prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ales
klatez napisal/-a:S temi urami se je Aleš nekaj ukvarjal.
Samo se mi zdi, da starejši model.

Res je, imel sem prejšnji model 615, ki sem ga našel za < 100 Eur. Edina resna težava je bila, da mi je konstantno prikazovala preveliko opravljeno razdaljo; tko za 5-10%. SportTracs jo pozna(naložiš plugin), tudi avtonomija je bila zlo spodobna.

Žal sem jo v tistih metrskih valovih na Malorci očitno preveč namočil in se mi noče več priključit na PC in napajanje. Za pameten denar bi jo vzel še enkrat..
 KenyDope
Pozdravljeni!

Ker trenutno nisem pipravljen za uro odšteti večjih vsot me zanima katero uro mi priporočate v cenovnem rangu od 50-70 eur. Če je le možno bi se odločil za znamko Polar. Kot je že navedel nek predhodni govornik, sem tudi jaz zgolj rekreativec, bi me pa zanimala splošna meritev pulza, kalorij, in po možnosti tudi razdalje.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
 Ic3PrIncZ
Jaz imam tudi Polarja RS300x v oranžni barvi, s footpodom, pa sem kar zadovoljna. Pred tem sem uporabljala S625x, pa sem jo morala vrnit pravemu lastniku :D
Skratka RS300x je super urca, mogoče je res malo bedno to da je treba dokupit FlowLink, ampak jaz sem težavo rešila tako, da si rezultate enostavno prepišem v Polar Precision Performance Software (dobila ob uporabi S625x). Cel potek HR krivulje me ne zanima, čas v conah pa že sama ura izračuna. V Polarjevem programu nato vodim evidenco, izpiše mi tudi tedenske seštevke... za malo vizualne predstave o treningih.
To da ura nima raznih trenerjev in optimizacij treningov me ne moti, saj tega tudi prej nisem uporabljala. Manjka mi le višinomer.
 The_Edge
KenyDope napisal/-a:Pozdravljeni!

Ker trenutno nisem pipravljen za uro odšteti večjih vsot me zanima katero uro mi priporočate v cenovnem rangu od 50-70 eur. Če je le možno bi se odločil za znamko Polar. Kot je že navedel nek predhodni govornik, sem tudi jaz zgolj rekreativec, bi me pa zanimala splošna meritev pulza, kalorij, in po možnosti tudi razdalje.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!

Jaz sem imel enak budget in sem si kupil Polar F11 - ni ravno najnovejši model in specialno tekaški, ampak ima vse informacije, ki jih rabim. Kupil sem jo na eBay-u za 50€, novo, tako da ti predlagam da tam probaš kaj poiskat.

Malo off topic: tudi meni ni noben odgovoril, je zgleda na vseh forumih tako, da moraš kupovat opremo za vsaj polovico povprečne plače, da ti kdo odgovori.

LP
 luzr
@KennyDope in The_Edge, v tem cenovnem razredu je težko dobiti Polarja, vsaj pri nas. ;) Nihče pa ne odgovori, ker je tema o nakupih ur obdelana ničkolikokrat.
V rangu 50 do 70 ni možno dobiti ure, ki bi merila razdaljo. Če izvzamem nekaj obskurnih blagovnih znamk, ki uporabljajo za določitev razdalje dolžino in število korakov. Posledično so take napravice zato zelo, zelo, zelo nenatančne.
Jured-jev predlog je čisto dober kompromis. Poleg Sigme je še kar nekaj ur, ki so povsem uporabne. Le meritve razdalje ne omogočajo.
Uporabniški avatar
 Loni
Preveri, kje tisti transporto gratuito velja, morda velja samo za domačo deželo, vsaj v večini primerov je tako. Drobni tisk najdi. Drugače je za Slovenijo poštnina 16 evrov za naročila do 350 evrov...
 merika
poštnina je 16 € to vem.... samo čisto nič ne znam italijansko in se tudi na tej strani ne znajdem dobro. ne najdem kje bi kaj pisalo glede zastonj dostave???
 Obala
Oj,pojdi čez celo stran dol-do konca imaš na dnu strani informacije,kot so Home, Company................itd,pa prideš do informacije Delivery-klik in imaš info za dostavo po državah v angleškem jeziku,če naročaš nad 350€ je free.
Imam naročeno iz Nemčije RS300x z G1 in Flowlinkom z poštnini 209€,a tu pri nas pa :? definitivno preveč.
lp
 Brilliant
Jaz sem vse do letos uporabljala Polarjevo uro, s katero sem bila zelo zadovoljna, me je pa ves čas motil pas za merjenje srčnega utripa, ki si ga nemestiš na prsni koš. Letos sem našla uro Silva Ex Ped Pulse (http://www.silva.se/en/Products/Exercis ... productId={9B4527E6-D31C-43BB-882C-2AAEB126C9C2}). Najboljša fukcija ure se mi zdi ta, da pulz meri brez dodatnega pasu....enostavno se s prstom dotakneš senzorja in to je to. Ura šteje korake, meri prehojeno razdaljo, šteje porabljene kalorije, meri srčni utrip, opozarja, koliko korakov morate še prehoditi do priporočljivih 10.000...

Super stvarca. Sicer nima vgrajenega GPS-a, a se mi zdi, da je za razne Garminove naprave, ki so sicer super, res škoda odšteti toliko denarja, če je taka super zadeva na voljo po 3-4krat ugodnejši ceni.
Uporabniški avatar
 mare
Moje spoznanje je, da idealne ure še niso naredili. Sam sem bil še najbolj zadovoljen s svojo prvo noname uro, ki sem jo kupil za drobiž. Z njo sem kontroliral utrip, na tekmah pa shranjeval kilometrske čase in povprečen utrip po kilometrih. Sedaj imam polarjev model 800, ki je eden najdražjih (400+), pa me pri njem moti cel kup stvari. Kakšne zadeve mogoče samo ne znam prav uporabljati, kljub temu, da sem že trikrat prebral cel priročnik. Najbolj me moti, da tisti ogromni GPS senzor včasih rabi tudi 10 minut, da najde satelit, precej zamudno in dinozavrovsko nepraktično je tudi prenašanje podatkov preko IR. Podatkov o treningu se ne da prenašati v Excel in je uporabnik omejen le na predvidene analize in grafe, kik pa so zame premalo in preštorasti. Moti me tudi, da moram za odčitavanje podatkov z ure (višina, temperatura) imeti vključen trening. SW bi bil lahko bistveno pametnejši, GPS senzor pa bi moral omogočati več funkcij, kot jih nudi ta ura. Tudi prilagodljivost zaslona je za moj okus premajhna. Lahko bi še našteval...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA