih ni malo in naj bodo plačani v svojem rangu, medtem ko naj takšni teki obstajajo za rekreativce, ljubitelje teka, ki se pridejo družiti, preizkusiti uspeh svojih treningov in nekateri, ki so res dobri ampak niso pro atleti imajo tukaj lepe možnostim za realno rast. res nekoliko kritično poročilo, vem, ampak res ne vem če obstaja ena pozitivna stvar v vsej današnji "revni napihnjenosti". mislim da se tekmovalni čistokrvni rodovniški pes ne bi smel križati s klatežkim vaškim mešančkom. vem da sta mi obe skrajnosti zelo všeč ampak mešanica ni ničemur podobna.
Lp, zs

zbita srna.. verjetno si vedela, da pridejo na prireditev tudi vrhunski tekači, za katere je bila razpisana nagrada. res ne vem kaj je tukaj narobe. pri nas že tako ali tako primankuje takšnih prireditev, na katerih bi se dalo kaj malega tudi zaslužit. torej, ni mi jasno zakaj si se takšnega teka udeležila, kljub temu, da si vedela kakšna bo startnina, kdo vse pride in tako dalje. je bilo ta dan še dovolj tekaških prireditev, kjer se ni delil denar... če bi pa rada kakšno kolajno, ti jo lahko pošljem, jih imam dovolj doma ... pa kontakriraj atlete, ki so na tem teku mastno zaslužili. mogoče ti povrnejo stroške startnine :)
Uporabniški avatar
 tae
zvonček, ni isto ali si kolajno zaslužiš ali pa jo kupiš (v tvojem primeru jo pač podariš). Nisi dojel bistva zbite-srne, s katerim se sam čisto strinjam. Hotela je povedati, da naj vsak tekmuje s sebi enakimi, kar na tem vaškem teku, kjer nas je bilo že itak malo, nikakor ni bilo. Moški zmagovalec je npr. tekel s povprečnim tempom malo nad 3 minute. Med rekreativci je tak tempo skoraj nemogoč, med atleti bolj slab. Saj ni problema, enkrat se opečemo, verjetno nas drugo leto ne bo, če bodo razpisane denarne nagrade. Predvidevam, da je organizator s tem ukrepom želel privabiti večje število udeležencev, dosegel pa je ravno obratno.
 stari bor
Saj,zbita srna,že letošnja udeležba ti da prav.Treba se je pač odločiti komu je tek namenjen in se ga temu primerno lotiti(organizirati).Verjetno bi zadostovala pokukati v bližnje Petelinje ali Ilirsko Bistrico kako se tem rečem streže.Besnemu zvončku pa prijeten tek v izbrani družbi.
 zvonček
nisem besen :) je pa res, da sem se danes tu registriral, le da sem lahko napisal repliko zbiti srni, ker me je tole kritiziranje vsepovprek res malo naživciralo. ampak nič bat. sem že pomirjen :)) lep dan želim

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA