- 18 Apr 2010, 18:23
Včeraj sem imel pripravljene kratke hlače in kratke rokave za ta tek. Danes zjutraj ob pogledu na dež, sem dodal še dolge rokave. Ko sem bil že na poti in je temperatura kazala le 5°C sem se domov vrnil še po dolge hlače, rokavice in trak za ušesa. In odločitev je bila pravilna, saj je bilo mraz in vetrovno.
Bore malo se nas je zbralo na tem teku. Od forumašev mislim, da le spikl, asterix in moja malenkost. Zdaj je vprašanje za organizatorja, ali denarne nagrade in znana imena iz sveta atletike privabijo ali odženejo več rekreativcev. Imam občutek, da smo rekreativci z štartninami prispevali za nagrade atletov.
Minusi in plusi same prireditve, na katere je možno vplivati:
- (minusi):
- nobenih km oznak
- nobene hrane v cilju (no, jaz osebno je niti ne rabim)
- slaba reklama, razen na straneh AZS (atletske zveze Slovenije)
+ (plusi)
- dokaj poceni štarnina (8,00 EUR v predprijavi)
- spominska medalja za vse
- hitri rezultati
Moj tek: full dobro, čeprav uvrstitev ne govori tako. 8 km v času 29:13, kar pomeni tempo 3:39 min./km, kar mi ni uspelo še nikoli v življenju. Vendar je pa to pomenilo šele 14. mesto absolutno in 4. mesto v kategoriji. Proga kar zahtevna, gor-dol, mraz in veter.
Rezultati: Od punc sta me prehiteli Jolanda Batagel (joli) in naša najboljša maratonka Daneja Grandovec. V moji kategoriji na prvem mestu Roman Kejžar (še vedno najboljši slovenski maratonec), na drugem Robert Kotnik (lanski absolutni zmagovalec sežanskega polmaratona in tudi sicer dovolj znan v atletskih krogih). Absolutni zmagovalec Vid Zevnik (menda državni rekorder na 1500m). Pojavilo pa se je še nekaj znanih imen: Peter Kastelic, Igor Šalamun in še kakšen, ki ga ne poznam. Skratka denar je sveta vladar in čeprav skromni euri, so privabili kar nekaj tekaške elite. Meni se to ne zdi pošteno do nas rekreativcev, saj nam poberejo tudi mesta v kategorijah.
2 predloga za organizatorje za povabljence:
1. naj elita tekmuje v svoji kategoriji ne glede na leta
2. vsi tisti, ki poberejo glavne nagrade absolutno, nebi smeli biti nagrajeni še po kategorijah. Tako imajo zrihtano marsikje v Italiji. Vsak tekmovalec lahko dobi le eno nagrado, če je dober.
Kljub zadovoljstvu s časom, sem domov odšel predčasno, saj tudi nisem računal, da bom v isti kategoriji s Kejžarjem.
Če nočeš zamuditi na cilj,
ne čakaj na tiste, ki gredo za teboj,
in ne hiti za tistimi, ki gredo pred teboj.