Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Spartathlon je ena od najtežjih tekem na svetu.Na poti do cilja tekači halucinirajo od
napora,krvavih žuljev in toplotnih udarov.Največji izziv je prečkati Mount Parthenion,to
je 1200 m visoki prelaz,kjer vedno pihajo ledeni vetrovi.
Sanje vsakega ultramaratonca so preteči Spartathlon.Že lani sem se odločil,da se tudi
sam preizkusim na tej 246 km razdalji.Same priprave potekajo že od lanskega novembra
in so sedaj na najvišji točki.Motivacijo si dvigujem ob večkratnem gledanju CD Spartathlon
2009.Prijava je že romala v Grčijo in zdaj samo še čakam odgovor.Sam trenutno ne vem,
koliko Slovencev se misli letos udeležiti tega ultramaratona.Vem pa,da jih bo kar nekaj.
Upam,da bo to leto za marsikaterega višek njegove kariere.

:lauf:
MIro, mediji so naredili Badwater za najtežjo "enodnevno" tekaško preizkušnjo, a vsak ki mu je ultratek mnogo več kot le zabijanje prostega časa ve, da je Sparthathlon kralj med ultrateki.
Tudi sam se bom poskušal kvalificirati (morda celo z rezultatom iz Formaratona) že za letošnjo izvedbo...tako da morda združimo moči.
Bo pa seveda potrebno malo bolj delat na teku, saj mi letos ne znese naredit več kot 60km na teden, kar pa je za Sparthathlon, kljub močni glavi, premalo.
Skrajni čas je, da se pridružimo Dušanu na cilju!!!
Tudi moja prijava je že odromala tja daleč v Atene, sedaj čakam potrditev oz. povabilo. Vem, da bo to najtežja preizkušnja v življenju in vrhunec moje tekaške kariere, ampak odločitev je padla že lani, ko sem v Bielu izpolnil normo in potem še provokacija ZdravkaC, pa obisk pri legendi Dušanu Mravljetu, ki nas je "nafilal" z informacijami, sedaj nam preostane samo še pridno treniranje, urenje misli v glavi in tekma. Vsi zmoremo, ker v to verjamemo!!! Torej če ne prej, se vidmo na štartu.
Letos je kar močno povpraševanje po Spartathlonu. Zgleda, da Grška kriza vpliva na to, pa zato menda ne bodo spravili toliko km skupaj :wink:
Moja prijava je bila poslana že februarja, odločitev za Spartathlon pa je padla že predlani.
Moj cilj je CILJ.
Imam odlično ekipo, ki mi bo pri tem pomagala. Vsi so že okusili napore suportiranja in še jih bodo :D
ZdravkoC napisal/-a:Moj cilj je CILJ.

Tako se govori. Ne bom rekla vso srečo, ampak močno glavo in posledično tudi noge, na supportu pa itak svet stoji. Kapo dol že zdajle. :clap: :clap: :clap:
Hvala Miro, s skupnimi močmi nam bo že ratalo!!!
Dexi, vse je v glavi...nič drugega ni pomembno. Fizično se za "Šparto" ne da nikoli tako pripravit, da jo ne bi rabil teči z glavo. Je pa obratna situacija lahko precej bolj možna!!!
Moje mnenje je, da se moraš samo odločiti ter nato o tem sanjati. Vse ostalo pride samo od sebe! Jaz delam tako že od vsega začetka...in to z precej skromnejšimi kilometri kot bi si lahko nekdo mislil. Lansko leto sem na trojnem ironmanu na koncu (po 11,5km plavanja in 540km kolesa) neprestano tekel 14 ur. To sigurno nisem mogel natrenirati z nogami, ampak izključno samo z GLAVO!!!

Še imaš čas, da se premisliš :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA