prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Elixirke so v redu, lepo blažene, dokaj odzivne. Ja sam menda spadam med lažje tekače. Uporabljam jih na dolgih tekih, ko rabim udobje, tudi na asfaltu se lepo obnesejo.

Kayano isti problem kot si ga navedel ti, čeprav sem bil pred nakupom (bil na testiranju pod taktirko predstavnika iz nemške tovarne), so enostavno preozke.

Drugače pa še v "garaži" Mizuno Wave Musha. Ko pa te obuješ pa enostavno leti.

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 olem
Uroš hvala za mnenje. Upam,da mi danes oz. jutri uspe dobiti to kar želim. Elixir kot berem pa so tudi zelo dobre. Zožan izbor je: Mizuno Elixir, Mizuno Inspire in Asics GT 2150.
Glede na moje zahteve: polmaratoni in tedensko nekje okoli 50 km bo kar kul...
Uporabniški avatar
 tabonir
Jaz sem lansko celo sezono uporabljal Mizuno Wave Rider 12, za treninge in tekme in z njimi naredil ~1700 km ter letos še 543 km. To je skupaj krepko čez 2200 km :!: Podplat je minimalno obrabljen na peti! Copati niti slučajno še niso za v koš! Ko sem jih opral so videti še zelo lepi. Sedaj jih nosim za v službo in za po mestu pa tudi v hribe.

Spadam med lahke tekače! ~64kg!

Mislim, da tudi z novimi Asics Gel Nimbus ne bom naredil dosti manj km. Se jih je že nabralo preko 300!

Za tekme letos uporabljam Adidas Adizero adios in Mizuno Wave Musha 2. Predvidevam, da bodo uporabni do ~300km, so min. blaženi in s kilometrino ne bom pretiraval!
Uporabniški avatar
 olem
skorc napisal/-a:Če ti je bil Kayano preozek, ti bo tudi 2150. Nah, pa bo odločitev lažja...

Ekola direkt iz Hervisa.
Prbal sem Mizuno Inspire, Mizuno Elixir in Asics gt 2150.
Asics gt2150 odpade. Zelo ozki spredaj, poleg tega me tiščijo v podplatu.
Mizuno Inspire + Mizuno Elixir. Oboji zelo padejo na nogo. Mogoče Elixir še malo bolj kot Inspire. Elixir so sploh zelo mehki. Že sama hoja z njimi je, kot da bi hodil po oblakih. Inspire pa se mi zdi malo bolj močan copat..
Hmmm, odločitev bo zdaj kar težka....

ps: jutri je v Hervis Koper (2+3 za člane Hervis Kluba)..
 Obala
Ojla,v KP Hervis je že od srede 28.4. za imetnike Hervis kartice ugodnost : vzemi 3 plačaj 2 :clap: preverjeno ;))
Pa tudi v novem Intersportu v Kp-no vsaj včeraj sem opazila na otvoritvi :clap:
lp
 janzi
Asics GT 2120 po pretečenih 1500km so odslužile svoje. Po teku so se pričele pojavljati bolečine v peti, na vrhnjem delu -nad prsti se je pričela trgati tkanina in potrebna je bila zamenjava. Od včeraj sem novi lastnik Mizuno Wave fortis 3, z njimi takoj pretekel prvih 10km, in prvi občutki enkratni. Malo jih še utečem, da se čimbolj noge privadijo na novo obutev, potem pa v nedeljo na tekmo v Trst. Upam da bo šlo brez žuljev in nezaželjenih bolečin :wink:.

Lp
Uporabniški avatar
 olem
Obala napisal/-a:Ojla,v KP Hervis je že od srede 28.4. za imetnike Hervis kartice ugodnost : vzemi 3 plačaj 2 :clap: preverjeno ;))
Pa tudi v novem Intersportu v Kp-no vsaj včeraj sem opazila na otvoritvi :clap:
lp

Super! :laola Jutri gremo tako ali tako na obalo, tako da skočim še v Hervis po nove Mizunke....najbrž bo kar Elixir
Uporabniški avatar
 olem
janzi napisal/-a:Asics GT 2120 po pretečenih 1500km so odslužile svoje. Po teku so se pričele pojavljati bolečine v peti, na vrhnjem delu -nad prsti se je pričela trgati tkanina in potrebna je bila zamenjava. Od včeraj sem novi lastnik Mizuno Wave fortis 3, z njimi takoj pretekel prvih 10km, in prvi občutki enkratni. Malo jih še utečem, da se čimbolj noge privadijo na novo obutev, potem pa v nedeljo na tekmo v Trst. Upam da bo šlo brez žuljev in nezaželjenih bolečin :wink:.

Lp

dobro so ti odslužile..upam, da tudi moje naslednje ne bo potrebno tako hitro zamenjati, kot te obstoječe (300km) :(:(.

Fajn jih uteč, kolkr se da to Trsta...potem pa akcija...škoda, da mene ne bo tam :(
Uporabniški avatar
 olem
Na pa mam...v Kopru se elixir-ja sploh ne dobi. Nasploh je tako Hervis kot Intersport bore malo založen :(:(. Pa toliko sem upal.
Zdaj pa moram počakati do ponedeljka in šibat v Hervis Vič, kjer imajo dobr založeno..
Uporabniški avatar
 olem
Uroš nevem kaj naj rečem...brez besed :laola ...hvala za to. Jutri naročim in upam, da dobim čimprej...
Preden naročim. ti imaš Elixir..jih uporabljaš samo na daljših tekih, kot si omenil v enem postu ali tudi na krajših razdaljah. rad bi imel en par tako za 10km kot 21km in seveda kak 5km tek (redko, da me piči tečt tko malo :))
Prosim.
Ja Elixirke uporabljam za vse, sicer sam pod maratonsko razdaljo več ne tečem na tekmah, samo vse kar je nad. Uporabljam jih na treningih (15+ km), predvsem zaradi stabilnosti.

Če pa imam pač svoj dan, pa obujem tole. V teh pa te nič ne ustavi, dobesedno, ne moreš verjet dokler jih ne obuješ. Sem hotel z njimi letos preteči maraton ampak kot vse kaže letos maratonske razdalje ne bo ampak samo ultra :roll:

Lp

Uroš
 skorc
Uroš, maratonske razdalje so že preveč vsakdanje. :D To že vsi laufajo tako, da... te podpiram in udejanjam v razmišljanju. :) Pa saj je faj, a ni? Namesto 10000 ljudi jih je na startu 200, proge so bolj razgibane, usmerjene skozi naravo... pa še večji čar imajo, ko moraš obvladat še glavo in prehrano. :) Pa vidim, da se nas je kar nekaj odločilo v tej smeri za letos. Dexi je tudi tako začel razmišljat... ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA