prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 matej123
Hvala za odgovor mi je zelo pomagal, edino bi te še prosil če lahko enkrat poizkusiš in ga preverši v gozdu(ne na poti ampak prav v gozdu, smrekovem najbolje), ker bi to uro uporabljal predvsem v gozdu in mi je to bistvenega pomena.
Uporabniški avatar
 Loni
ananda, jaz samo da pridem blizu kake električnih daljnovodov (imamo za hišo), imam pulz takoj vsaj 240 :wink: in to po pretečenih 200 m razdalje čisto na izi. :oops: Nekaj časa me je resno skrbelo, da je z mano kaj narobe, potem smo pa pogruntali štos.
Uporabniški avatar
 Ananda
Loni, hvala za namig. Na to sem cisto pozabila, ker z Garminom doslej se nisem imela teh tezav. Mi je pa en Polar pred leti delal iste preglavice. Ampak sumim, da je njega matralo se kaj drugega, ker je zacel tulit, da imam utrip 220, ko sem delala v nekem skladiscu, pas pa je lezal doma - cca. 70 km stran. :lol:

Matej123, se bom potrudila. Mogoce se danes, ce bom imela na kolesu dovolj casa, da preverim.
Uporabniški avatar
 flister
Jaz uporabljam FR405 že skoraj dve leti in mi dela B.P.
Res pa je, da mi vedno, ko tečem po kolesarski tam pod Rožnikom (Lj), hitrost nekoliko zaostaja. Sicer, ko pogledam kolko setalitov lovi je vse ok, pa tudi natančnost je odlična (6-8 m). Ko pa pridem ven iz tistega gozdička (proti biotehniški fak.) pa hitrost čudno naraste, kot bi hotel nadoknaditi zamujeno :). Drugač po gozdu (Golovec, Rožnik, ...) dela vedno ok.

Še to: Pri kakih malo bolj drobnih puncah zna nagajati pas za HR, ker je preširok (senzor). Baje obstaja tudi nek premium HR pas, ki ima podoben sistem kot Polar (majhen senzor).

Pa še to: Z Garminom FR je obvezna uporaba programa SportTracks, ker je ful boljši od originalnega TC in se ga da nadgrajevat z plug-ini tako da ni da ni.
 skorc
Če boš upošteval, še kakšno drugo mnenje razen Amandinega naj ti povem, da ga Pohorski in Posavski gozdovi ne motijo popolnoma nič. Res pa je, da nimamo smrek. ;)
Logično je problem v elektromagnetnem valovanju.

HR deluje namreč tako da detektor (žal še ne vem kaj ma not) detektira električni signal, ki ga telo odda ob udarcu srca (isto deluje EKG mašina).
Torej če se pojavi močno zunanje električno polje (telesno je zelo šibko) komot pokaže 230 ti pa stojiš pri miru in predvidevaš da te bo zdaj zdaj kap.

GPS natančnost pa je že tako dodelana da ga tistih nekaj krošenj nad glavo ne moti, razen če si v tropskem gozdu, ali pa v betonski džungli (pod mostom, med visokimi bloki).

Bo pa kmalu natančnost GPS-a tudi nam navadnim smrtnikom kmalu omogočena tja do 1m, ko bo popolnoma vzpostavljen sistem GALILEO.

Lp

Uroš
 matej123
Hvala za odgovore. Odločil sem se da si ga kupim. Najceneje ga imajo na mojedom.si, prišel bi me 270eur, a mogoče kdo ve za kakšno cenejšo varjanto, kupil pa ga bom v Sloveniji.
 skorc
Hervis vsake toliko časa pošilja kupone z nekimi popusti... Pa tista njihova akvija 3 za ceno dveh. Če najdeš še dva kandidata ga lahko na tak način dobiš za 200,00€. Jasno, ko bo spet akcija in če se ti ne mudi...
 matej123
Problem je v tem ker se mi mudi. Če bi vedel da bo hervis v kratkem poslal kupone za popust, bi počakal še kakšen teden. A mogoče kje piše, kdo ve kdaj pošiljajo kupone?
Uporabniški avatar
 Ananda
Oprosti, nisem bila doma in na forumu cel vikend, sprobati pa tudi nisem imela priloznosti, ker sva izbrala drugo destinacijo, potem pa sva bila na lovu za novim kolesom in je trenutno kolo pocivalo v kleti.
 John Wayne
Sam ga uporabljam pol leta in se še ni zgodilo, da bi ga zmanjkalo. Med drevesi tečem bolj malo, a očitno tudi ta niso tako gosta, da bi ga zmotila. Dobra izkušnja je bila letos na teku povežimo soline, kjer je na progi en precej dolg tunel. Prav zanimalo me je kaj bo pokazal na koncu.

Očitno si zapomni zadnjo točko pred tunelom in jo poveže s prvo točko, ko prideš iz tunela. Na ta način je tudi razdalja popolnoma pravilna (ker je tunel raven). Edini, ki so imeli težave s tem so bili organizatorji, saj so očitno na podoben način merili dolžino proge, le da so bili mnenja, da merilec tunela pač ni mogel izmeriti in so sami izmerjeni razdalji še prišteli dolžino tunela. Tekači smo hitro ugotovili, da niso imeli prav.
Uporabniški avatar
 olem
jaz sem tudi lastnik GF 405 malo več kot pol leta. Sem recimo zadovoljen. Merjenje GPS-a je super. Tudi v najbolj temačnem gozdu :shock:, daleč proč od civilizacije in mobitelov. Res nisem imel nobenega problema. Tudi na solinah mi je tako kot John Wayne-u pravilno izračunal progo.

Moja edina pripomba pa je na odzivnost touch-a. Včeraj sem tekel po rahlo dežeju. Sicer je bil GF pod vetrovko, vendar se je odzivnost po končanem teku prenehala. Nobena tipka ni več prijela, samo piskalo je.
No, po cca. 10 minutah na sobni temperaturi pa spet vse deluje BP.
 John Wayne
olem napisal/-a:Moja edina pripomba pa je na odzivnost touch-a. Včeraj sem tekel po rahlo dežeju. Sicer je bil GF pod vetrovko, vendar se je odzivnost po končanem teku prenehala. Nobena tipka ni več prijela, samo piskalo je.
No, po cca. 10 minutah na sobni temperaturi pa spet vse deluje BP.

Med tekom je pa delal? Verjetno tudi ne, saj je kar občutljiv in ga dež (če ga nosiš na prostem) ali pa švic (pod vetrovko) zmoti, zato v takšnih primerih raje zakleni okvir. Si to poskusil?
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA